Indrazneala in vestire
Autor: Petru Popovici  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 23/01/2006
    12345678910 0/10 X
Unii vestesc adevărul Bibliei, cu multe rezerve, ca nu cumva să supere pe cineva, în unele biserici, nu se mai afirmă învăţătura despre iad, căci ar deranja pe unii ascultători. Aceştia sînt "învăţători după poftele lor". Dar, vestitorul Evangheliei trebuie să caute să placă Domnului, nu oamenilor.
Cu mai mulţi ani în urmă, la curtea împăratului Austriei, era un capelan, om al lui Dumnezeu. Doamnele de la curte începuseră să poarte o îmbrăcăminte cam deşănţată. Pentru un serviciu religios la capela palatului el a pregătit o predică despre ţinuta şi comportarea creştină. La serviciu, capela a fost plină de popor şi după ce a arătat din Biblie cum trebuie să fie ţinuta creştină, el a atacat moda de la palat, a devenit foarte caustic şi a culminat zicînd: "Creştinele care se îmbracă aşa nu merită nici să fie scuipate".
După serviciu, doamnele, adînc indignate de expresia capelanului, s-au dus la împărat şi i-au cerut să porunceas­că capelanului să-şi retragă cuvintele. Numaidecît capela­nul a fost chemat la împărat şi i s-a pus în vedere ca a doua zi să-şi retragă cuvintele. Capelanul a stat puţin pe gînduri, apoi a acceptat să facă lucrul acesta. A doua zi capela a fost tixită de doamne dornice să vadă umilirea capelanului. El a început predica relatînd că unele doamne au fost adînc indignate de ceea ce a spus ieri, că a fost chemat la palat şi că i s-a pus în vedere să-şi retragă cuvintele. Astfel el îşi retrage cuvintele că "nu merită să fie scuipate" şi spune sus şi tare: "merită să fie scuipate".
Adevărul dumnezeiesc trebuie afirmat cu toată îndrăz­neala. Numai el poate trezi sufletul din starea de păcat.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1390
  • Export PDF: 3
Opțiuni