Scaunul Îndurării este, de-atunci, la Cruce
Autor: Laura Daniela Marinau  |  Album: Profetii  |  Tematica: Revenirea Domnului
Resursa adaugata de loredanam in 18/04/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

David a dat fiului sau Solomon chipul prispei si cladirilor, odailor vistieriei, odailor de sus, odailor dinauntru si al odaii pentru scaunul îndurării. (1Cron. 28:1).

"Deasupra erau heruvimii slavei, care acopereau capacul ispăşirii cu umbra lor." Evrei 9:5

Înțelegem că pe acel capac al chivotului, numit și „capacul ispășirii”, partea dintre cei doi heruvimi, era supranumită „scaunul îndurării”.

Credeam, ca toți creștinii, că știam exact forma crucii romane pe care a fost răstignit Domnul nostru Isus Cristos și anume că avea aspectul aproximativ al literei „t”. (sau „ tau” grecesc, crucea „grecească” fiind cea cu brațe inegale). Partea de deasupra Domnului Cristos era doar tăblița cu „INRI”-ce Îl proclama Rege al Iudeilor.

Dar, când am fost în pelerinaj în Israel, în 2016, la muzeul din Nazaret, am aflat cu uimire că pe crucea originală era încă o bară mică transversală, pusă jos, aproximativ între genunchii și șezutul răstignitului, arătând cam așa: ±(fiind această scândurică mai mică decât brațul de sus orizontal, al crucii, ca un scăunel-treaptă). Era gândită ca un ajutor pentru osânditul care, când nu mai rezista suspendat în cuie, cu picioarele în agonie atârnând de un piron, să se sprijine cu șezutul de acea scândurică orizontală, numită „scaunul îndurării” sau al „milei”. Așa, mulți răstigniți supraviețuiau în agonie până la 3 zile pe cruce. dar respirau și mai dificil în timpul „odihnei”. Deoarece chivotul s-a pierdut, am înțeles că ”Scaunul Îndurării” e, de atunci, la Cruce!

Dar Domnul Isus Cristos a murit în 3 ore, cu inima frântă din cauza păcatului nostru, după crunta biciuire romană.

Așa că „Scaunul Îndurării” de la Cruce. deși e al Lui, este păstrat tot pentru noi. Slavă Lui în veci! .

Sa ne apropiem, dar, cu deplina incredere de scaunul harului, ca sa capatam indurare si sa gasim har, pentru ca sa fim ajutati la vreme de nevoie. (Evr. 4:16).

Si Templul lui Dumnezeu, care este in cer, a fost deschis si s-a vazut chivotul legamantului Sau in Templul Sau. (Apoc. 11:19).

Căci pe pământ nu știm să mai existe vreun chivot al mărturiei. Și nu se va mai face altul, nici în împărăția de 1000 de ani, după cum scrie în Ieremia 3:16:

„Când vă veţi înmulţi şi veţi creşte în ţară, în zilele acelea”, zice Domnul, „nu se va mai vorbi de chivotul legământului Domnului şi nu-i va mai veni nimănui în gând, nu-şi vor mai aduce aminte de el, nu-i vor mai simţi lipsa şi nici nu vor mai face altul." 

Ce mult m-am bucurat, aflând că „Scaunul Îndurării” este, de-atunci, la Cruce!

 

 

Cu adevarat, scaunul indurarii lui Cristos e la Cruce.
Adăugat în 19/07/2020 de adelinaferaru
Statistici
  • Vizualizări: 864
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni