De ce Doamne?
Autor: Paul Timoce  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 06/04/2007
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
De ce? De ce oamenii lui Dumnezeu trebuie sa sufere? De ce trebuie ca omul sa treaca prin atitea incercari de cind se naste si pina moare? De ce trebuie sa moara o mama si sa lase o familie indurerata in urma ei. Este acolo in Biblie un verset care spune ca toate sunt spre binele celor neprihaniti. Domnul stie cate fire de par avem in cap si nimic nu se face fara voia Lui. Atunci de ce? De ce lasa Domnul aceste incercari asupra noastra? De ce lasa Domnul atita suferinta peste noi?

Dumnezeu lasa suferinta asupra noastra pentru ca noi sa putem vedea cu adevarat cine suntem. Vin suferinte asupra noastra ca sa ne dam noi seama ca omul nu este decit un mare nimic. Acolo la morga, la cimitir, cind iti vezi cei dragi intrind in pamint vezi deslujit si iti dai seama ca intr-o zi si tu vei ajunge acolo. Omul traieste ca si cum ar fi nemuritor, el nu se gindeste ca moartea este reala. Acolo la morga, INVETI. Inveti mai mult decit din o mie de predici. Un om trecut prin suferinte este mult mai puternic, mai incercat. Dumnezeu se foloseste de suferinta pentru ca sa faca oameni din noi. Intotdeauna suferinta cea mai grea vine inaintea unui mare plan al lui Dumnezeu cu privire la viata ta. Atunci cind iti moare cineva, deja vezi viata altcumva. Sti sa pretuiesti fiecare clipa si sa traiesti viata pentru Dumnezeu, sa nu mai pierzi timpul cu lucrurile fara insemnatate din aceasta lume. Intr-o zi, Dumnezeu ne va chema acasa, acolo voi intilni pe cei dragi care am parasit aceasta lume. Acolo nu mai este suferinta pentru ca acolo noi vom fi cu totii desavirsiti.

Dumnezeu ne trece prin suferinte de tot felul pentru ca noi la rindul nostru sa putem fi o binecuvintare pentru cei din jurul nostru. Iosif a fost loial lui Dumnezeu, el l-a slujit cu credinciosie si pentru ca sa pazit de pacat, pentru ca a refuzat sa curveasca cu acea egipteanca, a facut 12 ani de puscarie. Nevinovat, in floarea tineretii el isi petrece tineretea in puscarie pentru ca a ramas loial lui Dumnezeu. Putea Iosif sa-l renege pe Dumnezeu, putea sa spuna ca nu exista Dumnezeu dar el nu a facut-o. Chiar daca nu intelegea de ce Dumnezeu a lasat ca el sa ajunga in puscarie, el a ramas in credinta. Si Dumnezeu i-a rasplatit aceasta credinta caci cind a iesit din puscarie, Iosif a devenit cel mai puternic om de pe planeta, a ajuns prim ministru al Egyptului. Domnul la facut sa ajunga o binecuvintare pentru familia lui care nu avea pine. Toate au un sens si Dumnezeu cunoastea si stie totul. Chiar daca noi oamenii de multe ori nu intelegem logica celor ce se petrec in jurul nostru Dumnezeu stie. Noi sa stam doar linistiti ca totul este spre binele nostru.

Dumnezeu ne trece prin suferinte pentru ca el sa-si faca lucrarea Lui de salvare a sufletelor. In Fapte 16, Pavel si Sila au parte de bataie si temnita pentru credinta lor. Dupa ce sunt batuti bine cu nuiele, la miezul noptii Pavel si Sila nu dorm. Dupa atita bataie si suferinte pe nedrept, Pavel si Sila nu se vaicaresc si nu se leapada de Dumnezeu pentru ca i-a lasat sa treaca prin aceasta nedreptate. Acesti doi sfinti ai lui Dumnezeu cintau in gura mare. Dar ei nu cintau orice, ei cintau cintari de LAUDA. Oh Doamne, ce oameni minunati. Asa de tare au cintat acesti oameni ca Tu ai coborit si ai sfarimat lanturile pentru ca Tu nu poti sta nepasatori in fata unor oameni ca acestia. Tu raspunzi cu minuni. Si era acolo in acea temnita un temnicer nemintuit si acel temnicer vizind MINA Ta cea puternica a ascultat cuvintul vestit de Pavel si Sila. A primit cuvintul pentru ca Pavel si Sila au stiut ca chiar acolo in suferinta, Dumnezeu este acolo cu ei. Si prin credinta si evlavia a doi oameni, o familie de oameni a fost mintuita.

Dumnezeu vrea ca noi sa-l marturisim pe El. El vrea ca noi sa apreciem binecuvintarile Sale. SI El se uita prin biserica si vede ca noi nu ne bucuram pentru ca noi nu stim sa apreciem. Atunci trimite Domnul cite vreo binecuvintare cu lacrimi pentru ca atunci numai cind Domnul ne binecuvinteaza cu lacrimi putem noi sa apreciem cu adevarat binecuvintarile Lui. Nu poti aprecia sanatatea indeajuns decit atunci cind esti bolnav pe patul unui spital. Si atuncia, dupa ce Domnul te vindeca, vei sti sa apreciezi cu adevarat sanatatea care Ti-o da Domnul. Cind iti moare un prieten drag, iti dai seama ca nu ai stiut sa-l apreciezi indeajuns si ai vrea ca el sa vina inapoi ca sa poti sa-l iubesti si sa-l pretuiesti indeajuns. Intotdeauna o suferinta vine ca sa intareasca un caracter . Sora Monica Plesa a plecat la Domnul. Ea este fericita acolo sus. Noi suferim deoarece ea a plecat de printre noi, totusi Domnul stie de ce este asa. Noi suntem oameni si toti ne straduim ca intr-o zi sa ajungem acolo sus in ceruri. Eu am aceasta convingere ca intr-o zi ma voi intilni cu Domnul, dar si cu sora Monica si voi intelege toate lucrurile.


suferinta
nu voi intelege niciodata de ce fetita mea a murit.am asteptat asa mult sa se nasca si am aflat ca la 3 luni de sarcina era bolnava grav de un sindrom,iar la 5 luni de sarcina cand am fost la ecograf fetita mea era moarta.am suferit mult si inca sufar.de ce s-a intamplat asa numai DZEU stie.eu nu imi doresc decat un singur lucru:sa ajung in CERURI si sa o intalnesc pe REBECA mea.
Adăugat în 18/02/2009
Statistici
  • Vizualizări: 2983
  • Export PDF: 3
  • Recomandări email: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni