BINECUVANTAT, CHIAR SI DE DUSMANI
Autor: Pavel Mariana-Florica  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de brandusa in 05/02/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
BINECUVANTAT, CHIAR SI DE DUSMANI


Cat de frumoasa este istorisirea despre Balaam, care a fost chemat sa blesteme pe poporul Israel, dar el l-a binecuvantat!
Aceasta istorisire o gasim in Numeri, capitolele 22,23,24.
Se pare ca Balaam era un vrajitor renumit in acea vreme, pentru ca asa cum zice chiar Balac, imparatul Moabului, " pe cel pe care-l binecuvanta Balaam, era binecuvantat, si pe cine-l blestema, era blestemat"- Numeri, 22:6.
Balac spera ca prin blesteme, sa scape de poporul evreu, caci altfel , nu reusea. Era constient ca poporul evreu era mai puternic decat el , si nu-l putea invinge prin mijloace cinstite.
Interesanta este insa atitudinea lui Balaam, care, cu toate ca era vrajitor, iar vrajitoria era o "uraciune" inaintea lui Dumnezeu, el nu accepta sa spuna altceva, decat doar ce ii spune Dumnezeu.

Desi Balac il muta de pe un munte pe altul, Balaam nu face altceva, decat sa binecuvinteze pe poporul Domnului, de trei ori la rand.

Astazi, cand magia, ocultismul,astrologia sau oricum i-am zice, invadeaza societatea prin mas-media, cand se dau astrograme si prin telefon, in direct, la unele televiziuni, crestinul adevarat ar trebui sa stie ca toate acestea sunt "uraciuni" inaintea lui Dumnezeu.
Uneori horoscopul ori ghicitul in cafea, in carti, pare o distracie nevinovata. Dar nu este asa.
In Levitic 20:27, se spune: "dar daca un om sau o femeie cheama duhul unui mort, sau se indeletniceste cu ghicirea, sa fie pedepsiti cu moartea; sa-i ucideti cu pietre".
Din cauza spiritismului si a neascultarii, Imparatului Saul "i-a fost rupta imparatia, a fost lepadat"-1 Samuel 28:17.
In Noul Testament, de asemenea ,suntem atentionati ca ghicirea e pacat grav.
In Faptele Apostolilor 16:16-18, desi "roaba, care avea un duh de ghicire" spune un adevar, ca "oamenii acestia sunt robii Dumnezeului Celui Prea Inalt si ei va vestesc calea mantuirii", Apostolul Pavel scoate duhul rau din ea .
Chiar si Domnul Isus , cand era pe pamant, a mustrat si a scos dintr-un om, duhul necurat de ghicire, desi acesta a strigat : "Ce avem noi a face cu Tine, Isuse din Nazaret? Ai venit sa ne pierzi?Te stim cine esti: Esti Sfantul lui Dumnezeu!".Desi spunea adevarul, Domnul Isus nu i-a dat voie sa proclame acest adevar.
Aceasta ne confirma ca orice fel de ghicire, de spiritism, de astrologie, este un pacat, si inca unul deosebit de urat inaintea Domnului.
De aceea, copiii lui Dumnezeu trebuie sa fuga de astfel de indeletniciri si sa nu aiba de-a face in niciun fel cu asemenea lucruri.
Poate ar trebui ca in Bisericile crestine sa se faca atentionare mai accentuata impotriva acestora. Bisericile trebuie sa ia atitudine , sa spuna tuturor ca ghicitul este un pacat, cu care nu se poate glumi.
Apoi, trebuie sa stim ca nu i se poate intampla nimic rau unui copil al lui Dumnezeu, oricate " descantece " , "blesteme"si "vraji" i s-ar face.
Acest fapt este descris atat de frumos in istorisirea despre Balaam!
Desi am citit despre atat de multe greseli pe care le-a facut poporul evreu [cartire, nemultumire, invidie, neascultare, pofta rea,indaratnicie] ,aici, in Numeri 23:21, ni se spune:’El[Dumnezeu] nu vede nicio faradelege in Iacov, nu vede nicio rautate in Israel".
Intr-adevar, Domnul nu vedea faradelege, pentru ca, asa cum a zis si David, "ferice de cel cu faradelegea iertata si de cel cu pacatul acoperit"-pacatele poporului fusesera iertate , de aceea preotul Aaron avea trecute pe efod si pieptar numele semintiilor lui Israel, impreuna cu Urim si Tumim, Lumina si Desavarsire , iar pe frunte placa de aur cu pecetea"sfintenie Domnului".-Exod 28:36.
Intr-adevar, prin toate acestea, Dumnezeu a aratat ca a iertat pacatele poporului , prin sangele aceluiasi "Miel fara cusur"prin care si noi am fost iertati, curatati deplin, sfintiti.

O credincioasa avea o vecina tare rea. Desi sora noastra i-a fost vecina buna, a ajutat-o de multe ori, aceasta nu inceta sa-i arunce vorbe urate, s-o vorbeasca de rau catre ceilalti vecini.
Vazand ca nimic din toate acestea, n-o pot face sa se manie, sa vorbeasca urat, vecina s-a dus si a dat "acatiste"-zicea ea, ca "sa-I mearga rau" credincioasei , "sa-i moara pasarile".
Apoi a mers si la vrajitoare, sa-i faca"vraji si descantece"
Afland, sora noastra, a spus ca nu se teme de nimic din toate astea, pentru ca Dumnezeu este Cel ce o apara...
Si intr-adevar, nu numai ca pasarile credincioasei n-au murit, dar vecinei i s-au intamplat numai nenorociri.
Acest lucru a infricosat-o foarte tare pe vecina cea rea, incat ea a devenit ca un paznic: oricui ar fi vorbit-o de rau pe credincioasa, ea spunea: "sa nu zici nimic de rau de pocaita, ca –ti merge rau, te bate Dumnezeu".

Iata cum si in zilele noastre, Domnul ii face sa ne binecuvinteze, pe dusmanii nostri!
da asa este sora :..."cine se atinge de voi se atinge de lumina ochilor MEI...."si in viata mea au avut loc astfel de "Evenimente" oricine mi-a facut rau si-a facut-o de fapt lui binecuvantat sa fie Domnul pentru dreptatea SA!
Adăugat în 26/08/2011 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1641
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 1
Opțiuni