FITI SFINTI
Autor: Pavel Mariana-Florica  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de brandusa in 21/01/2008
    12345678910 0/10 X
Fiti sfinti


In multe locuri din Sfanta Scriptura , Dumezeu cere oamenilor sa fie sfinti.
In Exod se repeta de multeori expresia: "fiti sfinti, caci Eu sunt sfant".
Ca Dumnezeu este sfant, stim; dar oare de ce trebuie sa fim si noi sfinti?
Pentru ca Dumnezeu vrea sa aiba partasie cu noi, a dorit asta de cand l-a creat pe om.
Cat de minunat trebuie sa fi fost in gradina Eden,cand omul se intalnea cu Dumnezeu "in racoarea zilei "!
Apoi, Dumnezeu a ales poporul evreu pentru a fi "un popor sfant".In Noul Testament ne spune si noua sa fim sfinti.
Romani 1 : 7 :"Voua, tuturor, care sunteti prea iubiti ai lui Dumnezeu...chemati sa fiti sfinti ".
Efeseni 2 :19 :"Asadar, voi nu mai sunteti nici straini, nici oaspeti ai casei, ci ci sunteti impreuna cetateni cu sfintii, oameni din casa lui Dumnezeu".
Ce frumoasa e expresia: "oameni din casa lui Dumnezeu"!
Iata ca facem parte din familia lui Dumnezeu, locuim in casa Lui...
Efeseni 3 :19: "sa cunoasteti dragostea lui Hristos, care intrece orice cunostinta, ca sa ajungeti plini de toata plinatatea lui Dumnezeu".
Cat de adanc este intelesul cuvantului :"sfant"!Parca ti-e si teama, o teama sfanta,cand intelegi cat de sus vrea Dumnezeu sa ne ridice, sa fii plin "de toata plinatatea lui Dumnezeu!
1 Corinteni,se refera de multe ori la "cei sfinti".1 cor. I :2 "Catre biserica lui Dumnezeu, catre cei ce au fost sfintiti In Hristos Isus, chemati sa fie sfinti ’.
Sursa sfinteniei este Domnul Isus Hristos, numai dupa ce am fost curatati deplin in jertfa Lui, putem intra in partasie cu Dumnezeu, despre care cerul intreg rasuna:’Sfant, sfant, sfant ,este Domnul Dumnezeu, Cel Atotputernic, care era, care este , care vine!"-Apocalipsa, 4:8.
Deci primul pas spre sfintire, este sa fi pus de-o parte pentru Dumnezeu.
Chiar si trupul nostru este sfant, pentru ca el devine templul Duhului Sfant al lui Dumnezeu.
1 corinteni 3:16-17:"Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu , si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi? Caci Templul lui Dumnezeu este sfant si asa sunteti si voi".
Apoi, Domnul vrea sa sa "ne ducem sfintirea pana la capat"2 Corinteni, 7:1. Cum putem face acest lucru?
- Avand o scara a valorilor deosebita de a lumii, care ne ajuta sa "deosebim ce este de pret de ce este fara pret"-Ieremia 15:19.
Iar pretul cel mai mare il are "cunoasterea lui Hristos".
Filipeni 3:7,8."Dar lucrurile, care pentru mine erau castiguri, le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos.Ba inca, si acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, fata de pretul nespus de mare al cunoasterii lui Hristos Isus, Domnul meu.Pentru El am pierdut toate si le socotesc ca un gunoi,ca sa castig pe Hristos."
- Fiind rodnici-Romani 6:22 "avand ca rod sfintirea, iar ca sfarsit, viata vesnica".
- Avand o vorbire duhovniceasca-1 Corinteni 2:13:"Vorbim...nu cu vorbiri invatate de la intelepciunea omeneasca, ci cu vorbiri invatate de la Duhul Sfant, intrebuintand o vorbire duhovniceasca".
- Avand "gandul lui Hristos"-1 Corinteni 2:16."noi insa avem gandul lui Hristos", fiind "uniti in chip desavarsit intr-un gand si o simtire".
- Fiind "impreuna lucratori cu Dumnezeu"-1 Corinteni 3:9 si "zidind pe Hristos".-1 Corinteni 3:10, 11.
- Urmarind pacea-"Urmariti pacea cu toti si sfintirea, fara de care nimeni nu va vedea pe Domnul".

Am intalnit odata un om "sfant".
Era un batranel slabut, mic de statura.
Suferise mult pentru credinta, fusese batut pana la lesin, inchis multi ani pentru credinta sa, dar niciodata nu se lauda ,chiar ocolea sa vorbeasca despre asta.Avea insa o vorba blanda si o privire blajina , care te facea sa te simti bine in prezenta lui.
Chiar si oamenii cei mai rai, in apropierea lui, parca-si topeau rautatea, nu mai puteau vorbi urat, nu mai puteau injura...Ceva din blandetea lui, ii facea sa amuteasca. Fara sa le zica vreun cuvant, ei se simteau vinovati, deveneau stangaci in obraznicia lor;oameni care n-au fost niciodata buni, in prezenta lui erau cuprinsi de duiosie.Si daca vorbea totusi ceva, era un cuvant bun, de incurajare , pentru fiecare, chiar daca nu-l meritau.Cred ca acel om semana tare mult cu Domnul Isus.
Ma consider privilegiata ca am putut sa traiesc un timp langa un astfel de om, un Isus in miniatura.
Dar sfintenia e ceva , ce trebuie sa avem fiecare crestin, fiecare fiu al lui Dumnezeu, fie barbat, fie femeie, fie tanar, fie batran!

Imi place tare mult expresia "sfintele femei",folosita de apostolul Petru in 1 Petru 3:5’Astfel se impodobeau odinioara sfintele femei care nadajduiau in Dumnezeu, si erau supuse barbatilor lor;...ca Sara...fiicele ei v-ati facut voi ,daca faceti binele fara sa va temeti de ceva".
Deci si femeile trebuie sa fie sfinte.
Cata deosebire intre ce fel este lumea, in aceste zile din urma, si cum vrea Domnul sa fie biserica Sa, mireasa Sa , care il asteapta sa vina!
Ajuta-ne, Doamne, pe toti cei rascumparati, sa fim sfinti si sa ne ducem sfintirea pana la capat!
Amin.
sfintii din biserica...
...sfintiti in inima pe Isus ca Domn(inima conteaza)-acest slogan ne-a pangarit enorm bisericile in zilele noastre.O! de-am fi cu luare aminte la aceste sfinte indemnuri mari ar fi lucrarile ce Domnul le-ar face in noi!Viata crestina in sfintenie ne face placuti lui Dumnezeu,iar atunci cand Domnul va veni ne va rapi pe cei sfinti; nimeni sa nu va insele,sau sa va fure cu filozofii amagitoare ,caci Domnul nu va lua la SINE decat pe cei ce si-au trait viata cu adevarat in sfintenie (ex:batranelul fr. mai sus citat)fie inimile noastre pline de mireasma datatoare de viata a sfinteniei divine-Maranata-
Adăugat în 23/01/2008
Ce este sfintenia?
E bun acest material pentru ca atinge uneori subiectul esential, SFINTENIA. Dar e si multa poezie. Cred, ca fiecare dintre noi, ca latura practica este e ceea ce ne trebuie, mai ales in legatura cu acest subiect.Indemnul lui Dumnezeu “fiti sfinti, caci Eu sunt sfant” in opinia mea e un rezumat complet la cum ar trebui sa fim. Si tot El ne spune si cui ii este adresat acest indemn in Romani 1 : 7 :”Voua, tuturor, care sunteti prea iubiti ai lui Dumnezeu…chemati sa fiti sfinti “. Pentru ca nu oricine poate intelege chemarea aceasta. Trebuie sa fi nascut din nou, sa fi un \"preiubit a lui Dumnezeu\", ca sa auzi aceasta chemare. De ce numai lor? Simplu, deoarece Efeseni 2 :19 :” ... voi nu mai sunteti nici straini, nici oaspeti ai casei, ci ci sunteti impreuna cetateni cu sfintii, oameni din casa lui Dumnezeu”(Efeseni 2 :19). Pentru restul ramane chemarea \"pocaitiva si credeti in evanghelie\". Tu spui, si bine spui \"Cat de adanc este intelesul cuvantului :”sfant”!Parca ti-e si teama, o teama sfanta,cand intelegi cat de sus vrea Dumnezeu sa ne ridice, sa fii plin “de toata plinatatea lui Dumnezeu!\" Paradoxal! dar asa este, cu cat ne adancim mai mult in Sfintenie (si, Doamne cat de adanc poate sa fie!) cu atat ne ridica Dumnezeu la El. Insa sursa sfinteniei nu este Domnul, Isus Hristos. El este doar inceputul sfinteniei Sursa este Dumnezeu Tatal \"despre care cerul intreg rasuna:’Sfant, sfant, sfant ,este Domnul Dumnezeu, Cel Atotputernic, care era, care este , care vine!”-Apocalipsa, 4:8\". El este de 3 ori Sfant. Adancul cel mai adanc de Sfintenie. Iar Hristos, Fiul lui Dumnezeu, este calea catre acest Adevar. Deci, \"Cum putem face acest lucru?\" - Numai, \"Avand “gandul lui Hristos” in noi-1 Corinteni 2:16.”noi insa avem gandul lui Hristos”, fiind “uniti in chip desavarsit intr-un gand si o simtire”. Restul sunt consecinte ale pastrarii in noi insine a acestui Gand. Si sunt acelea pe care le-ai enumerat, si inca altele (pe care nu le enumar):“deosebim ce este de pret de ce este fara pret”-Ieremia 15:19.; \"Avand o vorbire duhovniceasca-1 Corinteni 2:13\"; “impreuna lucratori cu Dumnezeu”-1 Corinteni 3:9; Filipeni 3:7,8.; “zidind pe Hristos”.-1 Corinteni 3:10, 11.\";
”...lucrurile, care pentru mine erau castiguri, le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos.Ba inca, si acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, fata de pretul nespus de mare al cunoasterii lui Hristos Isus, Domnul meu.Pentru El am pierdut toate si le socotesc ca un gunoi,ca sa castig pe Hristos.”.
Aceasta Sfintenie e sursa totului. Ea nu este o virtute ori un atribut a lui Dumnezeu. E chiar Dumnezeu. Daca \"primul pas spre sfintire, este sa fi pus de-o parte pentru Dumnezeu\" in Hristos, ultimul ar fi cel mentionat anterior. Amin!
Restul oricat ar fi de frumos ramane poezie.
Adăugat în 10/06/2008
Fie cu realitatea aspra, fie cu poezia din suflet, important este sa dam slava Domnului cel de trei ori sfant.
Si psalmii sunt poezie, dar cat ajutor sufletesc primim prin ei!
Adăugat în 19/06/2008
Statistici
  • Vizualizări: 6895
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 3
Opțiuni