După ce ați început prin Duhul
Autor: Andrew Murray  |  Album: Predare totală  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 12/05/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi

   Am fost întrebat deseori de creştinii tineri: Oare de ce cad de atâtea ori? Am jurat solemn din toată inima şi am dorit să-L slujesc pe Dumnezeu; de ce am falimentat?” Acestora întotdeauna le dau singurul răspuns care există: „Încerci să înfăptuieşti prin propriile puteri ceea ce numai Hristos poate face în tine.” Şi atunci când ei îmi spun: „Știam că numai Hristos o poate face. Nu mă încredeam în mine însumi”, eu le zic: „Ba te-ai încrezut în tine însuţi, căci altfel nu ai fi căzut. Dacă te-ai fi încrezut în Hristos, El nu ar fi greşit.” O, sfârşirea aceasta în fire a ceea ce a fost început în Duhul are rădăcini mult mai adânci decât vedem noi. Să-L rugăm pe Dumnezeu să ne arate că, numai atunci când ajungem să ne ruşinăm şi să simţim goliciunea noastră, suntem pregătiţi să primim binecuvântarea care vine de sus. 

   Deci, eu întreb: „Trăieşti tu sub puterea Duhului Sfânt? Trăieşti tu ca un om uns şi plin de Duh Sfânt? Eşti devotat, dăruit Duhului, pentru ca El să lucreze şi să locuiască în tine?”

   Doreşti să te dăruieşti Duhului Sfânt? Poţi să o faci imediat. S-ar putea ca multe lucruri să nu-ţi fie clare şi lămurite şi s-ar putea să nu simţi nimic; dar du-te în prezenţa lui Dumnezeu. Doar Dumnezeu poate face schimbarea. Singur Dumnezeu, care ne-a dăruit Duhul Sfânt, poate restaura puterea Duhului Sfânt în viaţa noastră. Singur Dumnezeu poate „ne întărească cu putere prin Duhul Său în omul dinlăuntru."



Sigur, numai Domnul Singur poate dar asta presupune ca noi să fim fără eu! Nimeni nu poate spune că sută la sută nu mai este eu decât atunci când este cu adevărat mort.....și trăiește, dar numai Hristos prin el....Aceasta este ceia ce spune acest minunat eseu: falimentăm tocmai când avem mai multă râvnă și dorință...pt. că avem noi controlul asupra râvnei, dorinței, etc. fără chiar să realizăm asta și astfel greșim. Dar când, cu adevărat și pe deplin Domnul Isus trăiește și locuiește în noi, nu mai greșim pt. că El nu mai greșește!
Adăugat în 12/05/2012 de Ioanhapca
Fiecare dintre noi ne-am confruntat cu aceste intrebari,pe care le arata autorul mai sus.da ,toti am promis si n-am reusit de multe ori sa ne chitam de obligatiile,si promisiunile facute Domnului .este foarte dureros in dreptul fiecaruia cind ne intilnim cu esecul,dar.. ne intilnim!Domnul stia atunci cind noi faceam promisiunile ca unele din ele nu le vom duce la bun sfirsit.Mi-aduc aminte de Petru ce inflacarat era in dragoste pentru Domnul si ce mare esec a trait.De multe ori si eu m-am intrebat ; de ce?Si mi-am gasit urmatorul raspuns;Am facut promisiuni Domnului acoperiti senzitiv mai mult decit spiritual,[multa rivna si putina intelepciune]Iar in al doilea rind,nimeni,nu se poate compara cu Dumnezeu! Caci ce spune El ,chiar ia fiinta!Ori noi,suntem oameni ,si chiar daca rivna este mare,puterea de a termina cu bine ce am inceput se imputineaza pe parcurs si... ne intilnim cu esecul.asa ne regasim de multe ori in mijlocul esecului cu o stare de vinovatie,rusine si parere de rau.Deci nu noi suntem sare legamintului sfint,ci Domnul! Datorita Lui si bunatatii LUi mai este acest legamint.El ,Domnul il tine treaz si-l revigoreaza,nu noi! Iti multumim Doamne caci nu esti ca noi,dar...ajuta-ne sa fim cum doresti Tu!Fi binecuvintata si azi!
Adăugat în 12/05/2012 de sanda_tulics
Fiţi binecuvântaţi pentru minunata intervenţie, harul şi pacea Domnului să vă însoţească mai departe.
Adăugat în 13/05/2012 de floridinmaracineni
foarte bun articolul, minunate comentariile. Dacă chiar ţi-ar fi rămas ceva neclar comentariile au completat restul.
Domnul să vă binecuvânteze pe toţi
Adăugat în 13/05/2012 de 1954adina.9mai
Statistici
  • Vizualizări: 1479
  • Export PDF: 6
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni