Forţa Iubirii - un prieten a plecat (actualizat)
Autor: Vasile Nemeş  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 15/02/2011
    12345678910 0/10 X

Forţa iubirii - un prieten a plecat (actualizat)

- Azi am aflat că un prieten vechi de-al meu a mers la Domnul ieri. L-am cunoscut în Hamburg, Germania în 91-92. Numele lui este James Foster. Cred că a avut aproape 80 de ani.
- Un vecin al meu de hotel, Daniel Bucur Fernando, venit din Bucureşti, (locuiam la Hotel - Pensiunea "Huhn" nu departe de Hauptbanhoff, gara mare din Hamburg) mă chema la adunare la ei la baptişti, la o adunare în Hamburg. Deşi mă simţeam atras de Domnul în inima mea, mult timp am ignorat invitaţia.
- Era o biserică baptistă în limba engleză pentru americanii ce lucrau în Germania. Daniel mergea des acolo. Acum Daniel e în America. Are familie şi slujeşte ca predicator pentru ofiţerii - US Air Force- aşa am înţeles.
- Odată fiind pe lac, sau un canal mare de apă ca un fluviu, în Hamburg, cu barca, cu un amic din Mediaş, pe nume Florin, s-a stârnit o furtună şi era să ne scufundăm, era frig, nu intru în detalii.
- Nu aveam şanse de scăpare la situaţia deosebită care era acolo. Am zis "Doamne scapă-ne."
- Cu greu, dar am fost scăpaţi. Multe zile eram aşa mai trist şi mai retras, mă gândeam la multe lucruri. Îmi era dor de Romania, de familie, de prieteni...mă simţeam singur, neiubit, nefolositor...fumam două pachete de ţigări pe zi...mergea din ce în ce mai rău...
- În sfârşit, am vorbit cu Daniel să merg şi eu acolo la biserica lor.
- Am mai fost de câteva ori după aceea. Nu am înţeles multe, dar mă simţeam mai bine.  Era o atmosferă în care mi-am găsit un strop de pace şi oamenii era prietenoşi.
- Am început să mă rog şi eu acasă uneori. Dar gândurile negre îmi reveneau şi tristeţea singurătăţi, îmi dădea târcoale. Îmi găseam diferite preocupări. Sport, concerte, plimbări, întâlniri cu alţi români din Hamburg..
- Odată Daniel mi-a zis că James îşi va sărbători ziua de naştere şi sunt invitat. Ok. Am mers...şi ce s-a întâmplat atunci m-a marcat pentru toată viaţa...
- Când am intrat în casa pastorului James, unde stătea în chirie, împreună cu soţia lui. Erau câţiva acolo deja din cei invitaţi. Au venit spre mine zâmbindu-mi amândoi, el m-a îmbrăţişat şi mi-a zis cam aşa ceva: "Lee, (aşa îmi ziceau ei Lee- de la Vasile) mă bucur că eşti cu noi aici şi vreau să ştii că eu şi soţia mea, te iubim foarte mult şi credem că Isus a pus această dragoste în inimile noastre şi pentru tine." Pfooai...am fost atâta de mişcat...cum nu se poate spune.

 

- În acel moment Ceva bun din Cer a coborât peste mine. Când am simţit forţa dragostei ce ieşea din spatele cuvintelor sale, nu am putut să nu izbucnesc în plâns. M-am văzut un păcătos pierdut, în prezenţa unei iubiri necondiţionate şi deosebite pentru mine. Nu erau cuvinte goale. Atunci el m-a îmbrăţişat şi mai tare...Am fost luat prin surprindere...eram şocat...aşa ceva nu am mai auzit niciodată, asemenea sentimente nu le cunoscusem până atunci... fost atâta de dulce totul...fiinţa mea a fost luminată...de acolo a început călătoria mea spirituală...

 

 
- Ca răspuns la întrebarea pusă la finalul articolului: "AŞA SĂ VĂ IUBIŢI ŞI VOI - O NOUĂ PORUNCĂ" pot spune cu adevărat: Am întâlnit pe cineva care m-a făcut să simt dragostea lui Dumnezeu. Numele lui e James Foster. Aseară, a plecat la Domnul. A trăit toată viaţa lui alimentat de acest combustibil spiritual. IUBIREA.
- E posibil că nu a cunoscut multe taine şi ştiinţă deşi era un om cult, nu a mutat munţii prin credinţa lui, dar minunile făcute de el, au fost prin forţa iubirii divine şi a pasiunii cu care asculta şi ajuta pe fiecare. James a transmis iubirea lui Dumnezeu celor din jurul său, cu mare uşurinţă. Uneori mai simt aceea. Există atâta bunătate divină în aceea experienţă că greu poate fi descrisă...nu vei mai fi acelaşi om, după aceea.
- Când am citit mulţi ani mai târziu "Jungla de asfalt" de David Wilkerson, cum Nicky s-a întâlnit cu predicatorul, acesta fiind acelaşi cu autorul cărţii, şi i-a dat faimoasa replică, mi-am amintit de James. Întotdeauna după aceea, aceste două întâmplări le aveam împreună în mintea mea.
- După 20 de ani experienţa aceea este la fel de proaspătă când mi-o amintesc...este atâta de bună, încât mereu îmi dau lacrimile şi mă simt vindecat, eliberat...în Prezenţa acelei iubiri. Îmi doresc să o pătrund mai mult şi să trăiesc sub infuenţa acestei forţe uimitoare pe care Isus a lăsat-o pentru noi, urmaşii Săi.
- Este important să experimentăm dragostea divină. Auzim şi citim mult despre ea. Când reuşim să o transmitem după mai departe, face minuni în vieţile pe care le atinge.

Mulţumesc Domnului, pentru că am avut ocazia să cunosc un om atât de minunat, precum James Foster.

- P.S. cu sfatul meu:
- Ai pe cineva care ţi-a marcat viaţa în sens bun? Trăieşte încă? Poţi face ceva deosebit, asta dacă vrei şi tu.
- Sună-l sau sun-o, trimite-i mesaje, spunei ceva frumos din inimă, spunei cât de mult a contat pentru tine (dacă ai emoţii scrie-ţi câteva lucruri pe hârtie ca să îţi fie mai uşor când vorbeşti sau când vei vizita acea persoană)  şi câteva amintiri frumoase. Urează-i de bine, rosteşte cu dragoste binecuvântări peste persoana aceea. Până la urmă poţi spune că a fost mentorul tău, într-o măsură, nu ?
- Dacă ai uitat până acum, anul acesta îi poţi face o surpriză de ziua ei cu o vizită. Dacă e mai în vârstă sunt sigur că ar aprecia şi un pacheţel ce conţine ceva de mâncare ce tu ştii că îi place sigur.
Făcând asta vei câştiga în cel puţin patru-cinci direcţii.
- 1.) Îţi vei binecuvânta sufletul tău
- 2.) Vei binecuvânta sufletul acelei persoane.
- 3.) Vei mişca inima lui Dumnezeu
- 4.) Vei da un exemplu bun, căci vei spune şi altora (cu modestie) ce ai făcut şi le vei recomanda să facă la fel. - 5.) Dumnezeu nu uită gesturile tale de dragoste, respect şi bunătate iar într-o zi se vor întoarce la tine

- Iar pe cei care ţi-au influenţat viaţa în rău, care te-au dominat, care te-au limitat la nivelul lor şi au vrut să trăieşti după modelul lor de viaţă, iartă-i. Pe cei care nu au văzut în tine nimic frumos şi de valoare, iartă-i, este sfatul meu. Pe cei care te-au urât pentru că ai fost puţin diferit faţă de ei, iartă-i. Pe cei cărora le-ai spus deseori adevărul, dar te-au respins, iartă-i. Pe cei care nu au văzut cât de mult tu suferi şi nu au făcut nimic să te ajute, iartă-i. Când tu aveai nevoie de o îmbrăţişare caldă, de un zâmbet şi de un cuvânt vindecător, sau poate de bani pentru o pâine ei ţi-au arătat religie. Iartă-i.
- Alungă supărarea, şterge frustrarea din trecut. 
- Spune-i deschis Domnului tot ce doare, tot ce e vechi şi neiertat. Stai înaintea Lui în mai multe ocazii şi vindecarea va veni.
- Fi bun, fi iertător şi mergi în pace tot înainte.

http://viatainmainiletale.blogspot.com/

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1548
  • Export PDF: 3
Opțiuni