“DE CE EU, DOAMNE?”
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 18/10/2018
    12345678910 0/10 X
Greutățile vin în viața noastră sub diverse forme: posibil, te-au vorbit de rău, sau cineva din familia ta, a fost diagnosticat cu cancer. Posibil, ai căzut în capcana unor relații rele. Posibil, banca te avertizează să-ți părăsești locuința, sau ai pierdut locul de muncă. Posibil, ești atât de bolnav(ă), încât dorești să mori...

În așa perioade ai fost ispitit(ă) să-ți pui întrebarea: “De ce eu, Doamne?” “De ce nu alegi pe altcineva, pentru aceasta?”

De obicei în vremurile bune spunem: “Doamne, Te iubesc! Îți predau viața, fie ca ea să-ți fie dedicată” Dar ne ținem de această dedicare Domnului, când începem să trecem prin ceva, ce este foarte necomfortabil – ceva, ce n-am experimentat până acum, când nu se vede lumina în capătul tunelului, când trebuie să mergem spre ceva necunoscut?

Zicem: ”Da, știu, că Tu, Doamne, mă ții de mână. Știu, că Te îngrijești de mine, mai mult decât de mulțimea păsărilor mici, pe care le îngrijești foarte bine. Știu că ai numărat toate firele de păr din capul meu. Știu, că niciodată nu mă vei părăsi. Dar Doamne, nu cunosc de ce ai făcut așa! Nu are nici un sens. Întrece capacitatea mea de a înțelege. De ce ai procedat astfel cu mine, Doamne?”

Posibil, așa a simțit Iosif, fiul lui Iacov. El știa, că a fost predestinat, să cârmuiască (aduți aminte de visele lui Iosif), dar s-a găsit în fundul gropii, respins de frații lui. Mai târziu, când se părea, că a ajuns mai aproape de scopul său, el a fost închi, s pentru mulți ani, în închisoare, pentru aceea, că a procedat corect, ferindu-se de soția stăpânului său, Potifar, când acea femeie a încercat să-l seducă pe el! Posibil, aceasta la îndemnat pe Iosif, să-și pună întrebările: “De ce faci aceasta cu mine, Doamne?” “Ce nu este bine cu mine?”

A venit vremea, și Iosif a înțeles planul Lui Dumnezeu pentru el. Pe frații săi, care se temeau de răzbunarea lui, i-a liniștit cu cuvintele, care au fost înregistrate în istorie: “Voi, negreşit, v-aţi gândit să-mi faceţi rău, dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ceea ce se vede azi, şi anume să scape viaţa unui popor în mare număr” (Geneza 50:20).

Prin felurite încercări, Dumnezeu lucrează la inima noastră. “Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi’, zice Domnul, ‘gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde” (Ieremia 29:11).

Posibil, treci prin ceva, ce nu înțelegi. Din toate părțile te bombardează îndoiala, fricile și necunoscutul. Să știi, că poți să te încrezi în Domnul, în mijlocul împrejurărilor tale! Căci dacă nu se vede lumina din capătul întunericului, Îl cunoști pe Acela, Care ține această lumină! Crede, că El are un plan pentru tine, și că rezultatul final va fi bun! Ai un viitor și o nădejde!

Ești gata să te încrezi în Domnul, ca El să Te treacă prin toate necazurile?

Fie ca Dumnezeu să facă să lucreze toate lucrurile spre binele tău, și să răspundă la acele rugăciuni, care contribuie la îndeplinirea planurilor Sale!

Uneori căile și metodele Domnului, sunt considerate de oameni, ca fiind nedrepte și paradoxale, dar dacă sunt privite prin credință, aduc celor neprihăniți (fără vină) binecuvântări!

Fie ca Dumnezeu să te binecuvânteze! În numele Lui Iisus Hristos, amin.

Traducere: Repalov Veaceslav
Autor: Igor Opincă

“De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său” (Romani 8:28)




Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 554
Opțiuni