Testeaza-ti gândurile
Autor: You version  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Daniel50 in 30/06/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 Gândurile pe care le păstrezi într-un circuit determină direcția vieții tale. — Steven Furtick   

Avem o mulțime de gânduri în fiecare zi. De fapt, mulți experți cred că gândim undeva între 60.000 și 80.000 de gânduri pe zi. Aceasta înseamnă în medie între 2.500 și 3.300 pe oră. Remarcabil, nu-i așa? Ar fi minunat dacă toate gândurile noastre ar fi bune. Dar multe dintre ele sunt negative și toxice.

Vestea bună este că avem un ghid care să ne ajute să ne testăm gândurile. Filipeni 4:8 oferă marele test despre cum ar trebui să ne gândim la ceva. Versetul ne spune să ne gândim la lucruri care sunt adevărate, nobile, corecte, pure, minunate, admirabile, excelente și demne de laudă. Ia în considerare fiecare cuvânt enumerat mai jos.

Adevărat Unul dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare cu privire la gândurile noastre este: „Sunt adevărate?” Prea des gândurile noastre nu sunt adevărate. Trebuie să ne concentrăm pe ceea ce este autentic, real și aliniat cu Cuvântul lui Dumnezeu.

Nobil Pentru că suntem copii ai lui Dumnezeu, suntem în cel mai înalt rang! Gândurile noastre ar trebui să fie regale și regești. Nu într-un mod arogant, ci în a nu ne permite să gândim într-o manieră nemiloasă sau respingătoare. Corect Mulți oameni vor să fie corecți—să fie cel care nu greșește niciodată. Dar de multe ori, nu permitem ca dorința de a fi corect să ne pătrundă gândurile. Pentru a gândi ceea ce este corecte, înseamnă a permite preciziei și potrivirii să ne ghideze.

Pur A avea o inimă și gândire pură nu este atât de dificil pe cât pare. Înseamnă pur și simplu a alege să te gândești la lucruri morale, bune, drepte și oneste.

Minunat Acesta este un cuvânt care nu se folosește prea mult, deși ar trebui. A gândi, gânduri minunate, înseamnă a vedea frumosul și remarcabilul din viață și a permite minții noastre să se gândească la acele lucruri.

Admirabil A fi admirat este ceea ce majoritatea oamenilor își doresc. Dar ne dorim noi gânduri admirabile? Gânduri care sunt credibile și distincte și ne permit să trăim într-un mod care este lăudabil.

Excelent Excelența înseamnă ce e mai bun dintre cele mai bune. Când gândurile noastre sunt excelente, sunt superbe, excepționale și minunate. Gândurile excelente ne conduc spre a trăi vieți excelente.

Demn de lauda Ce gânduri sunt demne de laudă? Gânduri despre Dumnezeu. Să numim câteva: căile Sale, planurile și creația Lui. Putem spune că, atunci când gândurile noastre sunt asupra Lui, acesta este un lucru bun. Ne putem testa gândurile în fiecare zi. Practicând acest lucru, în cele din urmă, nu va mai trebui să ne testăm multe dintre gândurile noastre, deoarece vom ști deja dacă respectă standardele din Filipeni 4:8. Nu vom putea niciodată să temperăm fiecare gând negativ care se apropie de conștiința noastră, dar cu siguranță putem încerca să ne eliberam mintea de gândirea toxică…câte un gând pe rând Reflectă Scrie Filipeni 4:8 din trei versiuni diferite ale Bibliei și compară-le. Cere-i lui Dumnezeu să te ajute să înțelegi.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 526
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni