Sfanta consacrare
Autor: Petru Popovici  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 21/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Ana Hasseltine Judson, 1789 - 1826, a fost fiica unor părinţi credincioşi. Ca sfinţii de altădată, ea de copilă a căutat pe Dumnezeu, îi plăcea să citească Biblia şi cărţi religioase, în timpul trezirilor spirituale din 1806, ea şi-a consacrat viaţa Domnului.
Ea s-a rugat: "Îndrumează-mă în slujba Ta, şi nu-Ţi cer ceva mai mult. Nu-mi voi alege cariera mea de lucru sau locul meu de muncă. Numai îngăduie-mi să cunosc voia Ta şi voi fi gata s-o împlinesc".
Ea a devenit o tânără energică, a urmat academia la Bradford şi la 21 de ani s-a întâlnit cu Adoniram Judson, care după câtva timp i-a propus căsătoria, făcându-i cunoscut că el vrea să meargă ca misionar.
în jurnalul ei a scris: „Eu sânt o creatură a lui Dumnezeu şi El are, fără îndoială, dreptul să facă ce vrea cu mine. Mă bucur să mă ştiu în mâna Sa, că El este atotprezent, în orice loc şi mă poate proteja tot atât de bine într-un loc ca si în altul ... Când voi fi chemată să înfrunt pericole, să trec prin scene de teroare şi mizerie, El mă poate inspira cu torţe noi şi să mă facă să mă încred în El, pe deplin. Fie că trebuie să-mi petrec zilele mele în India sau în America, doresc să le trăiesc în slujba Sa şi să fiu pregătită, să petrec veşnicia în prezenţa Sa ... Sunt gata să renunţ la confortul meu vremelnic şi să trăiesc o viaţă de încercări şi greutăţi, dacă aşa vrea El. "Iată roaba Domnului, facă-mi-se după cuvântul Tău".
Ea a devenit o eroină în activitatea misionară din Burma. A îndurat mari greutăţi pentru ca alţii să poată cunoaşte dragostea lui Dumnezeu. A murit în vârstă de 37 de ani.
tot mai des intilnim texte, extrase din viata si activitatea inaintasilor nostri,stau si ma gindesc;despre ei s-a scris asa demult si sunt marea noastra inspiratie de credinta, norul de martori dinaintea noastra, dar despre noi,generatiile in viata,ce se va scrie? Ce vom lasa dupa noi?
Adăugat în 06/12/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 2563
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni