Ţipete
Autor: Pavel Mariana-Florica  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de brandusa in 24/01/2008
    12345678910 0/10 X
ŢIPETE


In Numeri 14:1-3,ni se descrie cartirea poporului evreu.
"Toata adunarea a ridicat glasul si a inceput sa tipe.Si poporul a plans in noaptea acceea.Toti copiii lui Israel au cartit impotriva lui Moise si Aaron, si toata adunarea le-a zis: de ce n-om fi murit noi in tara Egiptului ,sau de ce n-om fi murit in pustia aceea?..."
Poporul mai cartise si alta data; abia erau cateva zile de la trecerea miraculoasa a Marii Rosii , si pentru ca n-au gasit apa, au"cartit impotriva lui Moise.
In Exod 15:24, citim:"Poporul a cartit impotriva lui Moise, zicand: ce avem sa bem?"
Apoi, dupa mai mult timp de mers prin pustiu, "adunaturii de oameni , care se aflau in mijlocul lui Israel,i-a venit pofta, ba chiar si copiii lui Israel au inceput sa planga si sa zica:cine ne va da carne sa mancam"?-Numeri, 11:4.


-Deci prima data au cartit,
-A doua oara au cartit si au plans
- A treia oara au cartit, au plans si au "inceput sa tipe".
Ce stare rea!
Si au mers din rau, in mai rau!
Asa se intampla cand nemultumirea isi face cuib in inimile noastre!...
Nu-mi amintesc sa mai fi intalnit verbul "a tipa" decat in Ieremia 31:15; unde se prooroceste despre omorarea pruncilor;"Un tipat se aude la Rama, plangeri si lacrimi amare: Rahela isi plange copiii; si nu vrea sa se mangaie pentru copiii ei, caci nu mai sunt" si in Matei 2:18, unde se implineste proorocia.
In acea situatie, cand atatea mame isi plangeau pruncii, nu e de mirare ca se auzeau tipete si , sigur Domnul le-a auzit si a luat aminte la rautatea lui Irod ,dar cu siguranta va rasplati pe mamele care I-au pierdut.
Dar in situatia din Numeri 14, mi se pare exagerata atitudinea poporului.
Oare de ce au plans si au tipat?
-Nu i-a auzit Domnul cand au cartit ca n-au apa?
-I-a auzit , si le-a dat apa...
-Nu i-a auzit Domnul cand au cartit si au plans ca n-au carne?
-Ba da, i-a auzit si le-a dat carne de s-au saturat, au mancat o luna intreaga si le-a venit si rau, ca au mancat cu prea mare lacomie.
-Si atunci, de ce trebuia sa tipe, de teama canaanitilor?Nu-i scapase Domnul la fel si de egipteni?
Si atat de inversunati erau, incat "toata adunarea vorbea sa--i ucida cu pietre[pe Moise si pe Aaron,] pe cei care i-au scos din robie, i-au calauzit in pustiu, i-au invatat legile Domnului...
Ni se pare exagerata atitudinea lor, nu-I asa?
Dar sa nu judecam pe altii...
Haideti sa ne analizam viata noastra...
Sa vedem de cate ori am fost nemultumiti de viata noastra, de serviciul nostru, de veniturile noastre, de atitudinea alor nostri....
Da, e adevarat, poate ca n-am tipat, dar am cartit, am plans...
Nu stiu de ce, dar imi vin in minte imaginile acelea din desene animate, cand eroii se loveau si voiau sa tipe, dar pentru ca le era frica sa nu-I deranjeze pe altii mai tari ca ei, isi puneau mana la gura si fugeau departe, departe, si abia acolo tipau.. N-am facut si noi la fel?
Nu-I asa, ca de multe ori ne-a venit si noua sa tipam , de nemultumire, din cauza atitudinii unor semeni de-ai nostri?
Poate... chiar am tipat, daca stiam ca nu ne aud vecinii, ori macar am vrut s-o facem, si numai faptul ca ne-a fost jena, ca suntem pocaiti, ne-a oprit s-o facem...
Dar Domnul a vazut atitudinea noastra , chiar daca n-am scos din gura tipatul...e ca si cum am fi tipat...Eu, cel putin, de multe ori am simtit nevoia sa tip...Iarta-ma, Doamne!
Am facut ca si poporul evreu;
Nu m-ai scapat Tu din probleme?
Nu mi-ai acoperit Tu toate lipsurile?
Nu mi-ai raspuns Tu, de cate ori Te-am chemat?
Ba da....
Si totusi, mi-a venit sa tip de atatea ori...
Ai mila de mine, Doamne!
In Numeri 11:4 se spune ca "adunaturii de oameni , ba chiar si copiii lui Israel au inceput sa planga"..
Da, Doamne, nu numai "adunatura de oameni"care nu te cunoaste, e nemultumita, ci si noua, poporul Tau, caruia ne-ai aratat de atatea ori slava Ta, ne mai vine uneori sa plangem si sa ne vaitam...
IARTA-NE, DOAMNE!
Ajuta-ne, ca in orice imprejurare, sa-ti multumim ca de atatea ori ne-ai salvat, sa-Ti predam iar si iar , viata noastra, ca Tu sa Te ocupi de ea. Despre Domnul Isus se spune ca "El nu va striga, nu-si va ridica glasul si nu-l va face sa se auda pe ulite"-Isaia 42:2.
Si asa a fost...El a fost "bland si smerit cu inima".
Singura data cand "a strigat cu glas tare", a fost atunci cand, pe cruce, rastignit de noi,murea in locul nostru si a strigat la Tatal , in mana caruia isi incredinta duhul.-Luca 23:46.
Iar noi, strigasem pana atunci: "Rastigneste-l"!
Luca 23:18 : "Ei au strigat cu totii intr-un glas:La moarte cu omul acesta si slobozeste-ne pe Baraba!.. si Baraba fusese aruncat in temnita pentru o rascoala si un omor..."
Luca 23:21; "Dar ei au strigat: Rastigneste-l! Rastigneste-l! ".
Luca 23: 23:"Dar ei strigau in gura mare si cereau de zor sa fie rastignit. Si strigatele lor... au biruit".
DOAMNE, IARTA-NE!

Noua, celor mantuiti, Domnul Isus ne spune:
Efeseni 4 :31 "Orice amaraciune, orice iutime, orice manie, orice strigare, orice clevetire si orice fel de rautate sa piara din mijlocul vostru."
Doamne, ajuta-ne! Ca nu suntem mai buni decat inaintasii nostri!
Ajuta-ne sa nu ne luam dupa "adunatura de oameni "care tipa de nemultumire...Iata ce-i spune Dumnezeu lui Isaia sa strige:
Isaia 58:1:STRIGA IN GURA MARE, NU TE OPRI! INALTA-TI GLASUL CA O TRAMBITA,SI VESTESTE POPORULUI MEU NELEGIUIRILE LUI,CASEI LUI IACOV PACATELE EI!
De ce vrea Domnul sa ne strige nelegiuirea?
Ca sa ne pocaim, sa ne dam seama de greseala noastra, sa cerem iertare.
In plangerile lui Ieremia ni se spune pentru ce e nevoie sa plangem:
Plangerile lui Ieremia 3:39- 41:
"de ce sa planga omul cat traieste?Fiecare sa se planga mai bine de pacatele lui! Sa luam seama la umbletele noastre , sa le cercetam , si sa ne intoarcem la Domnul."
Dorinta Lui pentru noi e cea din Isaia 58:8-11;
"Atunci lumina ta va rasari ca zorile, si vindecarea ta va incolti repede; neprihanirea ta iti va merge inainte , si slava Domnului te va insoti. Atunci tu vei chema, si Domnul iti va raspunde , vei striga si el va zice ;Iata-Ma!...Domnul te va calauzi neincetat, iti va satura sufletul chiar in locuri fara apa , si va da din nou putere madularelor tale ; vei fi ca o gradina bine udata , ca un izvor ale carui ape nu seaca."
Doamne, fa sa implinim indemnul lui David , si sa strigam numai pentru slava Ta!
Psalm 100:1
"STRIGATI DE BUCURIE CATRE DOMNUL!
Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1033
  • Export PDF: 2
Opțiuni