SA-SI RESPECTE CUVANTUL DAT
Autor: Pavel Mariana- Florica  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de brandusa in 05/03/2008
    12345678910 0/10 X
SA-SI RESPECTE CUVANTUL DAT


2 Samuel 21:2
"Pe vremea lui David, a fost o foamete care a tinut trei ani. David a intrebat pe Domnul, si Domnul a zis: "Din pricina lui Saul si a casei lui sangeroase , pentru ca a ucis pe gabaoniti, este foametea aceasta".
Gabaonitii nu erau evrei, ci erau o ramasita a amoritilor, dar acestora, evreii condusi de Iosua, le promisesera ca nu-i vor ucide.
Iosua 9:15
"Iosua a facut pace cu ei , si a incheiat un legamant prin care trebuia sa-i lase cu viata , si capeteniile adunarii le-au jurat lucrul acesta.".
Legamantul fusese respectat, pana cand imparatul Saul "voise sa-i ucida, in ravna lui pentru copiii lui Israel si Iuda."-2 Samuel 21:2.
Pentru ca Saul a calcat legamantul, Dumnezeu a pedepsit poporul, trimitand acea foamete de trei ani peste poporul evreu.
Saul murise, dar Dumnezeu nu putea sa treaca peste calcarea legamantului. Un singur pacat murdarise intreg poporul. La Dumnezeu nu sunt scuze, chiar daca gabaonitii erau dintre popoarele pagane, "poporul sfant" al lui Dumnezeu, "poporul ales" trebuia sa fie fara nicio pata. Dumnezeu voia sa "nu vada nicio nelegiuire in Israel".
De aceea a trebuit ca David sa dea gabaonitilor sapte barbati din neamul lui Saul , ca sa-i omoare, pentru a indrepta raul facut de Saul, acela de a fi calcat legamantul.
Iata cat de drept este Domnul nostru!
El doreste ca si noi sa ne respectam cuvantul dat, fie ca l-am dat fratilor nostri, fie unor oameni pagani, care nu stiu de Dumnezeu.
Iacov 5:12
"Da al vostru sa fie da, si nu al vostru sa fie nu, ca sa nu cadeti sub judecata".
Matei 5:37
"Felul vostru de vorbire sa fie :"da, da; nu, nu".Ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rau".
Numeri 30:2
"Cand un om face o juruinta Domnului sau un juramant prin care se va lega printr-o fagaduiala, sa nu-si calce cuvantul, ci sa faca potrivit cu tot ce i-a iesit din gura".
Psalm 15:4
"El[cel neprihanit] nu-si ia vorba inapoi daca face un juramant in paguba lui".
Doamne, Tatal nostru!
In aceasta lume, in care troneaza minciuna , da putere copiilor Tai sa aiba o purtare sfanta, ajuta-i SA-SI RESPECTE CUVANTUL DAT intotdeauna ,chiar daca aceasta e spre paguba lor!
Ajuta-ne sa aratam sfintenia si dreptatea Ta!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1952
  • Export PDF: 2
Opțiuni