Dacă încercările grele se repetă în viața creștinilor adevărați
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 25/10/2023
    12345678910 0/10 X

„Aduceţi-vă aminte de zilele de la început, când, după ce aţi fost luminaţi, aţi dus o mare luptă de suferinţe: pe de o parte, eraţi puşi ca privelişte în mijlocul ocărilor şi necazurilor şi, pe de alta, v-aţi făcut părtaşi cu aceia care aveau aceeaşi soartă ca voi. În adevăr, aţi avut milă de cei din temniţă şi aţi primit cu bucurie răpirea averilor voastre, ca unii care ştiţi că aveţi în ceruri o avuţie mai bună, care dăinuieşte.” (Evrei 10:32-34)

Mărturisind despre credința lor în Isus Cristos, acești credincioși au fost prigoniți; familile lor s-au lepădat de ei, prietenii i-au părăsit, dușmanii îi urmăreau. Dar în loc să devină fricoși, suferința doar i-a întărit în credință.

Chiar dacă, au fost foarte păgubiți, acești oameni au văzut lumina. Averea lor pământească a fost răpită, dar credința adevărată i-a făcut bucuroși, deoarece ochii lor au fost îndreptați spre o comoară mai bună.

Lumina și promisiunile, în care credeau, îi ajutau să treacă cu dedicare și cu perseverență următoarele greutăți, care veneau în viața lor! De aceea, autorul epistolei i-a îndemnat: Nu vă părăsiți dar încrederea voastră, căci la vremea potrivită veți primi o răsplată mare. Aveți nevoie de răbdare, pentru a primi răsplata promisă, fiindcă ați împlinit voia Lui Dumnezeu (Evrei 10:35-36). Mai mult decât orice, trebuiau să rabde prigoanele, trebuiau să nu cadă în ispite, să nu se lepede de Cristos, pentru a avea o viață mai ușoară. Căci, împlinind voia Lui Dumnezeu, vor fi răsplătiți.

Dacă avea să-ți pierzi toată averea, avea să rămâi credincios(-oasă) Lui Dumnezeu? Avea să zici: Nu voi da înapoi pentru a mă pierde! Faptul că Dumnezeu mă va răsplăti, mă înviorează.

Iar dacă încercarea va veni din nou în viața ta? Avea s-o treci cu succes?

De exemplu: apostolul Pavel și-a păstrat credința și în vremuri bune și în vremuri rele, când era încercat felurit. Sfântul Pavel a zis: Am luptat lupta cea bună a credinței, am sfârșit cu succes alergarea, am păstrat credința adevărată (2 Timotei 4:7). Satana a trimis pe slujitoriii săi la Ierusalim, Damasc, Efes, Antiohia și în Corint, pentru a-l bate pe Sfântul Pavel, dar sfântul Pavel n-a căzut de la credința adevărată. De 5 ori iudeii l-au bătut cu 40 de lovituri. De multe ori l-au aruncat în temniță, l-au împroșcat cu pietre, de trei ori l-au bătut cu nuiele, a fost în pericol din partea tâlharilor, din partea celor, din neamul său, dar a rămas credincios Lui Dumnezeu. A fost foarte obosit, suferea, nu dormea multe nopți, a suferit foamete, a înghețat, a fost apăsat de griji, dar nu a căzut de la credința adevărată. A trecut prin necazuri, a suferit, a fost prigonit, dar Dumnezeu nu l-a părăsit, a rămas tare în credința lui. Și pentru acest bărbat sfânt, care a demonstrat de câteva ori, că ascultă de Dumnezeu în toate, Judecătorul Cel drept a pregătit cununa nevinovăției, pentru a-l răsplăti în ziua judecății după moarte (2 Timotei 4:8).

În zilele grele, inima ta să se bizuie pe Domnul Dumnezeu! Dumnezeu să te întărească, și să te înalțe.

Dumnezeu dorește să vadă oameni, care rămân credincioși Lui Dumnezeu, chiar dacă vor suferi pentru Dumnezeu, nu doar o singură dată.
Să fii credincios(-oasă) Lui Dumnezeu.

- Doamne, Îți mulțumesc pentru exemplul vrednic de urmat al oamenilor credincioși din trecut! Îți mulțumesc pentru că m-ai întărit, pentru încercările din viitor! De aceea, când vor veni lipsuri, suferințe în viața mea, să nu mă supăr pe Tine, și să nu mă lepăd de Dumnezeu, ci să înțeleg că am în Cer o comoară mai bună, și veșnică! Să se facă voia TA cea bună în toate! Te rog în numele Lui Isus Cristos, Care m-a preaiubit. Amin (În așa fel să fie).

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 307
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni