Dumnezeu - Stanca
Autor: Nicoleta Rus  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 25/01/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Dumnezeu este numit in multe feluri in Scriptura. El este "Rascumparatorul", "Cetatea de scapare", "Aparatorul orfanului si al vaduvei", "Un razboinic viteaz", "Ca o ploaie de primavara","Locul meu de adapost", "Ajutorul meu".

Moise in Cantarea lui din Deuteronom 32:4 afirma foarte sugestiv:"El este Stanca." O metafora puternica, foarte incurajatoare pentru credinta mea.

Da, o stanca e un loc de adapost. Te ghemuiesti langa ea sa scapi de intemperii. Te opresti pentru un strop de odihna dupa un traseu obositor.

Stanca te ascunde de potentiale pericole. Tine la distanta dusmanii prin maretia ei.

Stanca e de neclintit. Nimeni si nimic nu o poate misca. Daca te intorci o vei regasi mereu acolo. Si multa vreme dupa ce nu vei mai fi ea va ramane ca un semn al vesniciei.

Stanca e tare. Taria ei e impresionanta. E facuta dintr-un material neperisabil.

Stanca poate fi singurul loc de pe care poti vedea mai departe. Poate fi singurul loc de acces spre o alta priveliste,altfel interzisa privirii.

In situatii speciale o stanca se poate pravali, strivindu-te sub imensa sa greutate.

Dumnezeu e neclintit in a-si indeplini planurile si promisiunile facute. In El nu este nici umbra de schimbare...Taria Lui de caracter ma face sa ma incred in El orice s-ar intampla.
In Dumnezeu - Stanca am siguranta ca sunt la adapost de pericole din afara, dar si de pericolele nascute din inima mea nespus de rea si inselatoare.
Pe El ma odihnesc cand cand sufletul mi-e obosit de framantari, cautari, nelinisti... Imi dau seama ca toate vor trece , dar Stanca mea va ramane mereu acolo, dandu-mi din puterea sa.
Dumnezeu e Stanca pe care urc sa pot vedea ceva din frumusetea de dincolo... din tainele unei imparatii ascunse ochilor de carne...Ceea ce vad de pe Stanca mea ma ajuta sa merg mai departe, imi innoieste viziunea...
Mi-e si teama ca Stanca sa nu ma striveasca pentru ca stiu ca in Dumnezeu se afla deopotriva si Dragostea si Dreptatea. Nu-l pot nesocoti la nesfarsit pe Domnul fara sa simt in adancul meu pravalirea Stancii.

Nu parasiti niciodata Stanca, care v-a nascut si nu-l uitati pe Dumnezeul care v-a intocmit! (Deut 32:18).





atat de faina imaginea :"...Stanca poate fi singurul loc de pe care poti vedea mai departe. Poate fi singurul loc de acces spre o alta priveliste,altfel interzisa privirii." In Bratul Dumnezeului meu gasesc puterea sa privesc dincolo...de ceea ce pot vedea cu ochii fizici...
Adăugat în 15/02/2008
lucrarea nu are AUTOR
este deosebită! oricine a scris-o, să fie binecuvântat dar şi cine a postat-o
mesaj profund, adevărat, bazat pe învăţătura sfântă
Adăugat în 20/11/2011 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1919
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical 1
  • floridinmaracineni  gramatical corect

    Gramatical 1 0
  • Diacritice 1
  • floridinmaracineni  nu utilizează diacritice

    Diacritice 0 1
  • Conținut 1
  • floridinmaracineni  conţinut complet mesaj clar

    Conținut 1 0
Opțiuni
De același autor
Din același album
Ioan 20:15 „Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau.”