Vremea mea n-a sosit inca
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 23/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Si praznicul Iudeilor, praznicul zis al Corturilor, era aproape. Fratii Lui I-au zis: `Pleaca de aici, si du-Te in Iudea, ca sa vada si ucenicii Tai lucrarile le care le faci`." (Ioan 7,2.3)

Isus, un adevarat nonconformist, Se amesteca printre vamesi, nesocotea traditia si nu acorda prea mare atentie preceptelor rabinice. El cerea socoteala autoritatilor religioase cu privire la implicarea lor in politica, iar acestia la randul lor, Il batjocoreau si Il criticau. Pentru a evita certuri zadarnice cu conducatorii din Ierusalim, El Isi restransese lucrarea la Galilea. Aparenta neglijare a marilor adunari religioase si vrajmasia fatisa a preotilor si rabinilor era o cauza de neliniste pentru cei din jurul Sau si chiar pentru ucenicii si rudele Sale.
Invataturile Sale ii impresionau pe multi, dar traditiile mureau greu. De ce nu era Isus mai respectuos fata de preoti? De ce nu-i onora, asa cum se cuvenea, pe aceia care I-ar fi putut promova Imparatia? De ce nu valorifica El popularitatea de care Se bucura in mijlocul oamenilor de rand? Fratii lui Isus considerau ca ar fi trebuit sa participe cu orice pret la Sarbatoarea Corturilor. Daca are, cu adevarat, puterea aceasta, de ce nu merge curajos la Ierusalim, sa-Si sustina pretentiile? Pentru ce sa nu faca in Ierusalim minunile de care se daduse vestea in Galilea? Nu Te ascunde in provincii laturalnice, ziceau ei, unde sa faci minunile cele mari in folosul unor tarani si al unor pescari nepriceputi. Arata-Te in capitala, castiga sprijinul preotilor si conducatorilor si uneste natiunea pentru a intemeia o noua imparatie.
Cand ucenicii galileeni L-au parasit pe Isus, fratii Sai au simtit impunsatura lepadarii. Ei nu credeau ca El era Mesia, dar sperau ca ar putea intemeia o imparatie pamanteasca. Isus cunostea ambitiile care stateau in spatele dorintei lor ca El sa participe la sarbatoarea din Ierusalim. Drept raspuns, El le-a zis: "Suiti-va voi la praznicul acesta; Eu inca nu Ma sui la praznicul acesta, fiindca nu Mi s-a implinit inca vremea" (Ioan 7,8). Incercand sa-I organizeze ei lucrarea in Capernaum, atunci cand o convinsesera pe Maria sa-L indemne sa fie mai precaut cu acuzatiile la adresa cartutarilor si a fariseilor, ei considerau si acum ca stiu ce este cel mai bine pentru Fratel lor mai mic. Maria insasi incercase sa-L impinga pe Isus in fata la nunta din Cana (Ioan 2,3.4). Raspunsul lui Isus, si de atunci, si de acum, arata faptul ca El respecta intru-totul programul divin: "Nu Mi-a sosit inca ceasul".
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1314
  • Export PDF: 5
Opțiuni