Dumnezeu: Cea mai Minunată Persoană din Univers! (partea 1)
Autor: DAVID24  |  Album: Dorința inimii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de David.RD24 in 19/03/2020
    12345678910 0/10 X

 "Dumnezeu a zis lui Moise: EU SUNT CEL CE SUNT... "

                           (Exodul 3:14a, Biblia)

DUMNEZEU este cea mai iubită, cea mai înjurată, cea mai ignorată, cea mai respectată Persoană pe TERRA... DUMNEZEU reprezintă, pentru mulți, cauza tuturor relelor și neplăcerilor din viețile lor; pentru alții, este Prietenul cel mai bun și Tatăl Ceresc care se îngrijește de toate... Mulți consideră că nu există și nu poate fi dovedit; că este obiectul de închinare al unei religii; alții cred în El pentru că Îl simt și Îl știu mai real decât însăși existența lor...

DUMNEZEU reprezintă obiectul cercetărilor umane, subiectul dezbaterilor intense, punctul de referință pentru orice definiție, motivul și sursa existenței și a vieții sub toate formele ei!

Pentru a ști cu adevărat cine este DUMNEZEU în esența Sa, trebuie mai întâi să fie cunoscut de inimile noastre! Fiecare ne putem da cu părerea despre Cine este EL, și, surprinzător, nu avem cum să nu știm două, trei sau mai multe caracteristici și trăsături ale Sale! Ce se cunoaște despre DUMNEZEU în lume este că El e DRAGOSTE, e CREATORUL tuturor lucrurilor și ființelor, că El ar fi Rău (așa cred unii!), că El e Atotputernic, Omniscient etc.

DUMNEZEU, însă, nu este nici produsul imaginației omenești, cum spune Freud (un filozof și gânditor de renume), dar nici un moș cu barbă albă care se află deasupra noastră și se mai uită din când în când la noi ca să ne mai dea una alta sau să trimită cataclisme naturale pentru că așa are El chef... Nu este o zeitate ca oricare alta, ca Budhaa la budiști, Brahman la hinduși, Zeus la grecii antici sau Jupiter la romani...

 

DUMNEZEU nu poate fi cuprins de mintea și cunoștința umană! EL depășește orice dimensiune a timpului, materiei și spațiului; se află dincolo de tangibil și cogniscibil; Persoana Sa umple întreg vidul din Univers, din mintea și inima noastră; Nimeni nu-L poate cuprinde și limita la niște stereotipuri și clișee vagi și eliptice de substanță! El e Măreț și Minunat prin definiție! El este jurul și împrejurul a tot ce respiră și există! EL nu este ceva, ci este Cineva!
DUMNEZEU nu este o religie, ci o Persoană ce dorește o relație vie cu noi, oamenii iubiți de EL, creați și concepuți ca produs al Dragostei Sale Infinite, izvorâtă direct din centrul și adâncul Inimii Lui de DUMNEZEU!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 489
  • Gramatical 1
  • David.RD24  Nu există probleme gramaticale

    Gramatical 1 0
  • Diacritice 1
  • David.RD24  nu există litere fără diacritice

    Diacritice 1 0
  • Conținut 1
  • David.RD24  nu există conținut incomplet

    Conținut 1 0
Opțiuni