Nascut din fecioara
Autor: Petru Popovici  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 22/01/2006
    12345678910 0/10 X
Un student la medicină auzise că Domnul Isus Cristos S-a născut din fecioara Măria. Cu mintea lui de student, nu putea pricepe, cum s-a putut petrece aşa ceva. Cunoştinţe¬le lui îi împiedicau raţiunea, să creadă acest adevăr. Nedumerit, s-a dus la un predicator, să-i explice. Acesta, pe cale raţională, a încercat să-i dovedească posibilitatea unui asemenea fapt, dar 1-a lăsat mai încurcat.
Terminînd medicina, a primit post de doctor, undeva într- un sat de munte. De Crăciun, s-a dus şi el la o bisericuţă din sat. Nu se gîndea că un predicator ce vorbeş¬te unor pădurari, ar putea să-i schimbe gîndirea în ce pri¬veşte "naşterea din fecioară". Dar, umilul predicator după ce a vorbit despre naşterea Mîntuitorului, a zis: "Dacă aici e cineva care nu poate să înţeleagă cum Dumnezeu a deve¬nit om, aş vrea să-1 duc la primul capitol din Geneza şi să-1 pun să citească versetul întîi: »La început Dumnezeu ...«". Făcu o pauză, se uită peste popor şi se opri cu privirea asupra medicului. Apoi, continuă: "Fratele meu, crezi tu că Dumnezeu a fost la început? Adică crezi tu că înainte de tot ce s-a făcut, a existat Dumnezeu? A fost necesar să fie cineva, care să le facă pe toate. Ştiinţa arată cum s-au dezvoltat toate, dar nu ştie cum au început". Doctorul stînd pe bancă îşi zise: "Da, eu cred că Dumnezeu a fost la început". "Acum - continuă păstorul - dacă tu crezi că Dumnezeu a existat mai înainte de a fi lumea, tu crezi cel mai mare mister din Univers. Şi pentru Dumnezeu nimic nu este imposibil".
Aici raţiunea medicului a scînteiat. El şi-a zis: "Dacă pentru Dumnezeu nu a fost ceva imposibil să aducă în existenţă lumile ce le vedem, desigur, nu a fost o imposibi¬litate pentru El să facă pe Isus să se nască dintr-o fecioară. Misterul acesta este cuprins în Marele Mister: Dumnezeu".
Raţiunea noastră mărginită nu poate cuprinde pe Dumnezeul nemărginit şi minunea lucrărilor Sale, dar noi ne bucurăm de ele şi îi mulţumim, îi mulţumeşti şi tu?


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1499
  • Export PDF: 2
Opțiuni