Vegherea - Cu ochii in 4
Autor: Liviu Balta  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de liviubalta in 18/07/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Cu ochii in 4
„Fiti treji si vegheati! Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul, da tarcoale ca un leu care racneste, si cauta pe cine sa inghita. Impotriti-va lui tari in credinta...." 1 Petru 5:8

Deschide bine ochii! Caci vegherea te tine in viata. Nu e nevoie sa fii in razboi ca sa trebuiasca sa veghezi la viata si la sufletul tau. E un fapt ce trebuie implinit in mod continuu si nu la frecventa redusa. Fie ca mergi pur si simplu pe strada, fie ca esti la volan, fie ca dormi... vegherea e cea care te poate tine in viata.

Intr-o singura clipa de neveghere asupra cuvintelor tale sau actiunilor tale, poti pierde tot ce ai mai scump si mai drag. Uneori e nevoie de ani de zile sa realizezi un lucru, sa zidesti o relatie sau o cariera si doar de o singura clipa de neveghere, in care poti ruina totul. Vegherea te pazeste de faliment. Te pazeste de moarte!

Am invatat in ultimul timp ca rugaciunea si vegherea sunt ca doua surori. Prin rugaciune cerem ajutorul Domnului, iar prin veghere folosim ajutorul primit de la Domnul. Raspunsul la rugaciune e problema lui Dumnezeu, dar vegherea e problema noastra. Marea problema a crestinilor e ca doar se roaga si nu vegheaza suficient.

Nevegherea e inceputul pacatului, e inceputul compromisului si caderii.

Un simplu click si mintea ti-e invadata de imagini de care nu mai scapi; o singura vorba spusa prea usor si ranile facute de ea nu se vor vindeca cu o mie de cuvinte, o mica minciuna iti poate face pagube mari...

La ce sa veghezi si sa fii atent?

Sa ramai credincios persoanei cu care te-ai casatorit si sa ramai mereu indragostit de ea. Sa-ti onorezi parintii si fratii. Sa fii mereu un om de incredere pentru prietenii si semenii tai.
Sa nu uiti binele pe care ti l-a facut tie Imparatul Imparatilor si sa-i ramai Lui credincios toata viata. Sa nu se astearna praful pe Sfanta Scriptura si sa nu inceteze rugaciunea in casa ta.
Sa veghezi la sufletul tau; asupra drumului vietii tale, ca sa nu regreti ca te-ai dus prea departe sau ca nu te-ai dus atat de departe cat ar fi trebuit.
Vegheaza la ce intra in mintea ta. La ce vad ochii tai si la ce aud urechile tale.
Vegheaza sa nu fii manipulat sau pacalit de nimeni. Pazeste-ti mintea!
Vegheaza unde pui mana ta si pe unde calca pasul tau. Vegheaza cu cine te imprietenesti si cui ii spui taina ta...
Vegheaza la ce se intampla cu tara si neamul nostru, la ce se intampla cu Biserica din care faci parte si de care esti si tu responsabil.
Draga cititorule, lista poate continua cu multe indemnuri la veghere, dar eu te las cu o intrebare importanta pentru tine: tu la ce trebuie sa veghezi?
Vegheaza non-stop si cere putere de Sus!

Liviu Balta, Cluj Napoca, 05.07.2008
Statistici
  • Vizualizări: 2634
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
De același autor
Din același album
Ieremia 29:11 Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi’, zice Domnul, ‘gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.