Pastorii noștri
Autor: Ionela Baloi  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ionela_baloi in 08/09/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

    „Pentru că cei ce slujesc bine ca diaconi dobândesc un loc de cinste şi o mare îndrăzneală în credinţa care este în Hristos Isus.” 1 Timotei 3 : 13

            „Prezbiterii care cârmuiesc bine să fie învredniciţi de îndoită cinste, mai ales cei ce se ostenesc cu propovăduirea şi cu învăţătura pe care o dau altora.” 1 Timotei 5 : 17

            „Vrednic este lucrătorul de plata lui.” 1 Timotei 5 : 18

Cât de mult ne prețuim pastorii? Cât de mult ne rugăm pentru ei? Cineva a spus că primul pas în a distruge o biserică este să-i faci pe membrii ei să își critice pastorul.

Adeseori cârtim și ne considerăm mai potriviți în anumite lucrări făcute de pastori, dar nu suntem conștienți de dificultatea cu care se face lucrarea. Ne este greu să ieșim în față și să aducem laudă Domnului printr-o cântare sau o poezie, dar cârtim foarte mult la adresa pastorului și la anumite mesaje ale predicii care nu sunt așa cum ne-am fi dorit noi. Ne-am obișnuit să fim consumatori de programe religioase și de predici după placul nostru.

Trimitem mesaje de avertizare și strigăm în toate părțile că avem pastori care nu știu să fie după voia lui Dumnezeu, dar nu știm cât sacrificiu depun aceștia și la ce anume renunță pentru a face lucrarea Domnului. Strigăm în toate părțile că pastorului nostru nu-i pasă de noi și vrem să fim înțeleși, dar nu facem niciun pas în a încerca și noi să ne înțelegem pastorul, care la cea mai mică greșeală este sancționat de ochiul nostru foarte critic. Pastorii sunt oameni la fel ca toți oamenii și sunt supuși și ei acelorași slăbiciuni ca noi toți – și, totuși, slujesc în lucrarea lui Dumnezeu și ne slujesc pe noi duminică de duminică!

Noi, tinerii, ne-am obișnuit să fim doar aprobați (și, mai nou, aplaudați în biserici) și să dăm vina pe pastor pentru orice lipsește în biserică, dar nu suntem în stare să slujim nici măcar cum slujește cel mai în vârstă membru. De foarte multe ori nu înțelegeam de ce pastorul meu este atât de critic când vine vorba de slujirea mea în biserică, dar realizez acum că ceea ce am devenit și ceea ce este bun la mine este bun și datorită pastorului. Pastorul nu face lucrarea lui Dumnezeu fără o pregătire – să urmăm și noi acest exemplu și să facem lucrarea cât putem de bine!

Foarte puțini sunt acei membri care își iubesc pastorul și care cred că nu puteau avea pe altul mai potrivit. Mereu găsim motive de critică la adresa pastorului. Nu ne mai ferim nici de oamenii nemântuiți și nu ne gândim ce influență avem asupra lor prin comentariile noastre nepotrivite la adresa conducerii bisericii din care facem parte.

S-a ajuns până acolo încât anumiți frați, simțindu-se ofensați de vreo vorbă, nu mai vin la biserică și cred că în acest fel își pedepsesc pastorul. Unii merg și mai departe cu multe alte lucruri. Alții nu mai oferă zeciuială Domnului pentru că nu îl mai plac pe pastor. Cât de ușor suntem păcăliți de Satana. Cât de urât și de nepotrivit arătăm atunci când avem asemenea gânduri rele! Dacă ne numim creștini și frați în Domnul, atunci să trăim ca atare și când vine vorba de cei care sunt puși de Dumnezeu ca să ne conducă. Haideți să nu mai reacționăm cum nu ar trebui atunci când cineva dintre pastori ajunge într-o funcție înaltă – e nevoie de ei acolo, pentru că tu și eu nu ne putem lupta pentru legi care să interzică avortul, homosexualitatea sau prostituția. Haideți să nu mai facem presupuneri că pastorii doresc doar banii noștri și nu le pasă decât de ei.

Să lăsăm comentariile ironice, care sunt tot mai dese  și care seamănă din ce în ce mai mult cu comentariile celor din lume la adresa conducerii țării (observ asta la fiecare știre despre pastori) și să ne maturizăm spiritual. Frate și soră, nu vei face rău pastorului dacă nu vii la biserică sau dacă nu mai oferi zeciuială, ci ție și casei tale. Lucrarea lui Dumnezeu nu stă în oamenii nechibzuiți și imaturi spiritual.

Gândește-te ce s-ar alege de biserică dacă toți membrii ei ar fi ca tine, ar vorbi ca tine sau s-ar raporta la pastor cum o faci tu? Dar dacă toți am fi ca pastorii noștri? Bine ar fi! Toți am veni la biserică cu două ore înainte de începerea serviciului divin, am fi prezenți la fiecare serviciu din timpul săptămânii, nu doar duminica (și pastorii lucrează, au dureri de cap, de măsea, și așa mai departe, dar asta nu-i face să stea acasă), toți am fi prezenți la fiecare serviciu de înmormântare, am „plânge cu cei ce plâng” și nu am sta acasă pe motiv că… nouă nu plac înmormântările, toți am fi nelipsiți din Casa Domnului și am merge în misiune. Și sunt multe alte fapte vrednice de luat în considerare.

Să ne rugăm mai mult pentru pastori – dacă ceva nu este în regulă cu ei, este așa și din vina noastră pentru că prea mult îi lovim și prea puțin ne rugăm pentru ei, dacă nu chiar deloc…Să ne pocăim și să ne susținem pastorii, să ne facem datoria și să lăsăm ca Dumnezeu să judece și să stabilească cine e necredincios și cine nu. Să nu amestecăm lucrurile. Dacă un pastor mă jignește, asta nu îl face mai puțin potrivit pentru lucrarea la care a fost chemat! Să ne prețuim pastorii și să le călcăm pe urme!

Mulțumesc lui Dumnezeu pentru pastorul meu din localitatea natală și pentru pastorul din Timișoara, pentru pocăința lor, pentru severitate când vine vorba de a nu adopta nimic din modelul lumesc de închinare în biserică, dar și pentru bunătate și îngăduință, pentru predici și pentru modul corect de păstorire a bisericilor. Dumnezeu să le răsplătească lor toată munca depusă în slujire!

„Aşadar, cât avem prilej, să facem bine (să ne vorbim de bine, să ne rugăm unii pentru alții) la toţi şi mai ales fraţilor în credinţă (inclusiv pastorului tău)” (Galateni 6:10)

 

Articolul poate fi accesat și la adresa http://www.stiricrestine.ro/2013/09/06/pastorii-nostri/
Felicitari , frumoase ganduri!
Domnul sa va binecuvinteze , Multa Pace!
Adăugat în 08/09/2013 de cristianagape
“V-am cantat din fluier, si n-ati jucat; v-am cantat de jale, si n-ati plans …” (Mat 11.17). Relatia cu Dumnezeu se naste si se hraneste in camaruta personala. Cheia este trezirea personala la realitate, iar adevarul este ca pastorul n-are ce sa-ti faca, tu trebuie sa te trezesti, la propriu, la cinci dimineata, ca sa te rogi si sa fi hranit de Dumnezeu cu hrana spirituala adecvata, iar apoi o sa ai surpriza sa vezi ca si “pietrele” iti vorbesc. Si n-o sa mai ai nimic impotriva nimanui. Si o sa fii fericit. Si nu vei mai avea nevoie sa barfesti pe nimeni, caci, cel mai mult iti va placea sa asculti.. inima lui Dumnezeu, iar vorbele o sa ramana undeva, la urma, intr-un ungher, uitate, pana cand va fi cu adevarat nevoie de ele ca sa zideasca pe cineva. Si cand iti vei deschide gura , va fi cu rost, si va avea impact in mintile oamenilor, vei avea capacitatea de a aduce trezirea si in viata altora. Adica, (fa o pauza acum in mintea ta), vei spune si tu , (mai fa o pauza), in sfarsit, (inca o pauza si respira adanc), ceva pentru care sa se merite sa fi “ascultat”. Doar asta vroiai , nu? Si atunci, treaz fiind, poate vei intelege daca pastorul iti canta din fluier, sau iti canta de jale, sau ce altceva iti canta. Atunci vei incepe sa deosebesti bine lucrurile si vei sti sigur ce semnal se da de la amvon : e unul confuz, e unul limpede, important e sa fii tu treaz, ca te trage Dumnezeu de maneca la timp.
Adăugat în 09/09/2013 de Teodorax36
Mulțumesc frumos pentru asemenea comentarii încurajatoare...Sunteți printre puținii care au ceva bun de spus la acest articol... Fiți binecuvântați!
Adăugat în 10/09/2013 de ionela_baloi
Cercetaţi ce este plăcut înaintea Domnului şi nu luaţi deloc parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ba încă mai degrabă osândiţi-le. (Efeseni 5:10-11)
Adăugat în 04/10/2013 de CuvinteleluiDumnezeu
Pacea Domnului Isus .N-am să comentez , fiecare își are experiențele personale, cu fel de fel de Preoți ,Păstori ,Cărturari și Farisei...Dumnezeu a avut dintotdeauna "mari probleme "cu această categorie de credincioși ,Domnul Isus la fel..Citiți vă rog și poezia..."Păstorul Bun , păstorii răi "....
2 „Fiul omului, proroceşte împotriva păstorilor sufleteşti ai lui Israel! Proroceşte şi spune-le lor, păstorilor: „Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: „Vai de păstorii lui Israel, care se pasc pe ei înşişi! Nu trebuie păstorii să pască turma?
4 Nu întăriţi pe cele slabe, nu vindecaţi pe cea bolnavă, nu legaţi pe cea rănită; n-aduceţi înapoi pe cea rătăcită, nu căutaţi pe cea pierdută, ci le stăpâniţi cu asuprire şi cu asprime!
10 Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: Iată, am necaz pe păstori!
Mă iertați dacă nu sunteți de acord.Multă Pace .Mulțumesc mult.
Adăugat în 19/10/2013 de statornicul
Stimata, Ionela Baloi, este de-a dreptul traumatizant modul dumitale de ascrie, prin simplul fapt ca,tonul si articularea se vor incadrate in ravnitul cadru axiomatic. Evident ca o asemenea mentalitate,vis-a-vis de un atare subiect,nu putea sa aiba decat o desfasurare camarilica. Citesti si nu poti sa crezi asemenea ineptii, demne de un cadru diametral opus scopului de fata,... ,,Daca un pastor ma jigneste, asta nu il face mai putin potrivit pentru lucrarea la care a fost chemat"...!? In continuare urmeaza bomboana de pe tort, care, pune capat orcarui comentariu, identificand fara dubii profilul mental al sursei, ce pare a fi desprinsa dintr-un roman Kafkian: ,,Sa ne pretuim pastorii si sa le calcam pe urme!"In incheiere stimata doamna permiteti-mi sa va dau un sfat: invatati pe de rost atentionarea Domnului Isus la cum trebuie sa se raporteze credinciosii adevarati ( care se identifica numai dupa fapte) la invatatura fariseilor, carturarilor et.comp. Dumnezeu sa va ajute. In rest s-auzim numai de bine.
Adăugat în 20/10/2013 de culegatorul
Nu e nimic traumatizant, frate dragă! :) Vă place sau nu, trebuie să ne respectăm pastorii - e foarte simplu. Acum...nu știu ce pastor aveți d.voastră. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru pastorul Bisericii din care fac parte. Să auzim doar de bine! :)
Adăugat în 21/10/2013 de ionela_baloi
Statistici
  • Vizualizări: 1463
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 7
Opțiuni