Gâsca moartă
Autor: petru cosarba  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ptrcsrb in 13/05/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

Se poate că ai auzit întâmplarea de mai jos, însă sigur nu deranjează repetarea ei, pentru că are o învăţătură bună.

Se spune că doi copii, un baieţel şi sora lui, au mers în vacanţă la bunici, undeva la ţară. Zilele treceau una dupa alta cu joacă, voie bună, cu diferite îndatoriri de îndeplinit, care le erau încredinţate, după puterea lor, oricum fără prea multe griji pentru micuţi.

Într-o zi apare necazul; nu este prea clar cum... cu bicicleta ori cu mingea, când căra lemne sau apă, oricum, piticul a accidentat mortal o gâscă.

Numărul gâştelor nu era mic, aşadar nu era o problemă foarte gravă, dar exista un martor, sora lui. De aici a început greul pentru amicul nostru, căci, pe lângă treaba lui, sora sa doar îi şoptea `gâsca`, iar el era obligat să lucreze în locul ei sau să îi îndeplineasca vreo toană. Zilele nu mai erau fericite nici fără griji, acestea erau istorie pentru bietul băiat.

După o vreme, i-a răsărit o idee, poate că la asta a contribuit şi una dintre lecţiile de la şcoala duminicală - cea cu pilda fiului risipitor ori alta - astfel că, asumându-şi riscul, a mers la bunica sa, a mărturisit întâmplarea, iar în urma căinţei, a fost iertat.

Ce pace, câtă bucurie, ce libertate în inima lui, zburda fericit, dând ocol ogrăzii. În aceeaşi zi veni timpul când cei doi micuţi aveau de îndeplnit sarcinile încredinţate lor. Datorită inimiii care era liberă, mâinile îi erau neîntrecute, astfel că omuleţul îşi încheie activitatea repede, dar exact în clipa când voia să porneasca la joacă, auzi un fluierat bine cunoscut de o vreme încoace şi, când îşi întoarse privirea, surioara lui, ridicând din sprâncene cu înţeles, îi şopti `gâsca`!

Spre marea ei surprindere, el arătă o faţă radioasă şi spuse: `ştii, nu mai e nicio gâscă, deci tu nu mai stăpâneşti peste mine, am rezolvat problema cu bunica`.
  
Mă uitam în jurul meu, să văd dacă nu cumva am omorât vreo gâscă, sau poate mai multe... Îmi vine în minte imediat 1 Ioan 2:1-2, dar e imperios necesar să fie specificat Romani 6:1-2 plus versetele 11-12 şi în continuare!

... Ei, cum e? Ai şi tu vreo gâscă moartă? Te rog, nu zăbovi, mergi degrabă şi rezolvă problema, fiindcă Romani 6:23! Şi apoi mă rog să ai o călătorie fericită, indiferent prin ce ai trece, pentru că noi ne bucurăm în necaz [nu de necaz] pentru că ştim că El e la cârmă şi, cu siguranţă, Romani 8:28 e real. Garantat!

Cele bune şi veşnice,

Peti

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1147
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni