Crede numai!
Autor: Max Lucado  |  Album: Great Day Every Day  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de GabrielTudor in 28/02/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

    Cei ce cunosc Numele Tău se încred în Tine, căci Tu nu părăsești pe cei ce Te caută, Doamne! (Psalmii 9:10)

    Prezența fricii nu înseamnă că nu ai credință!

    Tatăl meu adora să dea la pește după crap pe marginile râurilor Rockies. El știa că sunt periculoase curentele de apă și că fiii săi ar putea fi neatenți. Obișnuia să cerceteze unde sunt locurile sigure prin care se putea traversa râul. Apoi, ne conducea pe marginea malului, până găseam un rând de pietre stabile. Le testa siguranța, știind că dacă îl țin pe el, ne vor ține și pe noi. După asta, ne făcea semn să îl urmărim.

    „Nu vă fie frică, aveți încredere în mine”, ne spunea. Iar noi, copiii, nu aveam nevoie de convingeri personale.

    Dar noi, adulții, avem nevoie adesea! E vreun râu de frică ce curge între tine și Isus? Dacă îți iei rămas-bun de la Isus, bucuria va muri, râsul va dispărea, iar ziua de mâine va fi îngropată în mormântul de spaimă al zilei de azi. Nu face greșeala asta!

    Acordă o șansă fiecărei zile. Crede că El poate. Crede că Lui îi pasă. Crede numai!

    Fragment extras din Great Day Every Day.



Am citit undeva un articol că în urma unor sondaje s-a ajuns la concluzia că 92 la sută din lucrurile pentru care ne temem - respectiv de care ne e frică - NU SE ÎNTÂMPLĂ! şi mai ales nici pe departe nu sunt aşa de grave precum le considerăm noi. Deseori Domnul ne îndeamnă: "nu te teme turmă mică", "nu fiţi necredincioşi, ci credincioşi", "o, puţin credincioşilor", "să nu vi se tulbure inima", oare nu sunt aceste versete pentru noi liniştitoare, n-au ele puterea să îndepărteze frica? Mulţumim Domnului că nu suntem orfani! Un răspuns deosebit îl putem avea prin versetele de la Fil.4, 6-7 fii binecuvântat, Vestitorule, Domnul să-ţi fie sprijin necontenit!
Adăugat în 28/02/2012 de floridinmaracineni
Da, trăim într-o lume în care ni se dau foarte multe motive să ne fie teamă, dar Dumnezeu veghează asupra noastră astfel încât majoritatea rămân nejustificate. Să ne rugăm zilnic Domnului să alunge orice frică din inima noastră și să pună în loc mult curaj și credință neclintită! Doamne ajută, Flori!
Adăugat în 28/02/2012 de GabrielTudor
Statistici
  • Vizualizări: 1595
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni