Filipeni 4:8 „...aceea să vă însuflețească.”
Autor: Ștefan Zambo  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de 12345 in 08/12/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Încolo, frații mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă, aceea să vă însuflețească” (Filipeni 4:8)

Sfântul Apostol Pavel, aflat la sfârșitul vieții și lucrării sale glorioase printre națiunile lumii, scrie o scrisoare Bisericii din Filipi, scrisoare plină de îndemnuri practice minunate. El scrie printre altele: „... purtați-vă în chip vrednic de Evanghelia lui Hristos, ... aveți o simțire, o dragoste, un suflet și un gând... bucurați-vă în Domnul... Nu vă îngrijorați de nimic; ... ” În momentul în care se pregătește să încheie scrisoarea, ca o concluzie la tot ce a cerut până aici, el scrie cuvintele cu care am început meditația (... ), prin care cere creștinilor să caute a fi însuflețiți în viață de gânduri și fapte bune.

Mi-aduc aminte aici de cuvintele Domnului Isus adresate fraților Zebedei atunci când au dorit să coboare foc din cer peste locuitorii unui sat din Samaria pentru că nu L-au primit pe Fiul lui Dumnezeu. Domnul i-a certat spunând: „Nu știți de ce duh sunteți însuflețiți!” Da, oamenii sunt adesea motivați în faptele lor de lăcomie, de invidie, de mândrie, sau de răzbunare, ca în cazul celor doi frați. Și da, oamenii cel mai adesea nu știu că de fapt în spatele unui comportament de felul acesta se află duhul celui rău. Întreaga Scriptură cere celor credincioși un comportament diferit, opus chiar, un comportamet ales.

-Tot ce este adevărat: Într-o lume dominată de minciună, creștinul trebuie să fie în Adevăr și să spună adevărul în dragoste

-Tot ce este vrednic de cinste: Termenul semnos însemnează demn, nobil

-Tot ce este drept: Adică ce este în conformitate cu dreptarul Cuvântului lui Dumnezeu

-Tot ce este curat: Este vorba de o curăție de natură morală

-Tot ce este vrednic de iubit: Adică tot ce este agreabil, plăcut, acceptabil, bun de iubit

-Tot ce este vrednic de primit: Tot ce se bucură de o reputație bună

-Orice faptă bună: Orice virtute

-Orice laudă: Se referă la orice lucru care merită elogiat.

Ce îl face pe om să fie om, mai presus de animale sau demoni? Verticalitatea, capacitatea de a lua decizii morale, aspirația spre frumos, mâna întinsă ca ajutor, însușirea de a se corecta, limbajul iubirii, ...

Unii au numit Filipeni 4:8 „cea mai scurtă biografie a lui Hristos”. Pe drept cuvânt; El este cel adevărat; El este vrednic de toată cinstea; El este numit „Cel drept”; El este singurul om fără păcat; El este cel în care merită să-ți investești sentimentele; El este persoana cu cea mai bună reputație, virtutea însăși; Isus Hristos este cel care merită lauda, cinstea, slava și stăpânirea în vecii vecilor!

El este Omul spre care aspirăm...

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 271
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni