Lectii de viata
Autor: G.Blajan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 16/01/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Fiecare zi a vietii noastre are ceva deosebit fata de cea care a trecut, iar daca meditam asupra evenimentelor, putem lua invataturi de viata din foarte multe surse. Nu stiu cati dintre voi s-au gandit ca prin lucruri marunte sau oameni in aparenta neinsemnati, Dumnezeu are in permanenta ceva de spus.
Cei care sunt parinti, poate au stat langa odraslele lor,la varsta frageda , cand abia incep sa tina creioanele colorate in mana, luptandu-se sa dea viata imaginilor dintr-o carticica de colorat. Mana lor nesigura traseaza linii inegale si stangace pe coala de hartie, iar noi parintii, trebuie sa-I incurajam cu rabdare, trecand cu vederea micile sau marile greseli, indemnandu-I sa nu renunte si sa respecte conturul desenului.De cate ori nu le repetam: "nu trece de linie" sau "acum ia alta culoare"?!
Copiii, de cele mai multe ori, se infurie cand lucrurile nu le reusesc cum cred ei. Isi ies din fire si murdaresc pagina furiosi, rup pagina plangand.
Intoarceti-va la voi insiva si analizati propriile trairi. De cate ori n-am reactionat la fel? Nu in fata colii de hartie, ci in fata evenimentelor, a lectiilor pe care Tatal nostru ceresc vrea sa le invatam. Cu cat rabdare ne poarta mana si ne indeamna: "nu depasi linia", "acum schimba-ti atitudinea"!... Apoi, cand plangem de ciuda sau durere, ne sterge lacrimile, incurajandu-ne cu dragoste.
Daca noi,parintii, ne mai pierdem rabdarea, Dumnezeu in schimb - este indelung rabdator.Noi mai renuntam, dar El nu oboseste iertand. Zi de zi perseveram pentru ca vrem sa fim mandri de copiii nostri, vrem ca ei sa ajunga oameni de nadejde, cu o conceptie corecta fata de viata si munca, fata de Dumnezeu. La fel si Tatal Ceresc vrea sa fim vrednici de cer, formati dupa modelul scump al Domnului Isus . Nimic nu I s-a parut prea mult . Crucea Golgotei sta ca marturie. Iar acum, zi de zi- El se apleaca cu blandete asteptand de la noi, ceea ce asteptam noi de la copiii nostri: dorinta de comunicare , incredere in El, ascultare. A educa este uneori greu, dar roadele sunt datatoare de pace si neprihanire. Ce model mai minunat de parinte am putea avea? Haideti sa ne invatam lectiile pe care ni le ofera cu atata dragoste Tatal nostru! Nu incercati sa va razvratiti, pentru cel care a ramas corigent la o lectie, nu poate trece mai departe. Lectia se va mai repeta poate, dar nu la nesfarsit... Iar in felul acesta roadele pe care le veti culege mai tarziu vor fi pline de amaraciune si regrete.
Rascumparati vremea, examenul final este aproape!!

o comparaţie deosebită dar reală, practică la care trebuie să luăm aminte
părinte-pământesc= copil
părinte-Ceresc = copil
foarte ziditor acest devoţional, fiţi binecuvântat!
Adăugat în 20/11/2011 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1876
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical 1
  • floridinmaracineni  nu se regăseşte bătaia pauzei dipă semne de punctuaţie peste tot să-i, îndemnându-i (cu i mic)Câtă,mândrii

    Gramatical 0 1
  • Diacritice 1
  • floridinmaracineni  nu aţi utilizat diacriticele

    Diacritice 0 1
Opțiuni