Legea împlinită
Autor: Max Lucado  |  Album: Everyday Blessings  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de GabrielTudor in 04/03/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

    Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos. (Filipeni 1:6)

    Îndeplinirea tuturor regulilor religioase te poate lăsa fără vlagă. Nu are sfârșit. Întotdeauna apare un curs la care trebuie să participi, un Sabat pe care trebuie să-l ții, un Ramadan pe care trebuie să-l respecți. Nicio detenție nu e atât de nesfârșită precum cea a perfecțiunii. Prizonierii ei găsesc mereu ceva de lucru, dar nu găsesc niciodată pacea. Cum ar putea? Ei nu știu niciodată când au terminat.

    Isus Hristos a împlinit legea pentru tine. Ia-ți rămas bun de la povara religiei... Dumnezeu promite să-i ajute pe cei care nu mai încearcă să se ajute singuri.

    Fragment extras din Everyday Blessings.

Pentru mine, interesant ar fi dacă ai primi lumină sfântă în a dezvolta versetul de mai sus, mesajul lui Lucado este un răspuns clar asupra Harului, a ceea ce înseamn viaţa izbăvită de sub povara Legii dar interesant ar fi de arătat felul cum lucrează Domnul Isus în fiecare dintre noi împlinind de fapt chiar Legea de sub care totuşi am fost izbăviţi, fii binecuvântat! (ce înseamnă de fapt a fii izbăvit de sub Lege dar a o împlini totuşi prin puterea Duhului)
Adăugat în 05/03/2012 de floridinmaracineni
Flori, cred că voi dezvolta într-o zi versetul de mai sus, căci nu cred că Lucado a prins înțelesul real al lui. Cred că e vorba de altceva în versetul Filipeni 1:6. Cât despre izbăvirea de Lege, și aici e de discutat. Nu mai suntem mântuiți după Lege (ci prin credință în Iisus), dar ea rămâne perfect valabilă până la sfârșit (Cuvântul lui Dumnezeu nu se anulează niciodată!). Dacă nu ar fi așa, atunci am păcătui în voie și fără frică, doar Dumnezeu e bun și iartă, nu? (gândire a unor falși creștini) De fapt lucrarea despre care vorbește Filipeni 1:6 este lucrarea mântuirii, iar ea are loc continuu, până în ziua în care vom da ochii cu Iisus Hristos.
Adăugat în 05/03/2012 de GabrielTudor
Statistici
  • Vizualizări: 1303
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni