Vâslește drept înainte, în Numele Domnului
Autor: Laura Daniela Marinau  |  Album: Profeții  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de loredanam in 13/11/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

 

Isabela de Castilia (supranumită Catolica) și Fernando de Aragon au fost primii regi ai Spaniei reunificate. Ei au încheiat „reconquista” adică recucerirea Spaniei(de la mauri-arabi din Maroc), prin recuperarea frumosului oraș Granada, în 1492, A. D.

Pentru că erau foarte bucuroși, Cristofor Columb a avut curajul să vină înaintea lor și să ceară sponsorizare pentru o expediție spre vest, care să ajungă în Indii pe altă cale decât drumul blocat de către Imperiul Otoman (după cucerirea Constantinopolelui, în 1453).

Monarhii catolici au aprobat să-și asume cheltuielile pentru această expediție temerară (pentru alții nebunească)și i se atribuie reginei Isabel această frumoasă încurajare:

„Plutește drept înainte și chiar dacă pământul pe care-l cauți tu nu există, fii sigur că Dumnezeu îl va crea înadins, spre-a-ți răsplăti credința și-ndrăzneala!”

Columb a plecat și a plutit pe Atlantic, uneori prin furtună. Am aflat din biografia lui că a „exorcizat” furtuna citind și proclamâmd din Evanghelia după Ioan. Și au ajuns în insula Hispaniola, în America Centrală. Cristofor credea că a ajuns în Indii prin vest, dar descoperise pentru europeni un nou continent. Iar spaniolii, din apărătorii pământului lor strămoșesc, (pe care abia îl dezrobiseră de sub mauri) au devenit îndrăzneții conchistadori, care au hispanificat un întreg continent. Căci doar în Brazilia se vorbește portugheza, dar în restul Americii centrale și de Sud limba oficială este spaniola.

Domnul ne spune și nouă și ne încurajează prin Cuvânt: „Nu te teme!” este scris de 366 de ori în Scripturi. După lupta de apărare împotriva diavolului, putem, folosind sabia Bibliei să devenim conchistadori ai domeniilor demonice și demonizate și să-i aducem la libertatea lui Cristos pe cei prizonieri ai întunericului.

Cea mai frumoasă încurajare a Domnului Isus Cristos este:

Luca 10:19 – "Iată că v-am dat putere să călcaţi peste şerpi şi peste scorpii şi peste toată puterea vrăjmaşului: şi nimic nu vă va putea vătăma."

 

 

„Nu te teme!” este scris de 366 de ori în Scripturi.”
Cel puțin odată pentru fiecare zi din an,
Adăugat în 18/11/2023 de Ioanhapca
Mulțumesc, frate Ionica, pt toate aprecierile cu note și pt comentarii, mai ales!
Adăugat în 19/11/2023 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 289
  • Export PDF: 5
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni