O INIMA PRICEPUTA
Autor: Pavel Mariana- Florica  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de brandusa in 07/03/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
O INIMA PRICEPUTA


Rugaciunea lui Solomon catre Domnul, atunci cand a ajuns imparat al lui Israel, a fost aceasta:
1 Imparati 3:9
"Da dar robului Tau o inima priceputa,ca sa judece pe poporul Tau, sa deosebeasca binele de rau!"
Aceasta rugaciune a fost placuta Domnului, caci Domnul i-a raspuns:
"1 Imparati 3:11,12,13.
"Si Dumnezeu a zis: "Fiindca lucrul acesta il ceri,fiindca nu ceri pentru tine nici viata lunga, nici bogatii , nici moartea vrajmasilor tai, ci ceri pricepere ca sa faci dreptate, voi face dupa cuvantul tau. Iti voi da o inima inteleapta si priceputa , asa cum n-a fost nimeni inaintea ta si nu se va scula niciodata nimeni ca tine.
Mai mult, iti voi da si ce n-ai cerut: bogatii si slava, asa incat tot timpul vietii tale nu va fi niciun imparat ca tine. "
Solomon stia ca "intelepciunea pretuieste mai mult decat margaritarele si niciun lucru de pret nu se poate asemui cu ea," asa a scris el in Proverbe 8:11.
Stia si ca e "ferice de omul care gaseste intelepciunea
Si de omul care cauta pricepere!"-Proverbe 3:13.
"Castigarea intelepciunii face mai mult decat a aurului".-Proverbe 16:16 si "ea este un izvor de viata".-Proverbe 16:22.
Inca de la crearea sa, omul si-a dorit sa stie sa deosebeasca binele de rau, de aceea a mancat din "pomul cunostintei binelui si raului".
Dar spre nenorocirea lui, n-a stiut sa aleaga binele.
Binele l-a aflat omenirea mult mai tarziu, cand"Hristos Isus a fost facut de Dumnezeu pentru noi intelepciune, neprihanire sfintire si rascumparare."-1 Corinteni 1:30.
Scriptura, cuvantul lui Dumnezeu, este singura care"da intelepciunea care duce la mantuire prin credinta in Hristos Isus".-2 Timotei 3:15.
Solomon, desi a trait cu atat de multa vreme inaintea venirii Domnului Isus Hristos ca om, pe pamant, a intrezarit totusi ca"cine umbla in intelepciune va fi mantuit".-Proverbe 28:26.
Dumnezeu doreste ca si noi, cei de azi, sa avem o inima priceputa.
Apostolul Pavel ne spune in Filipeni 1:9,10:
"si ma rog ca dragostea voastra sa creasca tot mai mult in cunostinta si orice pricepere, ca sa deosebiti lucrurile alese , pentru ca sa fiti curati si sa nu va poticniti pana in ziua venirii lui Hristos, plini de roada neprihanirii , prin Isus Hristos, spre slava si lauda lui Dumnezeu."
De ce oare zice Apostolul Pavel "sa creasca dragostea in cunostinta si orice pricepere"?
Pentru ca intelepciunea fara dragoste nu are nicio valoare.
1 Corinteni 3:19
"Intelepciunea lumii acesteia este o nebunie inaintea lui Dumnezeu."
De pe cei care au intelepciunea dragostei lui Dumnezeu, Apostolul Pavel ii numeste in Evrei 5:14 "oameni mari", care "se hranesc cu hrana tare".
"Dar hrana tare este pentru oamenii mari, pentru aceia a caror judecata s-a deprins, prin intrebuintare, sa deosebeasca binele si raul".
In ce stare inalta vrea Domnul sa ridice pe copiii Sai!
El a dat "daruri sfinte" , "pentru desavarsirea sfintilor, in vederea lucrarii de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos, pana vom ajunge toti la unirea credintei si a cunostintei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la inaltimea staturii plinatatii lui Hristos."-_Efeseni 4:13.
Doamne, ajuta-ne sa ne lasam condusi de Tine, catre aceasta "statura" minunata!

Da-ne, Te rugam, O INIMA PRICEPUTA, ca sa" nu ramanem copii".
Numai adancindu-ne in Cuvantul Tau, ne dam seama cat suntem de mici!

Un copilas de un an si jumatate, abia a invatat sa mearga de cateva luni, dar ii place tare mult sa urce si sa coboare scari.
Dar ce este mai rau, e ca nu vrea sa stea totdeauna de mana parintilor, a bunicilor. Mai ales la coborarea scarilor, nu stie sa lase pe rand, cate un piciorus, ca sa paseasca pe o alta treapta.
Si atunci, daca nu-l tii zdravan de manuta[ chiar si fara voia lui], e in mare pericol sa cada; si o cadere pe scari...Fereste-L, Doamne, de ea!
La fel suntem si noi, uneori, fata de Tatal nostru,; ne "smulgem "din mana Lui, ca sa pasim singuri, desi n-am ajuns la acea "statura de om mare",care sa deosebeasca"lucrurile alese".

Iarta-ne, Doamne! Si fa-ne constienti de "micimea" noastra!
Tine-ne Tu de mana, tine-ne in "intelepciunea dragostei",, ca venirea Domnului Isus sa ne gaseasca "plini de roada neprihanirii"!
Inima noastra striga dupa Tine odata cu versurile cantarii:
Am nevoie de Tine, Doamne!
Am nevoie de Tine, Doamne,
Isuse, Domnul meu"!


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1759
  • Export PDF: 2
Opțiuni