Curajul
Autor: Max Lucado  |  Album: Cast of Characters Lost & Found  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de GabrielTudor in 16/03/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

    Și cine vă va face rău, dacă sunteți plini de râvnă pentru bine? Chiar dacă aveți de suferit pentru neprihănire, ferice de voi! N-aveți nicio teamă de ei și nu vă tulburați! (1 Petru 3:13-14)

    Pe 18 aprilie 2007, trei creștini din Turcia au fost uciși pentru credința lor. Unul dintre ei era Necati Aydin, un pastor în vârstă de 35 de ani.

    Aproape că nu a mers la birou, în dimineața acelei zile. Se afla într-o călătorie, iar soția lui, Semse, i-a cerut să rămână acasă și să se odihnească. A recunoscut că e obosit, dar a plecat totuși la muncă. Erau multe de făcut. Semse își amintește: „Când soțul meu drag a ieșit pe ușă, mi-a zâmbit pentru ultima oară. Nu am știut că acela avea să fie ultimul zâmbet.”

    Mai târziu, în acea dimineață, mai mulți atacatori au intrat în biroul lui Necati Aydin și l-au forțat să se roage: „Nu există niciun Dumnezeu în afară de Allah!” Când Necati a refuzat, tortura a început. Ultimul cuvânt auzit în acel birou a fost strigătul unui credincios ferm: Mesia! Mesia!

    Reflectez asupra martirilor din Malatya (provincie turcă) și mă întreb: Oare eu m-aș sacrifica? Oare aș striga „Mesia! Mesia!” Oare mi-aș da viața?

    Cum ne pregătim? Stăruim mult și des în prezența lui Hristos. Medităm asupra harului Său. Reflectăm asupra iubirii Lui. Îi memorăm cuvintele.

    Curajul vine odată cu trăirea vieții alături de Hristos! 

    Fragment extras din Cast of Characters Lost & Found.



Ca răspuns la întrebări pot spune: Da, mă străduiesc dar meritul este al Domnului care îmi dă puterea necesară! Suferinţa există şi aşa cum scria şi într-unul din devoţionalele postate de mine, să nu uităm nici o clipă că Domnul a ales suferinţa! Fii binecuvântat, să cerem Domnului Isus curaj! (de unde l-am putea altfel obţine?), bun şi acest îndemn!
Adăugat în 16/03/2012 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1443
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni