Iartă pe cei, care ți-au făcut rău
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 31/07/2021
    12345678910 0/10 X

Un scriitor a scris: "Iartă pe cei, care ți-au făcut rău, ca să nu-ți distrugi sănătatea". Dacă nu iertăm, aceasta ne va cauza durere, iar dacă vom ierta, vom primi o mare eliberare.

Ca să părăsim supărările, să întipărim în inima noastră trei adevăruri din acest fragment:

"Orice amărăciune, orice iuţime, orice mânie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru. Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos".

 

1. Fii gata, că pe tine te vor dezamăgi, sau cineva îți va face rău.

Nu rareori întâlnim oameni cu amărăciune în suflet, iritați, furioși, plini de răutate, care urăsc pe alți oameni, și clevetitori. Deci, dacă te-au supărat, nu privi aceasta, ca ceva neobișnuit, ca pe ceva de neînchipuit. La Eclesiastul 7:20 e scris, că pe pământ nu există oameni neprihăniți, care să facă binele, fără să păcătuiască. Ce să vorbim atunci despre oamenii necredincioși? ! De aceea, să luăm în considerare cele de mai sus, și să nu idealizăm pe nimeni.

 

2. Niciodată nu acumula supărările, dar întotdeauna vorbește cu cel, care te-a supărat.

Trebuie să fim buni unii cu alții, miloși, prietenoși unii cu alții. Aceasta include și aceea, ca să nu acumulez în inima mea supărări, ură, și să nu le păstrez cu anii. În Luca 17:3 se zice: "Dacă fratele tău va păcătui împotriva ta, mustră-l unu la unu... " Dacă împotriva mea a păcătuit, treubuie să mustru persoana, care a făcut aceasta.

Când voi vorbi cu cel, care m-a supărat, probabil vor fi câteva variante. Probabil, voi vedea, că omul a făcut aceasta, fără să-mi dorească răul, și n-a avut nimic împotriva mea. Deseori oamenii zic: "nici nu mi-am închipuit, că te-ai simțit în așa fel","nu aceasta am avut în vedere","îmi pare foarte rău, că aceasta te-a supărat și ți-a făcut viața amară, dar n-am dorit aceasta". Foarte des se întâmplă, că problema nu există, dar persoana crede că există, și problema e mică, dar persoana crede că e foarte mare. Se întâmplă, că omului i se pare, că l-au supărat, sau l-au batjocorit, l-au rănit, dar nu există dovezi clare, dar omul interpretează în felul lui anumite acțiuni. Dar oamenii pot pur și simplu să vorbească, să afle rădăcina problemei, și să restabilească relația. Probabil omul va recunoaște că e vinovat, dar nu va dori să se pocăiască (să-și schimbe gândirea). Atunci trebuie să iau un alt frate, și să-l mustrăm împreună în conformitate cu Evanghelia (Matei 18:15-16). Măcar că, cu toate cele de mai sus, Eclesiastul, care e foarte înțelept ne dă și așa un sfat: "... Nu lua nici tu seama la toate vorbele care se spun, ca nu cumva s-auzi pe sluga ta vorbindu-te de rău! Căci ştie inima ta de câte ori ai vorbit şi tu de rău pe alţii" (Eclesiastul 7:21-22).


3. Iartă rapid, înainte să te rogi Domnului, părăsește toate supărările.

În Marcu 11:25 e scris: "Și când vă rugați, iertați pe cei, care v-au făcut rău, ca și Tatăl vostru Ceresc să vă ierte păcatele voastre". Ca să iertăm pe cei, care ne-au supărat, nu trebuie să așteptăm, până ne vom întâlni.

 

Trebuie să iertăm în așa fel cum Dumnezeu ne-a iertat în Hristos. Cuvântul "să iertăm" semnifică să dau drumul, să trimit, să transmit, să arunc, să lansez. Deci, dacă duc cu anii o povară foarte grea de supărări, pe care le-am agonisit cu anii, trebuie să le părăsesc, și mă voi ușura. De asemenea cuvântul "să arunc" se folosește la competiții sportive, și ne arată, cine cel mai departe a aruncat discul sau sulița. Ca și creștini, trebuie să fim primii, și să aruncăm supărările noastre mai departe decât toți! ! !

Să dăm drumul la supărările noastre,"să le aruncăm mai departe decât toți", și să trăim o viață liberă și fericită!

 

-        Dumnezeul milostiv! Ajută-mă să iert, ținând minte, cât m-ai iertat pe mine, și cât îmi ierți! În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin (Adevărat! așa să fie!).

 

"Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos".

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 278
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni