Indiferenta oamenilor buni
Autor: Liviu Balta  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de liviubalta in 08/06/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Indiferenta oamenilor buni

„Adevarat va spun ca, ori de cate ori n-ati facut aceste lucruri unuia dintre acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie nu Mi le-ati facut."
Matei 25,45

Pe site-ul unei personalitati publice din Romania am gasit saptamanile trecute un film despre implicarea oamenilor in infruntarea dictaturilor din Germania de Est, Romania, China, etc. Erau imagini cu oameni simpli din popor care isi puneau viata in pericol, in fata gloantelor si a tancurilor pentru: libertate, democratie si demnitate umana. Acel film se termina cu un cuvant pe care nu l-am uitat: "Este ceva mai rau decat rautatea oamenilor rai, indiferenta oamenilor buni."

Ellie Wiesel, un evreu supravietuitor al Holocaustului si castigator al premiului Nobel pentru Pace, scria: „Cred ca cea mai mare sursa a pericolului in aceasta lume este indiferenta. Intotdeauna am crezut ca opusul iubirii nu este ura, ci indiferenta. Ca opusul vietii nu e moartea, ci indiferenta. Ca opusul pacii nu e razboiul, ci indiferenta fata de pace si indiferenta fata de razboi. Ca opusul culturii, opusul frumusetii, opusul generozitatii este indiferenta. Indiferenta este dusmanul!"

Un alt castigator al premiului Nobel pentru Pace, rev. dr. Martin Luther King, Jr. scria si el: „Istoria va retine ca cea mai mare tragedie a acestei perioade de tranzitie sociala nu a fost strigatul strident al oamenilor rai, ci infricosatoarea tacere a oamenilor buni."

Zilele trecute vedeam pe cladirile Clujului, reclame pornografice ale unui mall, si mi-am zis ca indiferenta si tacerea noastra, a crestinilor, e vinovata. Indiferenta noastra ne va costa scump daca perseveram in ea. Hristos Dumnezeu ne spune "voi sunteti sarea pamantului."(Matei 3,15) Sa nu ne pese de ce se intampla cu poporul si tara noastra, cu drepturile si libertatile pe care trebuie sa le avem, cu valorile crestine si cu societatea in care traim, cu copiii si tinerii de pe strada noastra sau sa fii indiferent de ce se intampla cu familia ta, cu biserica ta, cu fratii si rudele tale, e mare si grozav pacat.

Dumnezeul nostru care a creat cerul si pamantul si a daruit viata si rascumpararea, e Unul care se implica activ si care ne cheama si pe noi sa nu mai ramanem indiferenti si ignoranti, oricat ne-ar costa si oricat de imposibil ni s-ar parea sa facem binele si sa daruim si altora lumina.

E timpul sa nu mai ascundem lumina cand e atata nevoie de ea! E timpul in care cerand intelepciune de sus, sa cautam sa oprim potopul de pacate care vine peste noi. E timp de pocainta si de actiune! E timpul sa ne pese de aproapele nostru care sufera, sa ne pese de ce ne vad ochii pe strada, la televizor si pe internet, de ce se intampla cu copiii si batranii din tara noastra, de directia in care merge societatea, de ce se intampla cu orasul si satul nostru, de ce se intampla cu biserica si comunitatea crestina de care apartinem!

Este ceva mai rau decat rautatea oamenilor malefici orbiti de ura si razbunare, de lacomie si crime... e indiferenta oamenilor buni si in special a noastra, a crestinilor.
In noi crestinii, Dumnezeu a pus forta transformatoare a lucrurilor. Ma gandesc la oameni care au facut diferenta in timpurile lor, la oameni ca Daniel, Neemia si Tobit din Vechiul Testament, la Sfintii Apostoli si martiri ai Bisericii, la Maica Tereza, la Parintele Iosif Trifa, dar si la doctori, ingineri, cercetatori, oameni de stiinta, scriitori, luptatori pentru viata, libertate si demnitate umana, multi dintre ei anonimi pentru noi, dar cunoscuti de Domnul Dumnezeu.

Draga cititorule, as dori cu iubire si respect sa te intreb: ce faci tu cand vezi in jurul tau oameni dezbinati, un copil pus sa cerseasca, tineri robiti de pacate si droguri, o padure plina de gunoaie, o batranica care sta in picioare in troleu, un panou publicitar cu o imagine obscena, o familie izgonita in strada, coruptie si minciuna, un om cazut, non-valori, drepturi incalcate, ura si razbunare, imoralitate legalizata... Poate ca Dumnezeu te-a pus intr-un loc in care poti schimba si face ceva bun. Poate ca El ti-a dat, tie, abilitati sa faci ceva ca frumosul, binele, iubirea si dreptatea sa biruie. El iti face o chemare speciala sa nu mai fii indiferent si vrea sa trezeasca constiinta ta de Om. Roaga-te Lui si fa-ti partea ta! Pentru ca atunci, iubirea ta, actiunile tale, implicarea ta, se va unii cu a altor oameni carora le pasa si se va schimba lumea in care traim in bine, pentru noi si pentru generatiile care vin dupa noi. Lasa ceva bun in urma si trecerea ta! Implica-te!

Liviu Balta, Cluj-Napoca, 31.Mai.2008
[email protected] /
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2163
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni
De același autor
Din același album
Daniel 3:18 Şi, chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi şi nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălţat!”