Bunătatea şi dreptatea lui Dumnezeu
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 30/10/2006
    12345678910 9/10 X
Media 9 din 1 vot
BUNĂTATEA ŞI DREPTATEA LUI DUMNEZEU

PS.85. ne spune:
BUNĂTATEA ŞI CREDINCIOŞIA SE ÎNTÂLNESC,
DREPTATEA ŞI PACEA SE SĂRUTĂ.
CREDINCIOŞIA RĂSARE DIN PĂMÂNT ŞI
DREPTATEA PRIVEŞTE DE LA ÎNĂLŢIMEA CERURILOR.

Cum pot sta laolaltă aceste două noţiuni ? Ştim că Dumnezeu este bun cu noi, însă urăşte păcatul. De aceea El trebuie să pedepsească păcatul. Unde s-a întâlnit dreptatea cu credincioşia lui Dumnezeu ? La vremea când scria acest psalm fiul lui Core, ştia oare că va fi peste veacuri o proorocie împlinită ? Atunci când Fiul lui Dumnezeu a venit pe pământ să împlinească voia Tatălui şi a ales să întindă mâinile ca să-I fie bătute în cuie, când putea să-i nimicească pe toţi cu o vorbă, a făcut posibilă întâlnirea dreptăţii lui Dumnezeu cu bunătatea Lui. A făcut posibil ca cei care cred în El să poată fi primiţi acasă, la Dumnezeu. A făcut posibil ca dreptatea lui Dumnezeu să fie satisfăcută, ca cei care cred în Fiul Său şi Îl primesc în viaţa lor ca Mântuitor şi Domn să poată primi neprihănirea Lui.
’Pentru ce Mă numeşti bun ?’ spune Isus tânărului bogat. ’Nimeni nu este bun decât Unul singur : Dumnezeu.
Ce-ar fi dreptatea fără bunătate ? Şi bunătatea fără dreptate ? Slavă Domnului că El este şi bun, pe cât este de drept ! Isaia Îl numeşte pe Isus Domn al Păcii(Is. 9 : 6). Iar Zaharia ne spune că El va vesti neamurilor pacea( Zah. 9 :10). Căci în Hristos, Dumnezeu a făcut pace cu cel care s-a răzvrătit în grădina Edenului -omul- cel care a pus la îndoială dreptatea şi credincioşia lui Dumnezeu. Acum, prin Fiul, este posibil ca dreptatea şi pacea să se sărute, cum spune psalmistul. Atunci când Fiul a întins mâinile pe cruce, a vrut să spună : ’Vino, pentru tine mor, ca să te poţi împăca cu Dumnezeu.’
Credincioşia răsare din pământ, spune psalmistul. Iar evangheliile ne relatează cum Isus a stat în pământ trei zile, după care a înviat.
Când privim la oceane, vedem puterea lui Dumnezeu.
Când privim la firmamentul cerului, vedem înţelepciunea Lui.
Când privim la flori şi la copii, vedem creativitatea şi sensibilitatea Lui.
Dar, când privim la cruce, vedem dragostea Lui. Ce facem noi cu ea ?
Vom sta nepăsători ? Sau o vom primi ?
O vom dispreţui, sau o vom accepta?
Alegerea ne aparţine!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3359
  • Export PDF: 4
Opțiuni