Declară-te curat!
Autor: Rely Tarniceri (traducere dupa Pastor Prince New Creation Church Singapore)  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 03/12/2007
    12345678910 0/10 X

Mat 8:3 Isus a întins mîna, S'a atins de el, şi a zis: „Da, vreau, fii curăţit!" Îndată a fost curăţită lepra lui.

Cei mai multi dintre noi suntem familiari cu vindecarea leprosului din Matei8. Este o frumoasa relatare a voii Lui Dumnezeu de a atinge si a vindeca bolnavii, indiferent cat de necurati ar fi fost. Oricand ne indoim de voia Lui Dumnezeu de a ne vindeca, ar trebui sa ascultam din nou cuvintele Lui Isus, care este acelasi ieri, azi si pentru totdeauna: „Da, vreau, fii curăţit!"

Din moment ce Biblia este foarte clara in ceea ce priveste voia Lui Dumnezeu de a vindeca, de ce mai avem probleme cu sanatatea noastra? De ce mai experimentam atacuri si simptome in trupul nostru, care par sa ne spuna ca nu suntem vindecati?

Cred ca raspunsul il gasim in ceea ce Isus i-a spus leprosului sa faca dupa vindecare. El i-a spus sa se duca si sa se arate preotului (Matei8:4) Aceasta era legea in acele vremuri pentru leprosii care erau vindecati (Levitic14:2-3) iar el trebuia sa auda preotul pronuntand asupra lui cuvantul „curat" (Levitic14:7)

Vezi tu, ca si credinciosi, atunci cand Il primim pe Cristos, sangele Sau ne-a curatat de pacat si de boala in acelasi timp (Isaia53:4-5). Dar noi tot auzim oamenii proclamand boala, pacatul, saracia si moartea, asupra noastra. Continuam sa auzim oamenii spunandu-ne ca suntem necurati, nemerituosi, saraci, slabi si ca este natural sa imbatranim bolnavi si sa murim.

Dumnezeu asteapta o preotie care sa se ridice si sa-I pronunte poporul, curat!

„Dar, Pastor Prince, unde vom gasi astfel de preoti?"

Cine sunt preoti azi? Tu si cu mine! De fapt, noi avem o autoritate mai mare pentru a pronunta lucrurile bune, decat preotii leviti din vechiul legamant. Ei erau doar preoti dar noi suntem preotie imparateasca prin sangele Lui Cristos (Apocalipsa1:5-6). Cand imparatul vorbeste, acolo este putere (Eclasiastul8:4) si prin cuvantul preotului orice controversa si orice conflict este rezolvat (Deuteronom21:5)

Prietene, Dumnezeu te-a curatit, asa ca pronunta-te curat! Chiar acum, pune-ti mana pe inima si pronunta lucruri bune/binecuvanteaza asupra ta. Spune „ma declar curat, neprihanit, vindecat, intreg si prosper prin sangele Lui Isus!" Prin cuvantul tau de preot imparat, orice conflict si orice atac asupra ta va fi rezolvat.
 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1636
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
Opțiuni