Rugaciuni
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de nina_oly in 27/05/2011
    12345678910 0/10 X
  • Doamne, ajuta-ne sa nu-Ti cerem sa ne dai sarcini potrivite puterilor noastre, ci sa ne dai puteri potrivite sarcinilor pe care Tu ni le dai. Iti multumim pentru promisiunea Ta ca vei da pacea lui Dumnezeu celor care alearga cu o atitudine hotarata.
  • Dumnezeule Tata, iti multumim pentru impacarea noastra cu Tine, facuta posibila prin Isus Cristos. Iti multumim ca prin moartea Lui pe cruce ai pus mantuirea la indemana tuturor. Iti multumim ca ai platit un astfel de pret incat noi sa putem sa avem pace cu Tine.
  • Tata ceresc, Iti multumim ca prin Isus Cristos noi am devenit persoane noi, si Te rugam sa ne ajuti sa aratam dragostea si compasiunea Ta celor cu care vom veni in contact, in asa fel incat sa vrea si ei sa-L imite pe Cristos.
  • Doamne, noi suntem Trupul Tau. Dorim cu sinceritate sa Te glorificam. Pazeste-ne de raul care incearca sa ne corupa. Ajuta-ne sa fugim de idolatrie, ajuta-ne sa fim slujitorii Tai intr-o lume pacatoasa. Ne punem increderea si siguranta in Tine ca sa putem ramane in picioare.
  • Doamne, Iti multumim si Te laudam pentru tot ceea ce insemni pentru noi si pentru tot ceea ce ne pui la dispozitie. Cand asupra noastra se abat probleme, dificultati si obstacole, Tu esti gata si vrei sa ne ajuti. Tu nu indepartezi obstacolele din calea noastra pentru ca acest lucru ne-ar face molateci si slabi, dar Tu ne dai posibilitatea ca in fata obstacolelor sa devenim biruitori.
  • Tata, Iti multumim ca ne-ai dat o identitate distincta. Iti multumim ca ne-ai dat un Mantuitor unic. Te rugam sa ne inveti sa stam neclintiti in credinta noastra, in timp ce cautam sa Te slujim pe Tine si pe altii.
  • Doamne, in timp ce rascolim trecutul nostru, vedem ca nu tot ceea ce gasim este metal pretios. Iti cerem sa ne ajuti sa renuntam la lucrurile lipsite de valoare pe care le-am gasit in noi si sa ne propunem sa descoperim acele filoane mai bogate pe care Tu, Domnul vietii, le implantezi in solul vietilor noastre.
  • Tatal nostru, ajuta-ne sa ne straduim sa fim deschisi si sa-i acceptam pe altii mai usor. Ajuta-ne sa-i primim cu caldura si pe cei care sunt ocoliti de altii.
  • Dumnezeul imposibilului, Iti multumim ca ai elaborat planul prin care ispasirea pacatului nostru este posibila. Iti multumim pentru crucea unde a avut loc ispasirea, prin Cristos, care este Dumnezeu devenit om. Iti multumim pentru darul mantuirii pe care l-ai pus la indemana prin Intrupare. Ajuta-ne sa nu-Ti fim nerecunoscatori, sa nu tratam cu usurinta mantuirea noastra si sa n-o dispretuim.
  • Doamne, leaga-ne impreuna in dragostea lui Cristos si arata-ne locul pe care trebuie sa-l ocupam in Imparatia Ta. Invata-ne sa comunicam mai bine Evanghelia lui Cristos. Ajuta-ne sa ascultam de adevarul pe care deja il cunoastem, si da-ne dorinta de a cunoaste mai mult. Fie ca Duhul Tau cel Sfant sa ne determine sa-i ajutam pe altii din toata inima. Da-ne intelepciune sa-i identificam pe cei care au nevoie de Tine si sa cunoastem calea cea mai buna de a-i ajuta.
  • Iti multumim, Doamne, pentru ca ne-ai invatat cum sa traim pentru Tine. Iarta-ne pentru ca atat de frecvent neglijam relatia noastra cu Tine. Ajuta-ne sa dorim sa le spunem altora ce inseamna sa fie membrii ai Imparatiei Tale. Mareste-ne dragostea pentru Tine.
  • Doamne, Iti multumesc ca avem valoare in ochii Tai. Ajuta-ne sa aratam interes fata de oameni asa cum si Tu ai aratat. Ajuta-ne sa ne aducem aminte ca ceea ce este inlauntrul nostru conteaza inaintea ochilor Tai. Avem de puterea si intelepciunea Ta ca sa ne ajute sa ne imbunatatim atitudinile si relatiile cu oamenii. Iarta-ne pentru actiunile care i-au ranit pe alti oameni si care Te-au dezamagit pe Tine. Fie ca acest moment sa marcheze inceputul unei perfectionari reale ale caracterului nostru crestin.
  • Tata ceresc, desi uneori uitam cat de mult Iti datoram, recunoastem astazi ca tot ce avem vine de la Tine. Te laudam pentru ca ni L-ai dat pe Fiul Tau si pentru ca ai trimis in vietile noastre pe Duhul Tau, ca sa ne ajute sa fim tot mai mult pentru Tine. Da-ne harul de a-i iubi pe altii asa cum Tu ne-ai iubit.
  • Doamne deschide-ne ochii sa-i vedem pe cei care sufera in jurul nostru. Iti marturisim ca deseori sintem atat de preocupati de noi insine incat nu incercam sa-i ajutam si pe altii. Arata-ne ocaziile pe care le-ai pregatit pentru noi ca sa fim aproapele celui care are nevoie de ajutorul nostru.
  • Tata, Iti multumim pentru faptul ca Te ingrijesti cu dragoste de toate nevoile noastre. Invata-ne sa ne folosim de darurile pe care ni le-ai dat ca sa devenim bogati fata de Tine. Ajuta-ne sa fim constienti de relatiile si de situatiile in care trebuie sa lucram in mod activ pentru pace si ajuta-ne ce trebuie sa facem. Ajuta-ne sa fim atat facatori de pace cat si iubitori ai pacii. Doamne Isuse, Iti multumim pentru exemplul Tau de slujire. Tu ai lasat la o parte gloria pe care ai avut-o la Tatal si Te-ai umilit, facandu-Te om ca sa ne slujesti-pana acolo ca Ti-ai dat viata pe cruce. Ajuta-ne ca hotarandu-ne sa-Ti urmam exemplul sa cautam modalitati de a-i sluji pe altii.
  • Doamne, Te rugam sa ne dai mai multa sfintenie, mai multa putere de lupta, mai multa rabdare in suferinta, mai multa parere de rau pentru pacat. Fa-ne tot mai mult potriviti pentru Imparatia Ta, tot mai utili, tot mai binecuvantati si sfinti, tot mai asemanatori Tie. Iti multumim pentru speranta pe care o avem ca si credinciosi. Fa-ne si mai constienti de binecuvantarile care ne asteapta. Ne rugam ca felul in care reactionam in situatii de incercare sa-i aduca Numelui Tau glorie. De asemenea, ne rugam pentru taria necesara pentru a trece prin vremuri de restriste cu incredere si curaj.
  • Doamne, ajuta-ne sa dam dovada de ascultare in toate aspectele vietii noastre ca si credinciosi. Tu stii ca suntem ispititi de multe ori sa nu fim credinciosi adevarului. Noi mai suntem ispititi si sa fim neiubitori. Ajuta-ne in aceste momente cand avem cea mai mare nevoie de ajutorul Tau. Ajuta-ne sa ne pastram hotararea de-a fi niste oameni ai adevarului, care umbla in adevar. Cautam la Tine calauzire si ajutor in incercarea noastra de a-i incuraja pe altii sa ramana credinciosi. Ajuta-ne sa fim gata sa spunem ceea ce este necesar, in fiecare zi. Noi dorim sa fim folositi ca niste instrumente ale Tale in apararea credintei, in ocrotirea celor credinciosi.
  • Tata, ne bucuram de prezenta Ta, prin Duhul Sfant, in vietile noastre. Iti cerem sa continui sa ne comunici adevarul cu privire la Isus, prin lucrarea Duhului Sfant. Iti multumim ca ne dai adevarata bucurie care tine in veci si ca ne-ai facut cunoscut faptul ca aceasta bucurie sta la dispozitia fiecaruia dintre noi, prin darul Fiului Tau, Isus Cristos. Iti multumim pentru darul Duhului Sfant. Iti multumim ca el ne adanceste dragostea fata de Tine si ne da putere ca sa Iti slujim. Ajuta-ne sa raspundem calauzirii Lui si sa punem in lucru darurile cu care El ne-a inzestrat.
  • Tata, iti multumim pentru puterea pe care o primim atunci cand ne lasam umpluti de Duhul. Ajuta-ne sa nu ne fie frica sa cautam binecuvantarea unei astfel de experiente, ajuta-ne sa lucram activ pentru a manifesta roadele Duhului Sfant in vietile noastre in aceste zile.
  • Doamne Iti multumim pentru darul dragostei. Te laudam pentru dragostea pe care ai aratat-o in jerfta Ta de pe cruce. Noi iubim pentru ca Tu ne-ai iubit intai. Umple-ne de Duhul Sfant si fa-ne sa ne simtitm datori sa folosim darurile pe care ni le-a dat Dumnezeu pentru binle bisericii si ala altor credinciosi. Ajuta-ne sa ne modelam viata dupa exemplul Tau. In mod special, dorim sa fim mai putin preocupati de noi insine si sa dovedim mai multa consideratie fata de voia lui Dumnezeu si binele altora. Da-ne dorinta de a fi calauziti de Duhul Tau si de a vedea roada Lui in vietile noastre.
  • Doamne, ajuta-ne sa descoperim care sunt motivele care stau la baza sentimentelor noastre de incompetenta si sa le aducem inaintea Ta. Noi credem ca puterea Ta ne paote ajuta sa ne biruim sentimentele de incompetenta. Ajuta-ne sa devenim niste rezervoare de slujire pentru Tine. Binecuvanteaza-ne cu prezenta Ta, asa incat sa nu Te uitam niciodata. Umple-ne cu apa Ta cea vie. Ajuta-ne sa aparam credinta dreapta-credinta pe care Tu o ceri de la noi, daca vrem sa traim asa cum Iti place Tie. Ajuta-ne sa fim credinciosi Cuvantului Tau, spunandu-le oamenilor despre judeacata Ta, dar si despre mantuirea Ta.
  • Doamne da-ne curajul lui Ieremia si intelepciunea lui Solomon. Noi stim ca nu putem sa fim slujitorii Tai fara sa ne afirmam pozitia pe care o avem in raport cu Tine. Atunci cand facem lucrul acesta, fa sa fie spre gloria Ta, nu spre gloria noastra. Ajuta-ne sa facem lucrul acesta cu intelepciune nu intr-un mod necugetat. Fie ca cei din jurul nostru sa Te vada pe Tine in vietile noastre.
  • Doamne, ajuta-ne sa sporim in cunoasterea Scripturii si in dedicarea noastra fata de Tine, astfel sa facem diferenta intre un prooroc mincinos si unul sincer. Iti multumim pentru ca ne-ai atentionat ca invatatorii mincinosi vor incerca sa ne duca in ratacire. Iti multumim pentru Cuvantul  Tau care ne arata adevarul.
  • Doamne, Te rugam sa ne ajuti ca, impartasindu-le altora adevarul Tau, sa crestem spiritual. Cerem puterea Ta acum, cand ne punem la dispozitia Ta, ca sa fim niste vestitori credinciosi si eficace ai adevarului Tau. Tata, noi stim ca vrei sa dam dovada de simtul responsabilitatii. Iti multumim ca ne dai responsabilitati in viata si te rugam sa ne ajuti sa reactionam prin actiuni, ganduri si atitudini corecte.
  • Doamne, recunoastem prezenta raului in lume, dar stim de asemenea ca Acela care este in noi este mai mare decat cel care este in lume. Ajuta-ne sa fim sensibili la calauzirea Ta in toate lucrurile. Da-ne curaj sa aparam cu intransigenta acele principii care sunt afirmate clar in Cuvantul Tau. Deschide-ne ochii, ca in relatiile pe care le avem cu altii sa dam dovada ca avem Duhul lui Cristos. Reinsufleteste-ti lucrarea, Doamne, vino si raspunde la rugaciuni. Vino in puterea Duhului Sfant si mintuie pe oameni pretutindeni. Slava Ta este ca o lumina care straluceste si ca un foc ce curata. Noi o primim cu bucurie in vietile noastre si te rugam sa ne ierti de orice pacat.
  • Tata ceresc, Iti multumim pentru promisiunea ca nu ne vei parasi niciodata. Noi sintem incurajati de faptul ca  esti in prezent cu noi, atunci cand cautam sa-Ti fim ascultatori. Iti cerem sa ne ierti pentru ocaziile cand nu am ramas pe pozitie pentru Tine. Te rugam sa ne intaresti si sa ne dai curajul sa luam decizii care Iti fac cinste. Ajuta-ne sa vedem dincolo de lucrurile lumii acesteia. In Numele lui Isus Te rugam. Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1435
  • Export PDF: 20
Opțiuni