Colierul de perle
Autor: Biana D.  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 13/09/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Colierul de perle

Era o noua zi in familia micutei Timea.Soarele cauta sa-si faca simtita prezenta printre norii mari si pufosi si din cand in cand mai trimitea cate o raza prin fereastra de la camera micutei.
Timea,ca de obicei umplea casa cu rasetele si nazbatiile ei.Desi era o fetita doar de 5 anisori era f isteata pt varsta ei si cauta sa afle cat mai multe lucruri si mereu punea intrebari parintilor si bunicilor ei.
Era f curioasa si ii placea sa-si bage nasucul mic si pistruiat peste tot.
In aceasta zi in timp ce-si cauta agrafa ei preferata a dat peste colierul de perle al mamei sale si cum curiozitate e mare,cand a dat sa-l scoata din sertar,colierul s-a rupt si perlele au inceput sa cada una cate una.Fata speriata a inceput sa planga.Mama a venit repede si a gasit toate perlele imprastiate.In loc sa o certe mama fetitei profita de aceasta intamplare ca sa o invete o lectie importanta.A luat-o in brate si a inceput sa-i vorbeasca duios:
,,Draga mea,nu mai plange!
Vezi,toate aceste perle erau strans legate intre ele,toate se aflau pe acelasi snur.Dar a fost de-ajuns sa se desfaca o singura perla ,pt ca si celelalte au cazut. La fel e si cu viaat de crestin.Noi crestinii ,toti impreuna formam trupul lui Cristos ,suntem madulare unii altora.Dar daca unul dintre noi este lovit sau trece printr-o incercare,aceasta ne afecteaza pe toti ceilalti.
Unitatea este f importanta in trupul lui Cristos.Daca suntem uniti ,nimic nu ne va putea infrnage.La fel ca si acest colier,cand erau toate perlele nu s-a rupt ,dar daca una singura s-a desfacut de la locul ei,acest lucru le-a afectat si pe celelalte."
Fetita isi sterse lacrimile si intreba:
,,Deci si noi suntem ca un colier cu perle?trebuie sa fim mereu uniti?"
,,Da,asa e.Cand suntem uniti si puterea noastra creste,iar cel rau se teme pt ca stie ca uniti suntem mai puternici ca el."
,,Ce bucuroasa sunt ,mami! Inseamna ca eu si prietenele mele ne aflam pe acelasi snur ca si perlele."
Mama surase si spuse:
,,Asa e,dar snurul care ne tine pe noi legati este dragostea.Este un snur care nu se vede,dar pe care il simtim."
Timea bucuroasa exclama:
,,Vai mami,dar iti dai sema ce colier mare formam!!!"
Mama incepu sa rada si isi stranse fetita in brate,multumita de lectia pe care a invatat-o.Timea, nedumerita incepu sa rada si ea.
Si astfel din acest lucru marunt fetita a putut sa invete un lucru important pt viaat de crestin si anume ce insemana unitatea.

Snurul unitatii este DRAGOSTEA.
o lecţie foarte frumoasă şi uşor de înţeles
fiţi binecuvântaţi
Adăugat în 02/01/2012 de floridinmaracineni
O povestioara pentru copii care spune un adevar pentru oameni mari. La fel cum spunea si povestioara o singura perla sa se rupa si tot coliarul se destrama, asa se intampla si in biserica. Unitatea depinde de fiecare. Asigurate ca nu esti tu perla care se desface, ca altfel va fi vai si amar de tine.
Adăugat în 02/01/2012 de Alex-D
Statistici
  • Vizualizări: 1796
  • Export PDF: 6
  • Comentarii: 2
Opțiuni