Să ne încredem în Acela, a Cărui gânduri și căi sunt cu mult mai presus de ale noastre
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 09/10/2021
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

"Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre şi căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul. Ci, cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre".

 

Aceste cuvinte sunt adresate oamenilor, care uită, sau nu cunosc diferența dintre creație și Creator, care sunt tentați să supraevalueze abilitățile sale, când e vorba: ce, cum, și de ce are loc cutare sau cutare lucru în această lume, cârmuită de Dumnezeu. Domnul avertizează, că mintea omului, felul cum oamenii măsoară totul, nu se aplică, nu sunt compatibile cu planurile și căile Lui. Gândurile și căile Lui sunt mai presus de ale noastre!

 

Cum să procedăm? Uneori, pare că Dumnezeu e irațional. Pentru mulți oameni nu are sens ceea ce alege Dumnezeu. Gândirea Lui se deosebește foarte mult de gândirea omenească. Oamenii întotdeauna doresc doar, ceea "ce are sens", dar Dumnezeu dorește, ca noi să avem încredere în El, ca noi să dorim, ca voia Lui să se înfăptuiască pe deplin, întotdeauna și la vremea Lui. Trebuie să-I mulțumim Lui Dumnezeu, pentru că a Lui Căi se deosebesc de căile oamenilor. Deseori alegerile oamenilor, care nu sunt în conformitate cu voia Lui Dumnezeu, aduc consecințe dezastruoase. Vom fi înțelepți, dacă ne vom ruga în așa fel: "Facă-Se voia Ta, Dumnezeule, ci nu a mea". Gândurile Lui sunt mai presus de ale noastre. De la începutul lumii, Dumnezeu cunoaște sfârșitul. Iar toate căile Lui sunt adevărate și drepte.

 

Niciodată nu vom obosi să ne rugăm, și niciodată credința noastră nu se va clătina, dacă, înălțând Tatălui Ceresc rugăciunile și cererile noastre, vom înălța și cea mai desăvârșită rugăciune: "Facă-Se voia Ta, Dumnezeule!" Prin aceasta recunoaștem, că Tatăl Ceresc cunoaște mai bine, ce e mai bun pentru noi; prin aceasta ne supunem Lui; ne smerim înaintea Lui!

 

-       Tatăl Ceresc! Tu privești peste tot pământul, vezi foarte bine, clar și perfect toate nevoile, sarcinile, dorințele și toate slăbiciunile noastre. Nu mă îndoiesc că Tu ai grijă de noi, și mă predau pe deplin în mâinile Tale! Doresc ca toate gândurile Tale cu privire la viața mea să se înfăptuiască și să fie pentru slava Ta! Ajută-mă, Doamne, mai mult să mă încred în Tine, Dumnezeul Măreț, Care faci lucrări prea înalte, care nu pot fi înțelese de toți, și ajută-mă să primesc tot ce vine din mâinile Tale, și să aștept cu răbdare vremea Ta! Facă-Se voia Ta în toate! Viața mea, viața celor dragi, și siguranța lor e în mâna Ta cea Atotputernică! În numele Lui Iisus Hristos. Amin (Așa să fie.).

 

"Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre şi căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul. Ci, cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre".

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 341
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni