TARAT DE IUBIRE
Autor: Pavel Mariana- Florica  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de brandusa in 08/03/2008
    12345678910 0/10 X
TARAT DE IUBIRE


Solomon, imparatul lui Israel , cu cea mai mare faima, cu cea mai mare intelepciune, cel la care a venit imparateasa din Seba, ca sa-i vada aceasta faima "in ce priveste slava Domnului,si sa-l incerce prin intrebari grele, imparatul care a facut lucruri care "nu s-au facut pentru nicio imparatie",acest imparat, l-a suparat totusi pe Dumnezeu.
Greseala lui a inceput inca de la inceputul domniei sale, cand"s-a incuscrit cu Faraon, imparatul Egiptului. A luat de nevasta pe fata lui Faraon, si a adus-o in cetatea lui David".
Un singur lucru gresit, i-a stricat partasia cu Dumnezeu si a facut ca Domnul sa ia imparatia lui Israel din mainile urmasului sau, acestuia ramanandu-i numai semintia lui Iuda.
Si aceasta, doar datorita tatalui sau David, cu toate ca si el facuse atatea lucruri marete, dar n-a ascultat de Domnul, in privinta femeilor.
Dumnezeu ii spune in 1 Imparati 11:13:
"Nu voi rupe insa toata imparatia; voi lasa o semintie fiului tau, din pricina robului Meu, David si din pricina Ierusalimului pe care l-am ales."
Cum de-a reusit Solomon sa-L supere asa de tare pe Dumnezeu?
In acelasi capitol, versetele 1-4, ni se spune:
"Imparatul Solomon a iubit multe femei straine, afara de fata lui Faraon; moabite, amonite, edomite, sidoniene, hetite, care faceau parte din neamurile despre care Domnul zisese :"Sa nu intrati la ele, si nici ele sa nu intre la voi; caci v-ar intoarce negresit inimile inspre dumnezeii lor."de aceste neamuri s-a lipit Solomon, tarat de iubire..."si nevestele i-au abatut inima.
"Cand a imbatranit Solomon, nevestele i-au plecat inima spre alti dumnezei ; si inima nu i-a fost in totul a Domnului, Dumnezeului sau, cum fusese inima tatalui sau David."
Parca ti-e greu sa accepti ca un om atat de intelept si credincios , care a stiut sa ceara Domnului intelepciune, a putut sa faca asa un pacat.
Dar aceasta greseala e poate cea mai ascunsa , sub haina iubirii, a pasiunii. De aceea expresia biblica pentru acest pacat , a fost "tarat de iubire". Diavolul a pervertit si iubirea. Dintr-o iubire sfanta, curata, asa cum a lasat-o Dumnezeu, diavolul a facut doar ceva firesc, doar o "pofta a firii pamantesti".
Apostolul Pavel explica asa de clar la 1 Corinteni 6;18,19,20.:
"Fugiti de curvie!Orice alt pacat, pe care-l face omul, este un pacat savarsit afara din trup;dar cine curveste, pacatuieste impotriva trupului sau. Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului sfant, care locuieste in voi?Si ca voi nu sunteti ai vostri? Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti dar pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu."
"TARAT DE IUBIRE..."
Intr-adevar, iubirea nepotrivita, te poate sili sa faci lucruri rele, pe care n-ai fi vrut sa le faci.
In Eclesiast 2:8 , se pare ca acelasi Solomon spune:
"Mi-am adus cantareti si cantarete, si desfatarea fiilor oamenilor; o multime de femei."
Dar adauga in versetul 11:
"Am vazut ca in toate este numai desertaciune".
Iar tot in Eclesiast, 9:9, desi Solomon avusese atat de multe neveste si tiitoare, sfatuieste pe ceilalti:"Gusta viata cu nevasta pe care o iubesti, in tot timpul vietii tale deserte, pe care ti-a dat-o Dumnezeu sub soare, in aceasta vreme trecatoare.caci aceasta iti e partea in viata, in mijlocul trudei cu care te ostenesti sub soare".
Iar in Proverbe 5:18, tot Solomon zice:
"Bucura-te cu nevasta tineretii tale..[nu neveste, nici tiitoare, ci doar nevasta tineretii]fii imbatat tot timpul de dragalasiile ei, fii indragostit necurmat de dragostea ei".
Deci el a inteles ca dragostea adevarata este data de Dumnezeu,asa cum a randuit-o El. De ce n-a vorbit de atatea neveste si tiitoare? A vorbit doar de "nevasta tineretii". Pentru ca fata de ele a fost "tarat de iubire" si a pacatuit, , n-a "gustat viata".
Viata e frumoasa cand o "gusti" asa cum a randuit-o Dumnezeu.
Domnul a fost categoric in privinta casatoriilor cu femei straine . El spusese poporului evreu inca din vremea lui Moise la Exod 34:16:
"sa nu cumva sa iei din fetele lor neveste pentru fiii tai, si astfel, fetele lor , curvind inaintea dumnezeilor lor, sa tarasca si pe fiii tai sa curveasca inaintea dumnezeilor lor."
Aceeasi expresie: "sa tarasca"...
A tara, in dictionarul romanesc, inseamna, intre altele, a trage dupa sine cu sila un om, deci a-l obliga sa faca ceea ce, de fapt, n-ar vrea.
Si cata amaraciune aduce lucrul acesta!
Mai ales cand e vorba de casnicie...De aceea, la 2 Corinteni 6:14, apostolul Pavel sfatuieste:
"Nu va injugati la un jug nepotrivit cu cei necredinciosi. Caci ce legatura este intre neprihanire si faradelege? Sau cum poate sta impreuna lumina cu intunericul?"
Nu intamplator apostolul foloseste cuvantul "a injuga", pentru ca acesta inseamna ate inhama la o actiune care cere eforturi staruitoare.
Deci , daca te unesti cu un necredincios, vei avea de luptat toata viata, cu eforturi mari, daca vrei sa-ti pastrezi credinta .
Iar uneori se poate sa fii "tarat de iubire" sa faci ceea ce nu vrei, ce stii ca nu place Domnului. Deci daca te-ai injugat, nu mai ai cum sa scapi, si poti fii "tarat".
Nu este mai bine sa astepti, ca Domnul sa te calauzeasca si in aceasta privinta? El spune la Proverbe 10:28 ;
"Asteptarea celor neprihaniti nu va fi decat bucurie".
Doamne, da putere tineretului crestin, sa nu se lase "tarat de iubire"!
Ne place sa spunem ca-l iubim pe Domnul Isus, ca El este "iubitul inimii noastre"...
O, dac-am face pentru El, fiecare din noi, atat cat face un tanar "tarat de iubire" , pentru aleasa lui,oare cum ar arata lumea asta?...




FIDELITATE
Foarte frumos spus si demn de luat in considerare,este o realitate.Iubirea lui D-zeu este ca un ocean,i se vede inceputul dar nu si sfarsitul si cred ca EL le va da putere si celor care ,nu neaparat s-au injugat ,dar au facut pasul spre mantuire in alta conjunctura Unde este credinta este si putere spre deosebire de religie.Fara credinta sansele de reusita sunt 0.Cred in D-zeu asa cum cred in rasaritul soarelui.Nu pt. ca il vad,ci pt. ca vad tot ce atinge.Viata este o afacere care se incheie cu pierdere sau castig,in functie de prezenta sau absenta lui D-zeu in viata omului.Succesul fara D-zeu este faliment!!!SFINTENIA ESTE PODOABA CASEI TALE DOAMNE PT.TOT TIMPUL CAT VOR TINEA VREMURILE.(PSALMUL 93cu 5)siISAIA48cu17,18.DOAMNE DA IZBANDA !!!!!!!!!!
Adăugat în 03/04/2008
Statistici
  • Vizualizări: 1869
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 1
Opțiuni