Deprinderea cu intunericul
Autor: Petru Popovici  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 23/01/2006
    12345678910 0/10 X
Vance Havner, un bun predicator, vorbind despre faptul că azi unii nu se sinchisesc de păcat, a zis: "A fost o vreme cînd păcatul ne-a şocat. Dar azi, ne-am deprins aşa de mult cu el. încît ceea ce ne înfiora altădată, acum ne amuză. Noi rîdem la glumele cu două înţelesuri; tragedia devine come­die: învăţăm şi noi limbajul din Bîlciul deşertăciunilor.
începem să deschidem uşa la grupări religioase care »cred aproape ca noi«. Se depun eforturi să se facă părtă-sie între lumină şi întuneric, un pact între Cristos şi Belial. Unii cred azi că au o minte mai luminată, vederi mai largi si cer toleranţă, coexistenţă paşnică cu răul. Ei renunţă la puritanismul de altă dată, numindu-1 »fariseism«. Ei se împacă bine cu dansul, cu fumatul, cu băuturile şi cu petrecerile.
în loc de a trece, cît mai repede, prin Bîlciul deşertăciu­nilor, aceştia îşi fac vacanţa acolo. Bunyan spune că creşti­nul şi cel credincios stîrneau mirarea prin îmbrăcămintea lor şi prin limbajul lor, căci doar puţini îi înţelegeau; ei vorbeau limba Canaanului. Pentru cei din Bîlci ei păreau rămaşi în urmă, demodaţi. Dar azi, cei din Bîlciul deşertă­ciunilor nu mai pot vedea la mulţi nici o difereţă, nici în îmbrăcăminte, nici în conversaţie, nici în comportare ... Oamenii au început să se deprindă cu întunericul şi să devină întunecaţi. Sînt victime ale compromisurilor."
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1052
  • Export PDF: 3
Opțiuni