Vreau sa fiu MAC (visul de a fi floare)
Autor: Ligia Trinca  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/06/2008
    12345678910 0/10 X
Vreau sa fiu mac!

Poate suna ciudat...dar am sa iti spun de ce.
Azi, 23-06.2008 am invatat o noua lectie de viata.(multumesc Marius)

S-a nascut in mine aceasta dorinta, privind o poza in care erau flori de maci pe marginea drumului...o imagine plina de frumusete ce mi-a fermeca privirea...
Oare nu e risipa?...Nu putea fi intr-un camp? ...NU!
Cel mai potrivit loc, unde sa poata fi vazuti...admirati, era pe marginea soselei! Astfel ei culeg praful lumii acesteia, si ii da frumusete...se sacrifica de dragul nostru..

Macul se planteaza la soare,avand nevoie neincetat de razele lui. Creste usor in soluri sarace, acomodandu-se repede,si este rezistent la seceta. Infloreste de obicei inca din primul an.
Nu are preferinte.
NU se plange de starea lui...cauta tot timpul sa bucure viata celor din jur...chiar daca pretul ar fi mare...

Macul are o viata scurta de 2-3 ani, dar pentru ca se inmulteste usor prin seminte se poate pastra multi ani in gradini prin semintele care cad pe sol.
Dupa inflorire, frunzele se taie cativa centimetrii, dar aceasta "durere" va incuraja planta sa creasca din nou si sa infloreasca a doua oara spre sfarsitul toamnei...

Vezi tu ?..asa suntem noi, oamenii. Ne intrebam uneori de ce trebuie sa inghitim praful acestei lumi, de ce trebuie sa ne sacrificam de dragul altora?...
Isus a fost Cel ce a semanat boabe de maci...ne-a ingrijit, ne-a dat din Lumina Lui ca sa crestem! A ales un loc pe marginea drumului, la vedere...Ne-a sadit acolo, unde sa putem inghitii praful lumii si sa dam frumusete..o frumusete din EL...un colt din Dumnezeirea Lui!
..El se ingrijeste cand si cum sa ne hraneasca, si ne-a facut rezistenti secetei dupa Adevar, a acestei lumi...
Nu isi plange de mila...accepta misiunea lui, fara sa carteasca, cu bucurie, aceasta observandu-se in culoarea petalelor lui rosii...culoarea sacrificiului...culoarea daruirii si a iubirii...
Din momentul in care primeste Lumina si caldura ei, infloreste repede din pricina bucuriei...chiar daca viata este scurta, isi scutura semintele inainte de a muri si acestea dau nastere altor suflete ce infloresc cand Lumina si Ploaia Renasterii cad peste ei!
Sufletele ce aleg sa se jertfeasca cu bucurie, vor fi incercate si uneori lumea le va prduce rani...dar acestea chiar daca ii produc durere, ajuta si incurajeaza sufletul sa creasca din nou si sa infloreasca a doua oara!

DA, Floarea e trecatoare...suntem prea asemanatori cu ea...,dar in scurta ei viata, aduce culoare si o mireasma placuta celor care o ating sau o privesc.

Insa, trebuie sa stim ca macul e folositor, daca il lasi sa ajunga la maturitate...daca il recoltezi inainte de vreme, e folosit ca drog, impotriva vietii!

Ajuta-ma Doamne, sa am rabdare, atata timp cat dureaza cresterea mea...atata timp cat Tu ma cresti...ma modelezi!
Vreau sa imprastii mireasma Ta si sa colorez vieti! Sa fiu un simplu mac, crescut bine si folositor lumii ce se taraste in praf...



Eu,Ligia, cea care viseaza
si tanjeste dupa o viata de floare.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2772
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
Opțiuni