Evanghelismul in case
Autor: Petru Popovici  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 22/01/2006
    12345678910 0/10 X
Creştinismul nu a început în clădiri pompoase, în catedrale, ci în case. Uneori era o cameră sărăcăcioasă, pusă în slujba Evangheliei de un nou convertit în localitatea aceea. Au fost cazuri însă cînd cel convertit era bogat şi atunci acesta dădea cea mai mare şi frumoasă cameră pentru întrunirile creştinilor. Clement ne dă o mostră de predica-rea Evangheliei în casă. Pe cînd încă nu era credincios, fiind la un han în Cezarea, a auzit de la cineva, că un oare¬care Petru se afla în oraş şi că urma să aibă o dispută cu un oarecare Simon, un samaritean. Clement a cerut să-i arate casa. A doua zi a mers, a bătut la poartă, a fost bine primit şi numaidecît a ajuns să-1 audă pe apostolul Petru.
în altă parte, ni se descrie cum Petru şi însoţitorii lui au fost invitaţi la o casă. "Stăpînul casei ne-a făcut primirea într-un apartament mare, frumos clădit şi aranjat ca un teatru. Acolo, am găsit o mulţime considerabilă, care ne aştepta. Ei veniseră în timpul nopţii". Şi el scrie că fără multă zăbavă a început discuţia.
Tot Clement spune despre Teofil (probabil cel menţionat în Evanghelia după Luca şi Faptele Apostolilor capitolul 1) că "marele său palat cu toată ardoarea 1-a făcut ca biserică şi o mare mulţime se aduna zilnic să asculte Cuvîntul şi să-1 creadă".
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1299
  • Export PDF: 2
Opțiuni