Biscuitii
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de carmel in 20/02/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
O tanara statea si astepta avionul in sala de asteptare a unui aeroport.
Pentru ca trebuia sa astepte citeva ore,si-a cumparat o carte si un pachet de biscuiti,ca sa treaca timpul mai usor.S-a asezat si a inceput sa citeasca.Linga ea,pe scaunul alaturat,erau biscuitii,si pe urmatorul scaun era un domn care citea ziarul.
Cind a inceput pachetul si a luat primul biscuite,domnul de alaturi a luat si el unu.Ea s-a simtit indignata,dar n-a zis nimic si a continuat sa citeasca.In interiorul ei isi spunea:
,,uite ce fel de persoana e acest barbat!Daca as avea numai putin curaj,i-as face morala...".Si asa,de fiecare data cind ea lua un biscuite lua si el unu,pina cind a mai ramas in pachet ultimul biscuite.Ea gindea:,,ah ,acum vreau sa vad ce imi va zice,cind se vor termina toti!!". Barbatul a luat ultimul biscuite,l-a rupt in doua si,zambind,i-a dat jumatate.
,,Asta e culmea!" , gindi ea si luindu-si lucrurile,cartea deschisa si geanta se indrepta spre iesirea salii de asteptare.Cind se simti un pic mai linistita,se aseza pe un scaun aflat pe un coridor mai ferit de priviri indiscrete.
Inchise cartea si deschise geanta pentru a o pune acolo,moment in care observa inauntru pachetul de biscuiti,intreg...
Dindu-si seama ca pachetul de biscuiti pe care il mincase nu era al ei,ci al domnului de alaturi,care impartise cu ea chiar si ultima bucatica,fara a se simti indignat,nervos sau superior,se rusina de modul urat in care se comportase,numai pentru faptul ca isi simtise orgoliul atins.

MORALA

Oare de cite ori in viata am mancat
,,biscuitii" altcuiva fara sa ne dam seama?Sau de cite ori am facut ca vaduva din Sarepta,lasindu-ne pe noi pentru altii?
Inainte de a ajunge la o concluzie si inainte de a gindi rau despre o persoana,UITA-TE ATENT la ceea ce ai in jur,uneori ceea ce percepi la prima vedere nu este real!!!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1116
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 1
Opțiuni