Isus este Mesia
Autor: Petru Popovici  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 22/01/2006
    12345678910 0/10 X
Împlinirea prorocirilor în Domnul Isus arată că El e Mesia cel prorocit. Numai în ziua răstignirii s-au împlinit cu El un număr de 33 prorociri.
Odată, nişte tineri necredincioşi au început o discuţie cu un credincios. Ei căutau să tăgăduiască mesianismul Dom¬nului Isus, spunînd că El doar s-a străduit să împlinească anumite prorociri, pentru ca evreii să creadă că El e Mesia, împlinirea prorocirilor a fost pusă la cale de El sau de ucenicii Săi, dar că nu a fost El Mesia. La aceasta, cel credincios i-a întrebat: "Cum explicaţi naşterea Lui în Betleem? Cum a aranjat El chestiunea aceasta? Cum a aranjat să se nască, din familia din care trebuia să se nască, la timpul şi la locul la care trebuia să se nască? Cum le-a aranjat pe toate acestea, înainte de naşterea Sa?" Dintre tineri, cel ce purta discuţia fiind foarte ascuţit la minte, văzîndu-se prins în cleşte, stătu puţin pe gînduri, apoi răspunse: "Isus n-a aranjat să se nască la Betleem, căci aceasta L-ar face preexistent, că adică ar fi trăit înainte de naştere, dar fiindcă din întîmplare s-a născut acolo în locul potrivit, la timpul potrivit şi din familie potrivită cu prorocirile, de aceea El a căutat să profite dîndu-se drept Mesia".
"Bine, zise fratele, cum explici dumneata că a aranjat cu Iuda să fie trădător, iar după ce a devenit trădător să meargă să arunce banii în Templu, spunînd că a vîndut sînge nevinovat? Ba mai mult, Iuda merge şi se spînzură. Spune-mi cît i-a dat Isus lui Iuda, ca să facă lucrul acesta, ca să împlinească prorocirea? Apoi, cu banii aruncaţi de Iuda, se cumpără o ţarină şi prin aceasta se împlineşte prorocirea lui Zaharia. Spune-mi cînd a dus Isus tratative cu marii preoţi să facă lucrul acesta?"
Tînărul plecă ochii şi tăcu, nu mai ştia ce să răspundă.
Celălalt continuă: "Cum explici dumneata că Isus a fost răstignit între tîlhari, ca să se împlinească Scriptura? Cu cine a aranjat El lucrul acesta, cu Pilat sau cu marii preoţi? Dacă am lua ca bună teoria dumitale, cum ai putea să explici că ostaşii I-au împărţit hainele între ei, iar pentru cămaşa Sa au tras la sorţi? Cum i-a convins şi cînd anume să împlinească prorocirea din Psalmul 22.18? încă ceva, cînd I-a fost sete şi a spus lucrul acesta, cum de soldaţii au fost gata să ia un burete cu oţet şi i 1-au dus la gură, ca să împlinească altă prorocire? Cînd s-a aranjat aceasta şi de cine? Mai este un amănunt, vin soldaţii să le zdrobească fluierele picioarelor, le zdrobesc pe ale celor doi tîlhari, dar nu şi pe ale lui Isus. Explică-mi, cine a aranjat după moartea Lui această împlinire? Care din ucenici a plătit sutaşului să-L străpungă cu suliţa, ca să se împlinească altă prorocire? Apoi, cu cine s-a aranjat împlinirea prorocirilor cu privire la înviere?"
Tînărul n-a mai avut nici un răspuns, întrebările apelau la raţiune şi raţiunea spunea că nu putea fi nici un aranjament omenesc, ci doar unul dumnezeiesc, împlinirea prorocirilor în El arată că El a fost Mesia.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1260
  • Export PDF: 2
Opțiuni