Păstrând unitatea
Autor: Max Lucado  |  Album: Everyday Blessings  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de GabrielTudor in 26/02/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

    Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții. (Ioan 13:35)

    Oprește-te pentru o clipă din ce faci și gândește-te la acest verset. Poate fi unitatea cheia cu care pătrundem adânc în lume pentru a o readuce la Hristos?

    Apropo, nicăieri nu ni se spune să construim unitatea. Ni se spune simplu doar să o păstrăm. Din punctul lui Dumnezeu de vedere, nu există decât „o singură turmă și un singur păstor” (Ioan 10:16). Unitatea nu trebuie creată; trebuie doar protejată.

 

    Fragment extras din Everyday Blessings.

"Căutaţi să păstraţi unirea Duhului, prin legătura păcii"- este un verset deosebit (Ioan 13.35) sunt multe lucruri de spus dar, convingerea mea personală este că trebuie să trăim cu o atitudine de acceptare şi nu mă refer aici la cei necredincioşi ci la cei ce-L consideră Domn şi Măntuitor pe Isus Hristos, care ne avertizează să nu ne considerăm singurii înţelepţi. Desigur, unitatea este creată pentru că există UN SINGUR TRUP şi toţi facem parte din acest trup, indiferent de denominaţiune fiindcă în Cuvânt ne este arătat faptul că marea mulţime de mântuiţi erau din toate popoarele, din toate limbile, ne trebuie aşadar lumină şi dragoste, numai astfel unitatea poate fi protejată. Nu putem trece cu vederea falsitatea (făţărnicia), dar toate se arată doar cu duhul blândeţei spre îndreptare iar pentru cei ce zic doar că sunt credincioşi dar inima este departe de adevăr, dacă nu se poate face nimic rămâne o singură soluţie: Rugăciune şi postul! Fii binecuvântat pentru această deosebită postare, Domnul să-ţi fie sprijin necontenit!
Adăugat în 26/02/2012 de floridinmaracineni
Dragă Flori, să te consideri frate cu un creștin din alt cult decât al tău a ajuns în ziua de azi ceva „periculos”. Parcă unii am fi ciumați față de alții. Parcă ne-am transmite vreo boală. Întotdeauna am considerat că dacă avem același Dumnezeu, Îi urmăm învățăturile (adică ce scrie în Biblie!) și ne lăsăm conduși de Duhul Sfânt printr-o relație și rugăciuni constante, atunci suntem pe calea cea dreaptă. Dumnezeu nu a susținut niciodată dezbinarea, iar în ultima perioadă tot ce ține de unitatea creștinilor e doar o mascaradă ieftină, ceva de fațadă. Aș dori să vă îndemn pe toți cei care citiți acest comentariu să depășiți „normele” dictate de unii și de alții și să luați aminte la ce spune Iisus Hristos în Matei 22:37-40. Dacă faceți ce scrie în acele 4 versete, nu va mai exista nici ortodox, nici catolic, nici protestant, nici alte „clasificări”, ci doar... urmași ai lui Hristos - creștini. Domnul să ne ajute să ne vedem unii pe alții așa cum ne vede El și să ne acceptăm, să ne iubim și să trăim în unitate reală, așa cum organele lucrează împreună să susțină întreg trupul!
Adăugat în 26/02/2012 de GabrielTudor
Statistici
  • Vizualizări: 1431
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni