NORUL
Autor: Pavel Mariana-Florica  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de brandusa in 27/01/2008
    12345678910 0/10 X
NORUL


In tot timpul calatoriilor sale prin pustiu, poporul evreu a fost calauzit de Dumnezeu "ziua, printr-un stalp de nor , ca sa-i calauzeasca pe drum, iar noaptea intr-un stalp de foc, ca sa-i lumineze, pentru ca sa mearga si ziua si noaptea"[Exod 13:21, 22]
Ce binecuvantare!
Sa poti merge calauzit de Dumnezeu, fie ca in jurul tau e lumina, fie ca e intuneric...Cata nevoie avem si noi azi de o asa calauzire!
Mai ales, la trecerea Marii Rosii, "stalpul de nor , care mergea inaintea lor, si-a schimbat locul si a stat inapoia lor. El s-a asezat intre tabara egiptenilor si tabara lui Israel.Norul acesta pe o parte era intunecos, iar pe cealalta lumina noaptea."Exod 14:19,20.
Ce minunat!
Acelasi nor, pentru unii poate fi lumina, iar pentru altii intuneric.
Asa cum spune Isaia la 8:14" Si atunci El va fi un locas sfant, , dar si o piatra de poticnire, o stanca de pacatuire".
Iar in 1 Petru 2:8: "O piatra de poticnire si o stanca de cadere. Ei se lovesc de ea, pentru ca n-au crezut Cuvantul ", dar "cine crede in El, nu va fi dat de rusine"-Romani 9:33.
Ce binecuvantati sunt cei ce cred!
Asa au fost si evreii, pentru ca pe partea lor, norul era luminos; e asa de frumoasa expresia:"LUMINA NOAPTEA".
O gasim si in Iov 11:17 "Zilele tale vor straluci mai tare decat soarele la amiaza, intunericul tau va fi ca lumina diminetii", si in Psalmul 18:28
Da, Tu imi aprinzi lumina mea, Domnul, Dumnezeul meu, imi lumineaza intunericul meu".
Nu-i asa ca fiecare din noi am avut "intunericul "nostru?
Dar slava lui Dumnezeu, ca ,prin credinta in jertfa Domnului Isus, desi eram "orbi", El ne-a dus pe un drum luminos.
Isaia 42:16"Voi duce pe orbi pe un drum necunoscut de ei, ii voi povatui pe carari nestiute de ei;voi preface intunericul in lumina , inaintea lor, si locurile strambe in locuri netede".
Ce frumos a fost inceputul umblarii evreilor, calauziti de nor:
Numeri, 9:22,23"Daca norul se oprea deasupra cortului doua zile,sau o luna, sau un an, copiii lui Israel ramaneau tabarati , si nu porneau; si cand se ridica, porneau si ei.Tabarau dupa porunca Domnului, si porneau dupa porunca Domnului; ascultau de porunca Domnului".
O, de-ar fi facut tot timpul asa!Ar fi ajuns repede in Canaan, si ar fi fost scutiti de multe suferinte!
Dar citind doar peste doua file, la Numeri 13:33, vedem ca poporul se revolta, devine neascultator, cartesc si se tem de "fiii lui Anac", de "uriasii"din Canaan. De aceea si Domnul le spune:"deci maine, intoarceti-va si plecati in pustie, pe calea care duce la Marea Rosie".[Numeri 14:25.]
Asta voisera sa faca [Num. 14:4]:"au zis unul altuia: sa ne alegem o capetenie si sa ne intoarcem in Egipt".
Ce putin timp au fost ascultatori!
Au preferat sa renunte la "lumina" Domnului!
Nu cumva facem si noi la fel? Nu cumva apar si in calea noastra "uriasi"?Nu cumva vrem sa ne "intoarcem" in egiptul pacatului, al robiei noastre?
De multe ori apar si in viata noastra "muntii noptii"
Ieremia 13:16"Dati slava Domnului, Dumnezeului vostru, pana nu vine intunericul, pana nu vi se lovesc picioarele de muntii noptii!".
Da, e adevarat, dusmanul cel mare, "sarpele cel vechi" ne pune in cale fel de fel de intunecimi , de munti ai noptii, care ni se par de netrecut.Dar Domnul Isus ne spune ca ne trebuie o credinta doar cat un graunte de mustar pentru a-i arunca in mare...[Matei 17:20]
Doamne, mareste-ne credinta!

Dintr-un popor, care astepta si o luna, si un an, pana pleca norul Domnului, au devenit o "adunare rea".Numeri 14:35"In adevar, asa voi face acestei rele adunari, care s-a unit impotriva Mea".
In neascultarea lor, desi Domnul le-a spus ca nu va fi cu ei, desi cortul si Moise nu s-au miscat, Numeri 14:44,45"ei s-au indaratnicit si s-au suit pe varful muntelui;dar chivotul legamantului si Moise n-au iesit din mijlocul taberii. Atunci s-au pogorat amalecitii si canaanitii care locuiau pe muntele acela ,i-au batut si i-au taiat in bucati".
Asa este si in viata noastra, neascultarea aduce totdeauna suferinta.
Uneori suferinta trece mai repede, dar alteori, ramanem toata viata cu "un tepus".
Doamne, ajuta-ne sa nu mai fim indaratnici!Ajuta-ne sa ramanem in lumina Ta!
Romani 13:12"Sa ne dezbracam dar de faptele intunericului si sa ne imbracam cu armele luminii".
Ce bine ca lumina are si "arme"!Deci putem sa biruim intunericul, daca ne imbracam cu aceste arme ale luminii.
Si apostolul Pavel ne aminteste in 1 Tesaloniceni 5:5"Voi sunteti fii ai luminii si fii ai zilei . Noi nu suntem ai noptii , nici ai intunericului".
Sa nu uitam asta niciodata.
Ce sa facem cand ne inconjoara intunericul?
- Sa ne temem de Domnul-Maleahi4;2"dar pentru voi, care va temeti de Domnul , va rasari Soarele Neprihanirii si tamaduirea va fi sub aripile Lui".
- Sa ne amintim Cuvantul Domnului-1Corinteni 10:5"orice gand il facem rob ascultarii de Hristos".
- Sa-l chemam in ajutor pe Dumnezeu , care lumineaza si "noaptea" noastra, caci "Lumina lumineaza in intuneric si intunericul n-a biruit-o".-Ioan 1:5.
Slava Domnului, ca lumina e cea biruitoare!
Ea poate fi si in viata mea, si a ta!

Copil fiind, ma temeam tare mult de intuneric.Parintii nu m-au obligat sa stau in intuneric, ci mi-au explicat ca nu trebuie sa-mi fie frica , dar eu tot ma temeam de intuneric, pana cand, intr-o seara, tata m-a luat cu el afara .
Am privit impreuna cerul...Am vazut multimea de stele...Mi-a aratat Carul Mare, Steaua Polara, Calea Lactee, apoi mi-a cantat un cantec:

Cin pe cerul cel albastru
Soarele a inaltat
Ca lumina si caldura
Sa ne dea neincetat?

Cine noptilor da farmec
In tacerea de nespus
Cand puzderie de stele
Stralucesc pe bolta sus?

Este Domnul, Dumnezeu
Binefacatorul meu!

Mi-a explicat apoi cum Dumnezeu le-a creat pe toate pentru noi, ca sa nu ne fie frica de intuneric, si cat de mult ne iubeste El pe fiecare.
Treptat-treptat, fascinata de frumusetea stelelor, am inceput nu ma mai tem si sa ies si singura afara, noaptea, sa privesc cerul.

E intr-adevar minunat, in noptile senine de vara...
L-ati privit vreodata?

Asa imi doresc sa fac si acum, cand ma inconjoara intunericul: sa privesc spre "Soarele Neprihanirii", spre "Luceafarul de dimineata"!
Psalmul 18:28
"DA, TU IMI APRINZI LUMINA MEA.
DOMNUL, DUMNEZEUL MEU, IMI LUMINEAZA INTUNERICUL MEU!

Amin.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1068
  • Export PDF: 2
Opțiuni