Gata sa asculte
Autor: Petru Popovici  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 21/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Pe data de 14 noiembrie 1973 a fost stabilită căsătoria prinţesei Anne a Angliei cu căpitanul Mark Phillips. Cineva, dintre prietenii lor, cu ceva înainte de căsătorie a întrebat-o pe prinţesă, de faţă fiind şi el, dacă ea a hotărât să rostească formula de căsătorie că e gata să asculte de Mark. Aceasta, fiindcă unele au scos din formulă promisiunea ascultării. Mark a intervenit zicând: "Desigur că da, fiindcă e o parte din serviciul de căsătorie." Iar prinţesa Anne a adăugat: "Da, eu sunt o fată de modă veche."
Dragostea deplină a soţului la care soţia răspunde cu ascultare deplină sânt temeliile căminului.
Gata sa asculte
E bine cind ascultam de oameni credinciosi, intelepti si cu bun simt, indiferent cine sint ei-dar chiar si invatamintele lor trebuie trecute prin filtrul Scripturii si al Duhului Sfint.
Sa ascult de partenerul meu care nu e pocait nu e intelept. Si nici sa fac tot ce vrea , sau sa accept tot ce vrea partenerul meu, chiar daca eu vad clar ca nu e bine, nu gasaesc intelept.
E intr-adevar intelept sa ne uitam bine si sa intrebam pe D-zeu despre partenerul pe care intentionam sa-l luam.El ne va arata sigur ce avem de facut.
Adăugat în 22/04/2009
Celui,care a scris comentul de mai sus !in text,este scris despre casatorie,[adica despre juramintul pecare cei doi, se unesc in fata Domnului, sa respecte casnicia cu tot ce impune cerul,] nu este vorba despre''partenerul pasager''din viata cuiva, a nu se incurca situatiile, care nu se aseamana ,ca de la cer , la pamint.Una este sa fi sot, sotie cu drepturi binecuvintate intr-o casnicie, si alta este sa fi partenerul, partenera cuiva, [acest simbol biologic si numai atit, nu se ridica la nivelui casatoriei,legale, nu se va atinge de binecuvintatrea ei,[ a familiei, ca apa de untdelemn]Casatoria, inseamna, onoare, dragoste sfinta si sfintita de Domnul, ascultare, implinirea nevoilor reciproce numai din dragoste care sa ajunga toata viata, pe cind relatiile pasagere, sunt ''devorari animalice''de viata bilogica, carnala, care lasa in urma dezastre sufletesti, corporale sentimentale,asa cum lasa cele mai josnice si murdare boli, [sida, si alte boli incurabile]
Adăugat în 09/11/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 2067
  • Export PDF: 5
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni