Vise cucerite
Autor: Nicoleta Rus  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 18/01/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Motto: "Pana cand va veti lenevi sa mergeti sa luati in stapanire tara pe care v-a dat-o Domnul, Dumnezeul parintilor vostri?"Iosua 17:3


Fiecare an nou ascunde in el vise de implinit, planuri de infaptuit, realizari de obtinut, varfuri de cucerit, vai de trecut.
Inceputul anului aduce cu el multe sperante, multe promisiuni ce se vor implinite.
Dar, oare de ce ajungem uneori la sfarsit de an frustrati ca nu am tintit unde trebuie... ca nu am facut ce ne-am dorit... ca nu ne-am implinit macar putin din visele noastre adanci...din visele Lui pentru noi?
Ma intreb cum se ajunge sa iei in stapanire un vis pe care Dumnezeu il are pentru tine, cum sa ne bucuram de lucrurile bune pe care Tatal nostru cel ceresc le are pentru fiecare din noi?
Mai intai trebuie sa tanjesti dupa ele, sa le ceri cu staruinta suparatoare a aceluia care in miez de noapte a batut la usa prietenului sau pentru o paine... Tatal nostru care vede in ascuns vede si ardoarea cu care batem, staruinta cu care cautam.
Planurile le putem avea in minte sau pe hartie, dar doar rugaciunea le va innobila, dandu-le sansa minunata a infaptuirii.
Dumnezeu- Marele Planificator al vietii noastre ne vrea 100% increzatori in puterea si credinciosia Lui de a-si implini planurile fata de noi, dar 100% hotarati sa ne investim cu tot ce suntem in procesul acesta de implinire a lor.
Mi-e teama insa ca noi insine ne vom ucide visele, si mai grav vom ingropa visele Domnului pentru noi din lene, nepasare, lipsa de perseverenta sau chiar frica.
Vom avea indrazneala de a lua in stapanire ceea ce Dumnezeu deja ne-a dat sau vom face, asa cum a facut o parte din semintia lui Izrael, refuzand prin lene si delasare sa intre in posesia tarii promise, desi aveau certitudinea ca Domnul Insusi va lupta pentru ei?
Dumnezeu este uimitor in dorinta de a conlucra impreuna cu omul, de a-i arata acestuia ca nimic nu se castiga de-a gata, ca masura in care te implici in lupta iti va da si profunzimea bucuriei.
Lipsa indraznelii, frica, necredinciosia si comoditatea ne fac sa ne ascundem talantii, visele Lui pentru noi.
"Doamne, fara Tine orice vis omenesc e desertaciune,Planurile tale sunt desavarsite pentru noi. Cred ca Tu ne oferi cu placere lucrurile bune pe care ti le cerem, dar astepti sa ne dam si noi toate silintele. Elibereaza-ne de frica care ne tine captivi si de lenea care ne face neputinciosi.
Fie sa luam in stapanire "tara" pe care ne-ai promis-o. Ajuta-ne sa pornim astazi la lupta si anul acesta sa celebram biruinta."


plin de adevar...
Adăugat în 23/01/2008
un mesaj ziditor pentru fiecare început de an!
fii binecuvântată pentru postarea acestei resurse
Adăugat în 20/11/2011 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1456
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 2
  • Gramatical 1
  • floridinmaracineni  fără greşeli

    Gramatical 1 0
  • Diacritice 1
  • floridinmaracineni  fără diacritice

    Diacritice 0 1
Opțiuni
De același autor
Din același album
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.