Tu ce ai fi făcut?
Autor: petru cosarba  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ptrcsrb in 13/05/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Dimineaţă de martie. Vreme ploioasă, totuşi doar câţiva stropi răzleţi se sfărâmă de umărul meu. În noaptea trecută plouase, prin urmare sunt nelipsite bălţile, mai ales pe lângă trotuare, unde asfaltul `s-a lăsat`... Merg lejer, am pornit din timp, aşa că nu mă grăbesc, deşi azi am un chef de muncă mai rar întâlnit.

Sunt foarte atent şi, de fiecare dată când mă apropii de vreo baltă, întorc privirea peste umăr, să văd dacă nu cumva vine o maşină, nu am nevoie de două duşuri în fiecare dimineaţă. În faţa mea e o singură persoană, distanţa e constantă, mergem în acelaşi ritm. Deodată, un zumzet specific BMW îmi sună în urechi, e un motor turat şi presimt că va încerca să fenteze coloana prin partea dreaptă. În aceeaşi clipă, trece de mine şi roţile lui năvălesc prin balta de culoare cenusie ce e doar la câţiva paşi înaintea mea. Omul din faţa mea coboara în mare grabă umbrela şi reuşeşte să îşi protejeze faţa, în rest primind din plin un val de apă, cum nici porcii nu ar bea... Măresc pasul, vreau să îi văd mimica, poate prind şi un sunet de pe buzele lui; îl ajung în 2-3 secunde şi nimic... Doar buzele îi sunt strânse şi privirea urmăreşte gonaciul...

Îmi vine imediat în minte o întamplare: un pastor s-a pus să îşi repare gardul. Fiind mereu ocupat, nu a reusit să îl întreţină, acum fiind nevoit să lucreze serios la el. Din intamplare, trece un copil pe lângă el; nu face decât câţiva paşi, după ce a trecut de el, apoi se opreşte. Piciul nu pleacă nici dupa 5 minute, nici dupa 10 şi nici după mai multe. Deşi nu îl încurca în munca sa, pastorul e intrigat că e urmarit aşa insistent... La un moment dat, lasă lucrul, se întoarce, priveşte copilul şi îl întreabă: "De ce stai şi te uiţi aşa la mine, de atâta timp?" A primit următorul răspuns: "Vreau să aud ce spune un pastor când îşi dă cu ciocanul peste degete!!"

Întamplarea e comică, însă plină de învăţăminte şi ne priveşte pe amândoi, pe mine şi pe tine, căci, exact la fel ca un pastor, avem datoria să reprezentăm cu cinste Numele care pe îl purtăm, Steagul nostru nefiind unul oarecare! Sigur că sunt o mulţime de versete, Cartea e plină de îndemnuri în sensul acesta, însă eu îţi voi da un singur reper, pentru că ştiu că eşti în măsură să le găseşti pe celelalte:

Coloseni 3:17 "Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus, şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl."

Cât despre ce era să păţesc eu... recunosc, nu cred că atunci aş fi reacţionat ca şi omul acela... Cu părere de rău o spun... Dar nu a fost la fel după ce am vazut asta, mulţumesc Domnului! El mi-a şoptit şi am luat aminte, însă înainte, dacă mă uda pe mine, în mod sigur maşina lui ar fi avut de suferit. Ştii ce făceam? Pe lângă că, în apropierea unei bălţi, mă uitam peste umăr să văd dacă nu cumva sunt în pericol, a doua privire era spre pământ, ca să fiu sigur că am o piatră la îndemână... Culmea, cunosc bine şoferul şi, când l-am întâlnit prima dată, i-am spus toate astea...

Sper că tu ai învăţat mai simplu lecţia asta! Îţi doresc succes în îndeplinirea misiunii de ambasador al Cerului!!!

Cele bune şi veşnice,

Peti

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1145
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni