Cum să te rogi, când ești neajutorat(ă)?
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 19/01/2023
    12345678910 0/10 X

   Isus Cristos a zis o pildă despre o văduvă, care îl necăjea pe judecătorul nedrept, ca să-i facă dreptate în cearta cu pârâșul ei. Pentru judecătorul nedrept, cererile văduvei, erau ca ușa, care scârțâie, din cauza că n-a fost unsă cu ulei. S-a enervat, a decis s-o ajute pe văduvă. Dumnezeu a zis pilda aceasta, pentru a ne învăța să ne rugăm întotdeauna și să nu ne lăsăm, să așteptăm, dacă ni se pare că răspunsul se reține (Luca 18:1-5). Ba chiar și judecătorul nedrept, care nu respectă Legea Lui Dumnezeu, și nici legile omenești, a fost nevoit să facă dreptate, din cauza că văduva persevera, atunci cu cât mai mult dorește Domnul să sprijine poporul Său, care se roagă Lui? (Luca 18:1-8)

 

Dumnezeu – nu e judecătorul nedrept, pe care trebuie să-l necăjești, ca să-ți facă dreptate. El e Tatăl nostru iubitor, care are grijă de copiii Săi, și care aude cererile lor. Rugăciunea necurmată, perseverentă, ne apropie de El. Poate ni se pare, că scârțâim, ca o trăsură, ce n-a fost unsă. Dar de fapt, Domnului, Îi sunt plăcute rugăciunile noastre, El ne îndeamnă să venim cu îndrăzneală și cu orice nevoie înaintea Lui.

 

Această văduvă a fost străină pentru judecătorul nedrept, iar copiii Lui Dumnezeu sunt poporul ales a Lui Dumnezeu. Dumnezeu cunoaște pe toți din poporul Său, și Îi plac copiii Săi.

 

Văduva venea la judecătorul nedrept, care dorea ca ea să se țină departe de el, dar noi venim înaintea Tatălui Ceresc, care ne îndeamnă cu îndrăzneală să venim la tronul Său, și să-I zicem: Tată!

 

Văduva a venit la judecătorul nedrept, iar noi venim la Tatăl Cel nevinovat, și drept, care are grijă de slava Sa și mângâie pe cei neajutorați, vulnerabili.

 

Văduva, n-avea vreun(vreo) prieten(ă), cu autoritate, care avea să-i rezolve problema. Iar noi avem un Mijlocitor înaintea Tatălui Ceresc, pe Fiul Său, Isus, Care e viu, și mijlocește pentru noi, și are putere mare în ceruri.

 

De obicei, judecătorul nedrept nu ajută oamenii vulnerabili, sau victime. Dar Dumnezeu răspunde la toate rugăciunile, dacă sunt după voia Lui.

 

Văduva avea acces la judecător, pe un timp limitat și scurt. Iar noi, la orice oră, zi și noapte, avem acces la Dumnezeu. Mai degrabă Dumnezeu ne va ajuta, decât vreun judecător nedrept.

 

Perseverența văduvei îl irita pe judecătorul nedrept, iar judecătorul putea să-i facă rău pentru aceasta, dar perseverența noastră e plăcută Lui Dumnezeu. Lui Dumnezeu Îi plac rugăciunile făcute de oameni neprihăniți, sau nevinovați, care Îl caută pe Dumnezeu din toată inima lor, iar noi vom reuși, dacă ne vom ruga cu perseverență și cu credință.

 

Nu vom primi tot ce dorim, pentru că Dumnezeu ne dorește binele suprem. Dumnezeu nu ne împlinește toate dorințele, ca să nu ne facă rău. Doar Dumnezeu cunoaște tot viitorul. Doar Dumnezeu cunoaște tot, ce e spre binele nostru. Trebuie să ne rugăm cu cea mai desăvârșită rugăciune, ca să nu ne pierdem credința: „ -Tată Ceresc! Facă-Se voia Ta!”

 

Răspunsul Lui Dumnezeu e aproape, și uneori vine pe neașteptate.

 

Cristos ne învață, când ne rugăm, să nu spunem nimic de prisos (Matei 6:5-8). Trebuie să ne rugăm Lui Dumnezeu, să menținem legătura cu Cel, Care de mult timp în urmă, cunoaște toate nevoile noastre, să așteptăm cu răbdare răspunsul.

 

Dumnezeu să te mângâie în ziua întristării, să te păzească Dumnezeu!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 257
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni