Mormântul Lui e gol
Autor: Mary Southerland  |  Album: Despre Viaţă  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Sagastoneriot in 17/04/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

Aprilie 17, 2012

A înviat.

 

Mary Southerland

 

Versetul de astăzi:

’’ Nu este aici, ci a înviat. ’’ Luca 24:6

 

De la prieten la prieten

 

Băieţii şi fetele care erau în clasa a IV-a a şcolii duminicale a doamnei Stephen au intrat în clasă şi şi-au găsit foarte repede scaunele. Fetele erau îmbrăcate în rochiţe cu flori de dantelă, vorbeau bucuroase despre coşurile lor pline de dulciuri pe care le-au primit de dimineaţă. Băieţii au desfăcut şnurul nefamiliar din jurul gâtului lor a jachetelor sport pe care au fost în mod evident forţaţi să le poarte. Camera era plină de agitaţie – şi aveau un motiv întemeiat pentru aceasta. Era dimineaţa primei zi de Paşte.   

Dna Stephen vroia să îşi ajute elevii să înţeleagă că Paştele nu se rezumă la haine noi, iepuraşi de ciocolată şi vânătoare de ouă prin părculeţul cu flori. De asemeni, nu înseamnă doar că familiile le adeună în jurul mesei având parte de o mâncare deosebită. Paştele sărbătoreşte viaţa. Paştele sărbătoreşte un anume Isus şi moartea Lui, faptul că a fost îngropat şi veritatea faptului că a ieşit din acel mormând cucerind moartea – ca noi să avem viaţă – viaţă eternă cu Isus în Rai şi, viaţă din abundenţă aici şi acum.

 

Dna Stephen s-a gândit la un plan. După ce le-a citit din Biblie despre învierea lui Isus, le-a dat fiecărui elev un ou gol de plastic zicându-le,’’O să ne plimbăm puţin pe afară şi vreau ca fiecare din voi să găsiţi un semn al vieţii şi să îl puneţi în oul de plastic.’’ Pe cum copiii ieşeau din cameră, dna Stephen îl observă pe Danny, un băieţel care suferea de sindromul Down care participă la şcoala duminicală de ceva vreme. Zâmbetul lui imens şi starea veselă i-au câştigat imediat inima. Defapt, când venea vorba de Danny, credea de multe ori că acesta a învăţat-o mai mult despre dragostea necondiţionată a lui Dumnezeu şi bucuria şi simplitatea de a fi un copil al Acestuia decât ar putea ea vreodată să îl înveţe pe el. Când  aceasta auzise pe ceilalţi copiii făcând glume pe seama lui, i-a fost frântă inima. I-a corectat de fiecare dată şi a încercat să îi ajute să realizeze cât de special este Danny defapt, dar Danny părea indiferent la cuvintele lor răutăcioase şi vedea fiecare copil al acelei clase ca fiind amicii lui.

 

Copiii s-au întors din plimbarea lor şi au pus ouăle pe biroul profesoarei în drum spre scaunele lor. În interiorul unui ou au găsit un fluture, în altul o furnică, alţii au avut flori, rădăcini, frunze de iarbă. Dar unul dintre ouă era go. Toată lumea ştia a cui este oul. Dna Stephen le-a oprit chicotelile privindu-i ameninţător. Când l-a întrebat pe Danny de ce nu a pus ceva în oul lui pentru a arăta un semn al vieţii existente, zâmbi larg şi a răspuns: Fiindcă mormântul a fost gol.

Danny a înţeles adevărul profund al Paştelui. Mormântul gol este semnul suprem al vieţii şi este un miracol cum nu mai există.

 

Isus a înviat din morţi. Femeile ştiau că Isus este mort. Unele dintre ele L-au văzut murind. Şi din această cauză erau mai mult ca sigure că trupul neînsufleţit al acestuia este în mormânt; fusese acolo de vineri. Dar au mers să cu vasele lor de uleiuri şi au găsit mormântul gol. Trupul nu putea fi furat. Nimeni nu încerca să le joace feste. Şi nici nu încercau să se păcălească pe sine. Miracolul era real! Puteau să vadă mormântul gol cu proprii lor ochi. Isus într-adevăr, a înviat din morţi.

Încearcă să îţi găseşti timp să îi mulţumeşti lui Dumnezeu pentur miracolul vieţii. Şi, încearcă să împărtăşeşti vestea bună cu cineva. A înviat! A înviat într-adevăr!

 

Traducere şi adaptare oferită de : http://rulerofmyheart.wordpress.com  

Fii binecuvântată Laura pentru această postare foarte frumoasă, ziditoare, plină de lumină şi înţelepciune.
Adăugat în 17/04/2012 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1165
  • Comentarii: 1
Opțiuni
Daniel 3:18 Şi, chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi şi nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălţat!”