Belsug de mangaiere
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - 2 Corinteni 1:5-11
Versetul de memorat - 2 Corinteni 1:5

"Caci, dupa cum avem parte din belsug de suferintele lui Hristos, tot asa, prin Hristos avem parte din belsug si de mangaiere."


Barclay spunea: "Este un lucru costisitor sa fii un crestin adevarat, si nu poate fi crestinatate fara cruce". Daca vrem belsug de mangaiere sa ne asteptam la belsug de suferinte. In textul de azi verbul "a mangaia" este folosit de patru ori si substantivul "mangaiere" de sase ori. Mangaierea crestina este mangaierea care aduce curaj si ne face capabili sa facem fata la tot ce ne ofera viata. Si cata nevoie este azi de mangaiere! Este o tendinta umana sa facem mare caz de anumite lucruri prin care trecem. Dar nu toate suferintele noastre sunt suferintele lui Hristos. Oamenii sufera pentru pacatele lor, pentru neascultarea de avertizarile Bibliei, ale parintilor sau autoritatilor puse de Dumnezeu. Oamenii doresc mangaiere, cineva sa-i ajute, sa-i inteleaga, sa-i motiveze, sa le dea curaj sa treaca prin viata. Dar este foarte greu sa incurajezi pe cineva care nu crede in ce spune Biblia. Ei nu au nici o nadejde de care sa se agate in valurile furioase ale vietii. Nu totdeauna vom reusi sa-i mangaiem pe acestia, dar crestinul care isi accepta crucea si o lasa sa lucreze in viata lui, totdeauna va fi mangaiat de exemplul Domnului Isus si a sfintilor lui.

Oamenii care intr-adevar au suferit, de obicei, nu vorbesc foarte mult despre suferinta lor. Cineva ne-a povestit o intamplare spusa despre fratele Moldovan. Pe cand era inchis pentru Hristos, intr-o noapte, impreuna cu alti detinuti au fost pedepsiti sa doarma pe ciment. Dimineata, un alt frate l-a intrebat pe fratele Niculita cum a fost noaptea aceea pentru dansul. Fratele a replicat: "Domnul mi-a dat o cantare!" El nu a vut timp sa se gandeasca la oasele obosite pentru ca partasia lui cu Domnul a fost una din cele mai minunate si a sfarsit prin a-i da inca o cantare.

Necazul ne aduce inapoi la Dumnezeu. Presedintele Lincoln a spus: "Adesea am fost dus pe genunchi in rugaciune, pentru ca nu am avut unde sa merg in alta parte". Necazul ne ajuta sa devenim mai dependenti de Dumnezeu. Pericolul prosperitatii este ca incurajeaza o independenta falsa. Oricat ne-ar place sa nu depindem de nimeni, totusi in viata ni se ofera si clipe cand nu putem fara altii, dar mai mult, nu putem fara Dumnezeu.

Meditatia zilei: Sunt suferintele prin care trec in prezent pentru Hristos? Port eu crucea fara sa murmur?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1630
  • Export PDF: 4
Opțiuni