Când te raportezi la lume, ești un nimeni, dar când vii la Dumnezeu ești cineva!
Autor: Ionela Baloi  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ionela_baloi in 20/02/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

  Nu întotdeauna când te critică unii înseamnă că ești pe calea greșită, așa cum nu întotdeauna când ești apreciat de alții, nu înseamnă că ești pe calea bună. Uneori merg până acolo încât cred că atunci când îmi merge bine și toată lumea mă laudă, înseamnă că ceva e în neregulă cu mine și deciziile pe care le iau. 

Luca 8

Şi Isus a zis: „Cine s-a atins de Mine?” Fiindcă toţi tăgăduiau, Petru şi cei ce erau cu El au zis: „Învăţătorule, noroadele Te împresoară şi Te îmbulzesc, şi mai întrebi: „Cine s-a atins de Mine”? Dar Isus a răspuns: „S-a atins cineva de Mine, căci am simţit că a ieşit din Mine o putere."

David nu s-a uitat la cât de înalt e Goliat, nu s-a uitat la cel care il atacă, ci s-a uitat la Cine îl apară de Goliat!

            Cred că dacă ai avut răbdare să citești până la fraza aceasta, atunci înseamna că ai nevoie de încurajare sau că te confrunți cu vreun "Goliat" în viața ta. Cu siguranță ceva nu îti merge bine, poate la serviciu, sau poate ai rămas fără serviciu, poate ai probleme în familie sau poate ești dator cuiva vreo sumă mare de bani, sau poate ai vreo problemă la care nici să ai toată libertatea, nu ai știi cum s-o rezolvi. S-ar putea ca problemele tale să nu fie așa de mari pe cât le vezi tu. Dar totuși, problemele există.

             Regatul lui Israel s-a confruntat cu o problemă, cu o amenințare teribilă atunci când armata filistenilor a mărșăluit la granițele sale. În fruntea invadatorilor se afla Goliat, un războinic gigant. Goliat vine cu o provocare: el se va lupta cu un războinic israelit intr-o singură luptă, iar poporul celui ce va pierde va fi luat în sclavie. Timp de patruzeci de zile Goliat repetă provocarea însă nimeni nu se încumetă să îi țină piept. În final, un băiat face pasul înainte, și anume David - un ciobănaș care nu are ca arme decât o praștie. Dar mai are ceva, ceva mai mare decât Goliat, și anume credința într-un Dumnezeu real care își tine promisiunile. David nu s-a uitat la cât de înalt era Goliat, ci la cât de mare este Dumnezeu. 

           Dar cum a reușit David să ajungă din cioban un erou? La început, David a mers la război ca să ducă nişte grâu prăjit, pâini şi caşuri de brânză. El era păstor la oi. Dis de dimineaţă, lasă oile păzite de un paznic şi pleacă la fraţii săi. Pe când vorbea cu fraţii săi, filisteanul din Gad, Goliat, batjocorea pe Dumnezeul lui Israel, iar David l-a auzit. David i-a spus lui Saul că vrea să lupte cu Goliat. Saul a acceptat şi i-a dat hainele lui, i-a dat un coif de aramă, şi l-a îmbrăcat cu o platoşă. David a refuzat să le poarte deoarece nu era obişnuit cu ele. David şi -a luat toiagul în mână şi a ales din pârâu 5 pietre netede şi le-a pus în traista lui de păstor. Apoi, cu praştia în mână, a înaintat impotriva filisteanului. Filisteanul s-a apropiat puţin de David. David a spus că Goliat vine cu sabia şi suliţa, dar David vine cu Domnul. David a adăugat că Domnul îl va da pe Goliat în mâinile lui. A vârât mâna în traistă, a luat o piatră, a pus-o în praştie, l-a lovit în frunte pe Goliat si l-a omorât.

         David nu s-a lăsat intimidat nici măcar de unii din poporul lui, care nu au avut încredere in el. David a știut că Dumnezeu îi va da biruința. Dacă aș fi fost eu în locul lui David, probabil că m-aș fi așteptat ca poporul să mă susțină foarte mult, din moment ce sunt singurul care se încumetă să se lupte cu un așa uriaș. Dar David nu s-a lăsat, chiar dacă a avut parte și de critici. David nu s-a uitat decât la Dumnezeu.

        Uneori când avem vreo problemă, vreo nevoie, tindem să luăm imediat telefonul în mână, să căutăm și să tot căutam prin agendă, doar doar găsim pe cineva care ne-ar putea ajuta. Sigur că Dumnezeu lucrează prin oameni, dar ar fi bine ca atunci când ești ajuns la limită, de nu ai pe nimeni lângă tine, să cauți imediat rugăciunea.

"Pentru unii rugăciunea este volanul, pentru alții - roata de rezervă." Corrie Ten Boom

 Să nu te indoiesti de Dumnezeu nicicând și să nu ai impresia că El râde sau disprețuiește necazurile tale. Ai răbdare dacă ți se cere asta, dar nu te teme. Să fii sigur că dacă nimeni nu mai crede în tine, Dumnezeu e cel care te ridică, atunci când nu mai e nimeni care să aibă vreme pentru tine, El e mereu prezent, când nu mai e nimeni care să te vadă, El e cel care te privește și când nimeni nu iși va mai aduce aminte de tine, Dumnezeu e cel care te iubește (am auzit o cântare la TV ce conține versurile acestea, dar nu imi amintesc cine a cântat).

Poți greși de multe ori și te poți înșela, poți chiar să ai planuri nepotrivite pentru tine sau cei din jur, dar când Îl cauți pe Dumnezeu și cauți să trăiești după Biblie, e imposibil să nu ai o biruință în final...imposibil să nu te aștepte la final ceva bun.

Eu mi-am propus ca de fiecare dată când apar probleme, să mă gândesc că mai sunt oameni care suferă și să încerc să încurajez pe cineva, decât să îmi plâng de milă. Dacă te-am încurajat prin mesajul acesta, și sper că am reușit asta, atunci te îndemn să faci la fel cu ceilalți. 

Și încă ceva.... Dacă nu ai încă în viața ta pe Dumnezeu, caută să Îl ai și să Îl cunoști citind Cuvântul Lui - Biblia. Vei fi uimit!


 

 

Minunat indemn la rugaciune, in primul rand! Iar Isus a spus clar: "Vai de voi daca toti oamenii va vor grai de bine"-aceasta apreciere unanima e pentru proorocii mincinosi.
Adăugat în 28/01/2013 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1691
  • Comentarii: 1
Opțiuni