FAPTELE LOR II INCONJOARA
Autor: Pavel Mariana-Florica  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de brandusa in 20/06/2008
    12345678910 0/10 X



FAPTELE LOR II INCONJOARA


Text: Osea 5:4 si 7:2.

"Faptele lor nu le ingaduie sa se intoarca la Dumnezeul lor, caci un duh de curvie este in inima lor , si nu cunosc pe Domnul".
"si nu gandesc in inima lor ca Eu insumi imi aduc aminte de toata rautatea lor ; faptele lor ii inconjoara si stau inaintea Mea!"

Pentru cei mantuiti , cei ce cred in jertfa Domnului Isus, cuvintele Scripturii devin cuvinte pline de putere; Dumnezeu le descopera zilnic tainele Sale care-i uimesc, ii intaresc, ii bucura si-i fac sa aduca multumiri si lauda Creatorului si Mantuitorului sufletelor lor.
Dar pentru cei ce n-au inteles taina mantuirii prin credinta, cuvintele Scripturii sunt nefolositoare. Pentru ei, Biblia e o carte pecetluita.
Ne intrebam uneori, de ce pentru noi, crestinii, , urmasii lui Hristos ,a crede e un lucru atat de simplu, atat de clar, iar pentru necredinciosi, pare un non-sens, o nebuloasa?
Textul acesta din Osea ne lamureste; pentru ca ei nu-L pot vedea pe Dumnezeu , din cauza faptelor lor rele , care-i inconjoara, ca un nor, ca o ceata groasa prin care nu patrunde lumina credintei.
De aceea in Isaia 1:16, Dumnezeu spune:
"Spalati-va deci si curatiti-va! Luati dinaintea ochilor Mei faptele rele pe care le-ati facut! Incetati sa mai faceti raul!"
Se poate omul spala, se poate curata singur de faptele rele?
Nu, dar poate veni la Domnul Isus, singurul care poate lua faptele noastre rele dinaintea ochilor lui Dumnezeu.
Numai El le poate sterge, le poate arunca "in marea uitarii" pentru totdeauna. Dar in acest caz intervine vointa omului.
Numai daca omul doreste cu toata inima , Domnul Isus il va curata, in asa fel, incat relele faptuite sa nu mai stea ca un zid intre el si Dumnezeu, asa cum spune tot Isaia la 59:1,2:
"Nu, mana Domnului nu e prea scurta ca sa mantuiasca, nici urechea Lui prea tare ca sa auda, ci nelegiuirile voastre fac un zid de despartire intre voi si Dumnezeul vostru; pacatele voastre va ascund de fata Lui si-L impiedica sa v-asculte".
In rautatea lui, omul construieste ziduri de pacate, care il ascund de fata lui Dumnezeu.
Si cat de inalte sunt aceste ziduri la unii oameni!
Zadarnic incerci sa patrunzi in inima lor cu vestea buna a mantuirii!
Sunt oameni care traiesc zeci de ani alaturi de crestini devotati, dar nicio vorba de mantuire nu poate sa treaca de zidul cel inalt al faptelor lor rele.
Zidurile sunt atat de groase, incat nici daca strigi, ori daca plangi langa ei si pentru ei, nu te aud, nu te pot intelege...
O, Doamne, nu ne lasa sa renuntam a striga din rasputeri, pana cand cuvintele de mantuire vor ajunge la inima lor!
Prin Duhul Tau cel sfant, darama aceste ziduri!
Ajuta-ne sa lucram si noi la daramarea acestor ziduri cu uneltele Tale de razboi!
Doar cele mai puternice arme mai pot darama aceste ziduri, sau macar sa faca o spartura prin care sa patrunda Evanghelia.
Si aceste arme sunt postul si rugaciunea necurmata.
Domnul Isus ne spune clar acest lucru in Matei 17:20,21, cand ucenicii n-au putut sa-l vindece pe acel baiat lunatic. Domnul Isus le spune ucenicilor:
"Din pricina putinei voastre credinte ", le-a zis Isus. "Adevarat va spun, ca daca ati avea credinta cat un graunte de mustar, ati zice muntelui acestuia: "Muta-te de aici dincolo , si s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinta . Dar acest soi de draci nu iese afara decat cu rugaciune si cu post".
Asa sunt unii oameni, atat de posedati de patimi rele, incat le este cu neputinta sa se mai ridice, sa mai doreasca macar sa aiba o altfel de viata. E destul de dura constatarea Domnului, cand zice: "Un duh de curvie este in inima lor", adica le place sa pacatuiasca, n-ar renunta la pacat, chiar daca-si fac rau singuri...
Degeaba le spunem noi: "Nu mai bea, nu mai face fapte rele...ei sunt asa de incatusati , incat le place pacatul, "traiesc in placeri si in desfatari," Isi "satura inimile"cu pacate ucigatoare, cum zice apostolul Iacov. [Iacov 5:5 ].
E mare nevoie de credinciosi puternici, hotarati, care sa doreasca cu orice pret sa aduca la mantuire pe aproapele lor, care sa aiba acel "graunte " de credinta.
Cum?
-iubind pe cel ce te chinuie cu faptele lui rele
-rabdand, desi ai putea sa te revolti
-rugandu-te pentru cel care te raneste, iti calca sufletul in picioare
-postind pentru cel ce-si otraveste sufletul cu bautura, curvie, tutun, inselatorii
-hranindu-l chiar si pe cel ce-si da castigul muncii lui pe lucruri care nu satura [Isaia 55:2 ].
Numai in felul acesta poti da o mana de ajutor, ca sufletul doborat de patimi sa mai poata auzi cate-o soapta a dragostei lui Dumnezeu.
Hatisul pacatelor ce-l inconjoara e asa de mare, incat numai focul dragostei dumnezeiesti il mai poate arde.
Umple-ne, Doamne, de aceasta dragoste a Ta, ca sa putem darama acele ziduri si sa putem arde acele hatisuri! Daruieste-ne acea atat de pretioasa credinta!
Ma tem insa , ca prea putini mai ard de dragoste pentru Dumnezeu si pentru semeni, si de ravna pentru Evanghelie, si de aceea zidurile de pacate se tot inalta...
Ma tem ca noi insine ne mai luptam sa daramam propriile noastre ziduri si nu mai avem forta sa daramam pe cele ale "aproapelui nostru".
Da, Doamne, Bisericii Tale, o viata de biruinta deplina!
Dumnezeu doreste ca cei credinciosi, copiii Sai, sa fie inconjurati de cu totul alt fel de ziduri. Ceea ce ne inconjoara sa fie ziduri de lumina divina.
Iata cateva din acestea:
1-bunavointa lui Dumnezeu- Psalm 5:12:
"Caci Tu binecuvintezi pe cel neprihanit, si-l inconjori cu bunavointa Ta, cum l-ai inconjura cu un scut".
2-izbavirea Domnului-Psalm 32:7;
"Tu ma inconjori cu cantari de izbavire".
3- indurarea lui Dumnezeu-Psalm 32:10:
"Cel ce se increde in Domnul, este inconjurat cu indurarea Lui".
4-ostile de ingeri ai lui Dumnezeu-Psalm 34:7:
"Ingerul Domnului tabaraste in jurul celor ce se tem de El si-I scapa din primejdie".
5-mantuirea lui Dumnezeu-Isaia 26:1:
Avem o cetate tare; Dumnezeu ne da mantuirea ca ziduri si intaritura".
6-puterea lui Dumnezeu-Zaharia 2:5:
"Eu insumi-zice Domnul- voi fi un zid de foc de jur –imprejurul lui si voi fi slava lui in mijlocul lui!
Ajuta-ne, Dumnezeul nostru, sa ne lasam inconjurati de aceste sfinte ziduri , ziduri de lumina din lumina Ta, si inarmeaza-ne cu arme sfinte , sa putem ajuta la daramarea zidurilor de pacate cu care sunt inconjurati semenii nostri!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1056
  • Export PDF: 2
Opțiuni